pauliord

De 5 importguardene

Legg igjen en kommentar

Bare for å understreke det jeg har skrevet tidligere; BLNO er altså ligaen for guarder og ettersom Norge faktisk rår over mange og gode guarder, har ikke klubbene sett det som nødvendig å hente inn mange fra utlandet.  Faktisk er det slik at dagens liste over de 5 beste får med seg alle som er verdt å nevne.  Og det er vel å merke etter at jeg har bestemt meg for å flytte Gary Wallace fra forward til guard; han er listet som forward for Tromsø på bl.no.  Dermed gjenstår det bare å rangere de fem:

5 beste importguardene:

 1. Edmunds Gabrans

Ja, det er vanskelig å skille de to i topp; det er i realiteten dødt løp på nesen alle statistikk-kategorier.  Derfor føler jeg meg også svært komfortable med en delt 1.plass, og om det skal tenkes forskjell må det være at mens det er helt utenkelig å tro på Frøya-suksess uten Edmunds Gabrans er det bare nesten umulig å teenke seg Tromsø uten Gary Wallace. Gabrans synes å ha full kontroll i alle faser av kampene-  han skjønner når han selv må ta tak, og når han kan overlate gulvet til andre. Kanskje ligaens beste clutch-skytter.

1. Gary Wallace

Han har imponert for Tromsø i to sesonger, og som Frøya-kollega Gabrans er han i kontroll gjennom 4×10 minutter. Han er dominerende når han må, og relativt anonym for øvrig.  Kanskje har han i en og annen kamp tatt ansvar for sent?  Han er ingen kunstner, men får jobben gjort og er vanskelig å nekte scoring de gangene han har bestemt seg.  Det trekker ikke ned at han også er en svært likandes kar.

3. Galin Mihaylov

Om det er en ting spillere og coacher i BLNO hater, så må det være å se Galin alene med ballen i hånden – uten forsvar i nærheten. Han er en usedvanlig smooth skytter som avleverer skuddene med dødelig nøyaktighet, og helt uanstrengt.  Det har vært kamper der han har råket ut for foul-problemer unødvendig tidlig, og er i litt for stor grad en skytter.

 4. Reno Silavs

Kanskje drukner han litt i alle oppmerksomheten rundt Edmunds Gabrans, men det har også vist seg å være en fordel for ham – nemlig at fokus er rettet først og fremst mot Gabrans.  Dermed er det plass og muligheter for Reno som leverer pene tall på statsen; men altså litt bak landsmannen.

4. Philipp Holm

Philipp er et nytt bekjentskap av året for Bærum, og den lynraske lille pointen har hastighetsforandringer, akselerasjon og bråstopp som ingen annen.  Imponerende når en kar på 175 cm tar ballen inn i trafikk og går opp med den største selvfølgelighet foran ligaens største spillere.  Det ser ikke ut til å plage ham særlig.  Men han har verken vært stabilt god, eller veldig god venn med dommerne hittil.

P.S.  Det er morsomt å se at kåringer som dette avstedkommer diskusjoner.  Meninger i det offentlige rom har vi for lite av i norsk basketball – kjør debatt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s