pauliord

Rotteracet

3 kommentarer

Jeg registrerer med en viss tilfredsstillelse at jeg foreløpig er «på track» med mine spådommer om de resterende kampene i BLNO.  Og hvis jeg er sannspådd vet vi altså hvilke lag som kommer til å slå følge med Gimle og Tromsø inn i Final Four.

Men fullt så enkelt er det nok ikke er jeg redd. Jeg innrømmer gjerne at jeg helst ser Asker og Bærum videre til sluttspillhelg.  Ikke bare fordi begge lag er lokale og bør være med i et Final Four på Østlandet om vi skal kunne trekke publikum til Rykkinnhallen.  Men selvfølgelig også fordi dissse lagene har en historie som kontinuitetsbærere av kvalitet og fordi kampene mellom Asker og Bærum alltid har temperatur.

Og pr i dag ser det ut som om det er Bærum som har «serven» – altså en slags fordel, men ikke større enn at både Frøya og Asker kan blande seg inn.  Bærums joker er først og fremst det faktum at de har innbyrdes fordel på begge lagene:  Bærum har slått Asker to ganger på hjemmebane, og har tapt den ene kampen i Vollenhallen.  Og Bærum har vunnet begge kamper mot Frøya, om enn med knappest mulig margin. Når også kampprogrammet og motstandere er omtrent identiske skulle det meste ligge til rette for en rekordspennende innspurt.

Frøya har ett tap mer enn de to andre lagene, og har dessuten et klart handikap med to tap for både Asker og Bærum.  Det betyr at de er avhengige av at enten Asker eller Bærum taper to kamper i serieinnspurten.  Og det kan jo faktisk godt skje:

I den grad det er mulig å snakke om formlag ser det ut til at Frøya er på vei opp av bølgedalen igjen – med Chris Ebou på laget og såvidt jeg skjønner med Calix Black Ndiaye som ikke-spillende coach.  Den siste kampen mot Asker endte med seier – en ganske trygg sådan.  Men det var også en kamp der Askers store mann, Loo Djo Yele, satt ute mesteparten av kampen.  Noe som ga Peter Bullock (altfor) gode arbeidssvilkår.

Asker har ikke prestert på det nivået de ønsker siden årsskiftet.  De har vunnet kun én kamp mot kvalitetslag (mot Frøya i januar), og det er en åpenbart mattere utgave av Asker vi ser nå. Og med Yele på skadelisten blir det kamper som må vinnes alle andre steder enn inside.

Heller ikke Bærum har sett veldig smarte ut i det siste. De underpresterte dramatisk offensivt i Bergen sist helg.  For oss som satt hjemme var det nesten så vi måtte riste i PC’en for å se om den hadde hengt seg opp på pauseresultatet: 46 poeng er nesten til å flire av.  Men bare nesten, og for Bærum var det en real vekker.

Det er som kjent vanskelig å spå; særlig om fremtiden. Men Asker og Bærum har altså kontroll på dette, i hvert fall i forhold til Frøya,  om ikke de ryker på stygge feilskjær mens Frøya går 5-0 i de siste kampene.  Å vippe Tromsø eller Ammerud ut av sluttspillet er en vanskeligere jobb.

3 tanker om “Rotteracet

  1. Har virkelig Bærum og Asker kontroll på dette? De er vel mer avhengig av at Ammerud og/eller Tromsø skal gå på flere tap i innspurten hvis både Bærum og Asker skal være med i Final Four. Og da er de begge avhengig av å vinne sine egne kamper i tillegg. Matchprogrammet videre er ikke svært overkommelig sånn sett for noen av dem, sett med nåværende form. Forøvrig enig med deg i at Bærum og Asker alltid hører hjemme i et final four, spesielt i Rykkinnhallen 🙂

  2. Å få med både Asker og Bærum er nok mer ønsketenkning enn realiteter ja. Ser at jeg har vært upresis, og kanskje litt drømmende.

  3. Go Baerum. Here in the USA we are rooting for our players (Luke and Austin). Thank you NCAA for allowing them to be in a great place and play a great game.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s