pauliord

Knutsen, Ludvigsen og Karlsen

1 kommentar

Denne lille historien om Ronny ble skrevet og publisert første gang på 3Bs hjemmesider i 2005.  Men plutselig ble den ganske aktuell, synes jeg – etter at Ronny nå gjør suksess som coach: Som en slags Pat Riley fra Trøndelag…

I farten kan jeg komme på tre store trøndere som kommer fra Bakklandet: Knutsen & Ludvigsen –  og Ronny Karlsen.

Mr. Casual og Mr. Slick

Jeg traff Ronny første gang på juniorlandslagssamlinger før nordisk mesterskap i 1994:  I turneringen i Sundsvall slo vi Island, men tapte muliigheten for bronse med ett fattig poeng for Danmark. Det var i det mesterskapet Joen Salkjelsvik var ass. coach, men måtte komme etter oss andre:  I enn pillråtten VW Passat kjørte (!) han fra Ålesund til Sundsvall midt på natten – 733 km.  Sjekk kartet – og slå den…
Allerede den gangen var det klart at Ronny kunne og skulle bli noe stort. 11 år senere har han spilt for ni forskjellige lag før han nå endelig har slått seg til ro i hjembyen.  Ronnys karriere er faktisk ganske unik i norsk sammenheng.  Bare Torgeir Bryn er verre/bedre:

1. Bakklandet, Trondheim

2. Ulriken, Bergen

3. Bærums Verk

4. Independent College, Kansas

5. Ulriken, Bergen

6. Sundsvall, Sverige

7. Asker

8. St. Jan Antwerpen, Belgia

9. Trondheim Tornadoes

– Endelig hjemme, sier Ronny. – Endelig er det morsomt å spille basketball igjen, og selv om jeg trener bortimot like mye som før, er det hyggeligere nå enn på lenge.For det var en kulturkollisjon av de sjeldne da Ronny gikk fra Bakklandet til David Swans regime i Ulriken.  Det kunne ikke gå helt bra; og det gjorde det heller ikke.  For mens Ronny er like snill som en sommerdag i Tromsø er lang, var det i hvert fall ikke David Swans mening å være en av gutta. Ronny gikk i realiteten glipp av den beste ungdomstiden:  Fra han var 18 til han var 27 år var han hele tiden på reisefot.  Nye klubber, nye lagkamerater, nye coacher – med ansvar for seg selv og sitt på en tilsynelatende endeløs hybeltilværelse.

Derfor er det heller ikke rart at han setter pris på å være hjemme igjen.Og selv om basketballen i Trondheim har et stykke vei å gå før den er helt friskmeldt, kan Ronny kanskje bidra til det siste puffet inn i eliten.

Og det er i hvert fall ikke tvil om at gutten fortsatt kan spille.  Ronny er noe så sjeldent som en tometersmann som lekende lett setter ballen i gulvet, som uten problemer skyter 3’ere og som likevel er tung nok til å matche store spillere.

Det er imponerende nok med et snitt på nesten 40 poeng og  15 returer i 1. divisjon.  Så får vi heller se stort på at han også topper statistikken på turnovers (7,8).  Faktisk synes vi det er helt OK: Fint om du gir bort ballen en del ganger i dag også, Ronny.  Det hadde vært en passende julegave til gamle venner…

(Publisert første gang 12.12.2005)

En tanke om “Knutsen, Ludvigsen og Karlsen

  1. Ronny kommer da for F… ikke fra Bakklandet…Han er en Flathiller!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s