pauliord

Fett nytt år

1 kommentar

Nok er nok, spist er spist – og vel så det!  Om vi nå kan være enige om at det er tid for spisevegring, så skal jeg for min del forsøke å nedkjempe skrivevegringen.  På vei inn i et nytt år er det verdt å glede seg til, og glede seg over,  det som kommer.  Hvis du anser deg ferdig med ribbefettet; her er begivenheter som er virkelig fete:

Kan det virkelig være Clippers-år i år?  14 seire på rad for Blake Griffin er greit å ta med seg inn i det nye året.  I Norge tilbys avansert SFO på 7 forskjellige spillesteder når Harlem Globetrotters kommer på besøk.

Kan det virkelig være Clippers-år i år? 14 seire på rad for Blake Griffin er greit å ta med seg inn i det nye året. I Norge tilbys avansert SFO på 7 forskjellige spillesteder når Harlem Globetrotters kommer på besøk.

ROMJULEN:  Askers Sjur Dyb Berg er håndplukket til å være med på  romjulsturnering for U18-spillere i Belgia, som eneste nordmann.  Kult!

 5.-6. JANUAR:  Den Store Trenerhelgen starter lørdag morgen med et program som ikke står tilbake for noen av de tidligere utgavene av denne samlingen for trenere og spillere.  Om du sitter hjemme denne helgen er du sånn passe likegyldig, uinteressert eller dum.  Dessuten får du med deg den norske versjonen av All Star-kampene som er en tradisjon i mange land.  Et forsterket norsk U23-landslag møter de utenlandske spillerne i Norge.

 13. JANUAR:  BLNO er i gang igjen, og Centrum er i Tromsø for å gjøre opp om tabellteten.  Alle kamper er like viktige, men denne er viktigere enn de fleste i kampen om seriegullet.

 16. JANUAR: Lokaloppgjør er alltid intense, og med masse følelser.  Og om vi skal tro nyheter fra juleoppholdet kommer Frøya til å stille med et vesentlig forsterket lag mot Gimle:  Miilah Kombat er rapportert tilbake for Frøya, og Calix Black Ndiaye vil kanskje også sesongdebutere.  Frøya seiler opp som favoritt til topp 3-plassering på tabellen, men allerede 16. januar møter de tøff motstand i Gimle som nå er på desperat jakt etter viktige poeng.  Alt annet enn en sluttspillplass vil være en skuffelse.

 3.MARS:  Gimle får også æren av å avslutte sesongen; mot Asker på hjemmebane.  Mange har tippet Asker som vårsesongens store suksess.  3. mars vet vi uansett hvilke 3 lag som går rett til Final Four.  Da spilles også siste kamp i Kvinneligaen:  Holder Gimle hele veien inn, eller blir det Ullern som tar seriemesterskapet?  Med Ammerud opg Ulriken bare et par tap bak blir det tett hele veien til serieavslutning.

 MARS:  March Madness.  Collegebasket i USA.  Høydepunktet for veldig mange kulminerer med Final Four i Atlanta 6.-8. april.

 PÅSKEN:  Scania Cup er stadig vekk turneringen alle yngre lag drømmer om å få være med på.  I år er disse norske lagene invitert:  Ulrikens jenter 95/96, Hop jenter 97, Ytrebygda jenter 98, Asker jenter 99, Sandvika gutter 95/96, Sandvika gutter 97, Sandvika gutter 98, Ullern gutter 99.  Jeg kan ikke huske sist vi hadde så manger norske lag med.  Lykke til både til de norske representantene og norske dommere som alltid gjør en god figur i Södertälje.

 APRIL:  Finaler i U16 og U19, henholdsvis i Bergen og på Eidsvoll.  Åres kuleste turneringer her hjemme!

 APRIL/MAI:  Det starter i Ekeberghallen 27. april, og avsluttes i Haukelandshallen 3. mai.  Harlem Globetrotters skal spille 7 steder i Norge.  Det har aldri skjedd før at de har vært så lenge i Norge.

 8.-12. MAI:  Nordisk mesterskap for aldersbestemte lag spilles som vanlig i Solna.  Og som vanlig regner vi med at det blir norsk dominans på tribunene – og kanskje også på banen i enkelte klasser.  En av de aller hyggeligste opplevelsene for alle basketinteresserte.

JUNI:  Det drar seg mot avslutning i NBA. Massevis av nordmenn følger med hver dag hele sesongen gjennom, de kjøper League Pass og sitter oppe halve natten for å følge sitt favorittlag.  Det er nå det skal avgjøres:  Celtics, Heat eller Knicks i øst?  Oklahoma, Lakers, Clippers eller Spurs i vest?

Og i denne oppsummeringen har jeg hoppet over bøttevis av gode kamper og spennende turneringer.  I alle aldersklasser spilles det viktige kamper hver helg i månedene som kommer.  Norske lag komer til å dra til Basketfestivalen i Göteborg, det spilles Pirates Cup i Kristiansand og Hansa cup i Bergen.  For deg som er basketfrelst kommer 2013 til å bli et godt år!

En tanke om “Fett nytt år

  1. Dette er spennende, men basketskolen i Tønsberg ble glemt. 29.06.-06.07.2013 blir det igjen basketskole for jenter og gutter i alderen 11-18 år. Arrangementet bygger på tradisjoner fra 1980, da vi startet i Grimstad. Følg etterhvert med på hjemmesiden basketskolen.no. Der vil det komme fyldig informasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s