pauliord

Merry Christmas, Kiss Your Ass og Good Game!

Legg igjen en kommentar

Det er høytid for høflighetsfraser.  I Norge er vi egentlig ikke så veldig flinke og varierte, og lar det oftest være med «Hei!», «Hallo!» eller litt rausere «Hei-hei!».  I USA er det vanskelig å venne seg til en hilsen som egentlig er et spørsmål: «How are you» og »How’re you doin’?» er jo litt privat og noe ingen egentlig har noe med. Men også før, under og etter basketballkamper utveksles det høflighetsfraser som tilsynelatende er velmente og uskyldige.  Men kanskje ligger det noe annet bak..?

Når vi og dommerne sier «Good game!» til hverandre før kampen mener vi nok ofte helt forskjellige ting, og det er lite jeg hater mer enn å late som jeg er en god taper etter forsmedelige nederlag.

Jeg fant denne definisjonen på en nettside:

1) Good game:  Phrase said at the end of a match, either online or in person. Means «Good Game», and indicates one of two things: Either it was truly a good, fairly played and close match, or one team got slaughtered.

2) Good game: Used as an insult. Either in the aformentioned way, or used to insult someone who has preformed an incredibly stupid act:

Blue team wins, 50 to 7, Blue Team: GG! Red Team: Shut it!

Når coachen hilser på dommerne før kampen og sier «good game», mener han sannsynligvis noe i retning av «håper dere klarer å dømme sånn noenlunde rettferdig, men jeg har mine tvil…»

Når dommerne sier det samme før kampen, er det definitvit en høflighetsfrase uten særlige forhåpninger om at nettopp dette blir en bra kamp.

Når coachen for det vinnende laget er lynraskt over etter kampen med en utstrakt hånd og «good game!» er det påfallende hvor ivrig han er etter å oppsøke en irritert taper. Det han egentlig mener er «in your face!  Suck it!!»

Når coachen for det tapende laget febrilsk forsøker å skygge banen eller later som han er veldig opptatt med å rydde benken eller å finne taktikktavla han kastet veggimellom, sier han sikkert «good game», men mener snarere at dommerne sugde, eller at dere slapp unna med grisete forsvar og skitne knep.

Vi er akkurat ferdig med julen, og om du glemte å få med deg familien Griswalds julefeiring fikk du heller ikke noen reprise på Chevy Chase’s gullkorn.  Han er ganske flink til å si akkurat det han mener…:

«Merry Christmas. Merry Christmas, Merry Christmas, Merry Christmas, kiss my ass. Kiss his ass. Kiss your ass. Happy Hanukkah.»

…og denne som inneholder alt du trenger også på basketballbanen:

«I want to look him straight in the eye and I want to tell him what a cheap, lying, no-good, rotten, four-flushing, low-life, snake-licking, dirt-eating, inbred, overstuffed, ignorant, blood-sucking, dog-kissing, brainless, dickless, hopeless, heartless, fat-ass, bug-eyed, stiff-legged, spotty-lipped, worm-headed sack of monkey shit he is! Hallelujah! Holy shit! Where’s the Tylenol?»

Godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s