pauliord

Oppturer, nedturer, uturer

Legg igjen en kommentar

Vi er i sluttspillet og plutselig er det bare de fire semifinalelagene som er interessante. Men BLNO har bestått av 10 lag. Her har du dem, med noen synspunkter på om de har innfridd forventningene eller ikke. Noen har opplevd oppturer, andre nedturer – og Fyllingen en real nedtur helgen som var…

54519235_10218741626112786_1684041713095540736_o

Johan Flaa, uredd unggutt, får både Nicolai Østbye og Juan Ferrales på feil fot. Foto: Marianne Maja Stenerud

KONGSBERG
Overprestert? Nei, neppe. Underprestert? Neida. Derimot presterte de til terningkast 6 på overgangsmarkedet. For litt siden ble jeg minnet om at Miners gikk inn i sesongen med 7 nye spillere og ny coach – når de da leverer 24/3 og seriemesterskap kan det ikke være så gærn’t..? Selvfølgelig ikke, men kanskje var det også en selvfølgelighet for mange at de skulle klare det. Klassespillere forsvant, klassespillere kom. Norges mest meritterte coach ut – nye coacher inn. Omveltningene var store for den regjerende mesteren, men dette mestret de.
DOM: Som forventet.

GIMLE
Jeg var en av dem som tenkte “dette kan aldri gå veldig bra”. Svært ambisiøse Sigurd Lorange var riktignok en interessant tilvekst, men for meg var og er Magne Fivelstad en såpass sentral spiller at det skal mye til å kompensere tapet. Så feil kan man altså ta. Importene funker strålende i dette kollektivet, og Eivind Lamo vokser stadig som spiller. Jeg husker godt da jeg kappet ham i et landslagsuttak for noen år siden; han var definitivt ikke enig i den avgjørelsen. Jeg står fortsatt på at det var riktig den gangen, men er superimponert over ham i dag.
DOM: Overprestert

BÆRUM
Hva man trodde da sesongen startet i september? Personlig tenkte jeg at dette kan bli alt og ingenting. Snodig sesong med mye surr innledningsvis. UDI tvang Mike Zeno til et liv på benken de første ukene. Torgrim Sommerfeldt ble en del av laget sent i sesongen. Alex Dakin ute med skade. Likevel leverte Bærum igjen og igjen. De åpenbare svakhetene er ikke så lette å oppdage så lenge offense flyter og skuddene treffer. Tapet for Tromsø i den andre kvartfinalen var et ørlite skremmeskudd, men heller ikke mer. Bærum er neppe favoritt mot Gimle, men kan meget vel stikke av med finaleplassen.
DOM: Som forventet

FRØYA
Frøya er virkelig et fargerikt fellesskap – en snodig bukett av spillere og nasjonaliteter. Serbere, en kar fra Canada, en fornorsket amerikaner og en 40-åring fra Latvia. Darko Mihajlovic er selv listet som serbisk-østerriker, og har definitivt fått litt å henge fingrene i. Før sesongen var jeg slett ikke sikker på at Frøya ville nå en semifinalerunde – og det var jaggu på hengende håret også. Det kuleste Frøya-øyeblikket for meg er nok da Haakon Heradstveit kom på banen tre minutter før full tid mot Fyllingen. Ung kar, helt uten nerver – feier av gårde 3-poengeren som gir 101-101. Og han er ikke mer frøsen enn at han prøver igjen 15 sekunder før full tid.
DOM: Som forventet, med et nødskrik

FYLLINGEN
Pussig at det aldri skal være mulig å levere hele veien inn. Utgangspunktet er ofte bra, stallen holder – sågar med en fornuftig kar som coach. Jeg følte meg ganske sikker på at de ville kunne bli en farlig semifinaleutfordrer. Enkelte kamper er strålende – bare for å oppleve at det raser sammen like ofte. Tapene for Centrum og Ammerud to påfølgende dager i november var litt uforståelige. Sesongens siste kamp var kanskje også den beste? I hvert fall den mest underholdende.
DOM: Underprestert

53761285_10218761904419731_3003584154668367872_o

Henrik Lange er plutselig en av veteranene for Tromsø, og leverte en strålende kvartfinaleserie. Josh Hart er Bærums uforutsigbare forward. Foto: Marianne Maja Stenerud

TROMSØ
Vet ikke helt hva det er med meg, men jeg er alltid fascinert når unge spillere presterer. Som for eksempel Haakon Heradstveit (Frøya). Ulrik Stranger-Johannessen (Asker). Johan Flaa (Centrum). Noen nevnt, mange glemt… Og Aron Finstad. Han er egentlig ikke ung og lovende lenger, men han er fascinerende uredd. I det hele tatt – det Tromsø leverte mot slutten av sesongen står det respekt av. Er litt usikker på hvor smart det var å hente Keon Lawrence; flink kar men veldig mye ballbesittelse. For noen år siden handlet det bare om hvilke utlendinger Tromsø klarte å hente. Nå handler det om lokale talenter. Kult!
DOM: Overprestert

 

 

54070282_10218747453658471_5938895556444160000_o

Gammel og ung: Sigurd Lorange har virkelig fått Orji Okoroafor på hæla… Foto: Marianne Maja Stenerud

AMMERUD
Jøsses, for et kaos. Men også mange svært gode utøvere. Jeg misunner ingen coach å styre dette. Hvis en basketballkamp hadde vart i 3×10 minutter hadde Ammerud vært en tittelutfordrer. Den fjerde perioden ser derimot ut til å bli litt i overkant for “kollektivet” Ammerud. Ahmed Diomande er kanske Norges beste spiller med ball i hånden på åpne baneflater. Men det er jo ikke der kampene avgjøres. Plaisir Mukoko har levert varene. Austin Mofunanya en strålende spiller som kunne spilt hvor som helst i Norge. Men så? Litt usikker på hva de har å skjøte på med. Og usikker på om det er et godt tegn når Orji Okoroafor spiller 40 minutter mot Gimle.
DOM: Underprestert

54211635_10218741628552847_6653943818078912512_o

Øivind Lundestad er fortsatt en strålende skytter. Foto: Marianne Maja Stenerud

CENTRUM
Mye som så kult ut her før sesongen: Anders Stien “hjem” igjen. Øivind Lundestad sesongens mest overraskende klubbytte? Magnus Midtvedt skadefri og superklar. Gunnar Nesbø på benken. Alt dette i tillegg til masse talent og hjerte i stallen forøvrig. Jeg hadde sett dem høyere på tabellen. Jeg hadde sett dem bedre, men ble litt skuffet. En sånn “nesten-men-ikke-helt”-sesong. Respektable resultater gir deg ingenting, annet enn sympati.
DOM: Underprestert

NIDAROS
Det er virkelig synd det ikke er mulig å få til et stabilt basketballmiljø i byer som Trondheim og Stavanger. Trondheim og Nidaros Jets har alle forutsetninger fordi rekrutteringsgrunnlaget og trenerkapasitetene finnes. Det er forståelig at en spiller som Sigurd Lorange spiller i Gimle, men det er synd han ikke heller er sentral for Nidaros. Det er sikkert fint at studenter kommer og går, men det gir ingen forutsigbarhet og ingen kontinuitet. Så også denne sesongen. Det hjalp heller ikke at Stefan Zivkovic forsvant tidlig i februar.
DOM: Som forventet

53006194_10218671731325460_7289361620814266368_o

Ulrik Stranger-Johannessen har endelig måttet spille førstefiolin.  Her i kamp mot Ammeruds svært gode Austin Mofunanya. Foto: Marianne Maja Stenerud

ASKER
Fra NM-favoritt til «jumbofavoritt». Ikke noe lett utgangspunkt for en helt fersk BLNO-coach. Tøft satset, veldig tøft. Men er usikker på om det faktisk var smart av Tommy Gundersen å takke ja til oppgaven. Morsomst har det nok vært for den unge gjengen som satt helt nederst på benken forrige sesong. Der kunne de om ikke annet forsyne seg av frukt og snakke sammen. I år har de ikke hatt tid til det, for de har måttet spille i stedet. Jeg er imponert over mange enkeltspillere, og imponert over mange av resultatene. Uten sammenligning forøvrig; det har vært litt som for Ammerud. Det holder i tre perioder. Scotty har vært en artig liten propp, men det er kanskje ikke den spilleren du trenger på et lag som dette.
DOM: Som forventet, dessverre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s