pauliord

Ikke la det gå i glemmeboka!

2 kommentarer

Mens vi venter på at det nye U15-landslaget skal ta medaljer i Nordisk og finne lyset, og veien til A-gruppa i EM:

Det er nå en uke siden styremøtet i NBBF. Det var på dette møtet man bestemte at U18-landslagene ikke skal få delta i EM, og det var dette vedtaket som har satt sinnene i kok Norge Rundt. Både president og generalsekretær har forsøkt å dempe gemyttene ved å forklare sammenhenger. Det har de ikke klart.

Derimot har de klart å hisse på seg enda flere. Såpass mange at det nå begynner å ligne en massiv grasrotbevegelse. Men i møte med hverdagen er det lett å glemme, og vi har alle ansvar for at dette ikke går i glemmeboken. Dersom dette renner ut i sanden og blåse over har vi ikke oppnådd noe som helst. Dersom U18-landslagene blir sittende hjemme i sommer mens 20 andre nasjoner gjør opp seg imellom er det uklokt, umusikalsk, uhørt og en hel masse andre ord som begynner på U.

Derfor en liten kavalkade av synspunkter fra den siste uken (det er mer der det kommer fra…):

STÅLE FREY: «HVORFOR KAN DERE IKKE VENTE I 2 ÅR MED Å IMPLEMENTERE DENNE TOPPIDRETTS-SATSNINGEN PÅ 14 ÅRINGENE? Da kunne man gradvis trappet opp den yngre satsningen på en billigere måte på klubb- og regions-nivå, og ingen hadde blitt fratatt noe.»

SØLVI BANGSUND: «Beklager, Hanne, jeg er enig med Ståle. Vi har hele tiden vært enige om at klubbene er ganske gode på nyrekruttering av unge spillere, samtidig som vi lekker som en sil i aldersgruppen 16-18 år, spesielt på jentesiden. De ungdommene dette vedtaket rammer har ikke vært forberedt, og føler seg svært skuffet.»

ROAR REMSETH PEDERSEN: «Et forbund eksisterer på grunn av medlemmene, et forbund kan ikke leve sitt eget liv. Når et styre tar en avgjørelse som er på tvers av hva medlemsmassens meninger må det tenke seg om en gang til.»

INGVILD PAUR: «Takk til alle landslagsjentene jeg har trent for massevis av flotte opplevelser, for herlige seire og hederlige tap, og for alt dere har lært meg. Beklager (spesielt til Vilde som våget der jeg var feig, og til de som nå ikke får reise til EM) for at jeg ikke var tøff nok da vi var i mye av samme situasjon for under et år siden. Kanskje det kunne vi endret noe der, kanskje ikke. Mest sannsynlig ikke. Og til slutt, dere kommer neppe til å gråte over dette eller i det hele tatt merke noe til det, men uansett: takk for meg også, NBBF.»

PER TØIEN: «Nå takker jeg for meg som trener, tillitsvalgt og bidragsyter i Norges Basketballforbund. Etter å ha vært trener for sju landslag, sittet i utdanningskomiteen, turneringskomiteen, landslagskomiteen, dommerkomiteen og nå appellkomiteen har jeg ikke lyst til at min manglende inspirasjon og store skuffelse skal skinne gjennom på gutta som skal prestere i Nordisk mesterskap.»

ELFRID LISLEVATN: «Utrolig trist at disse guttene ikke får lov til å fullføre det de har jobbet så målrettet mot siden U16 EM i fjor. Mange av spillerne går på NTG og Wang og trener mer enn de fleste innen norsk basket. Fire av spillerne var med på U18-laget som i år ble tidenes beste norske lag med en 10. Plass. Når skal egentlig NBBF begynne å tenke langsiktig og ikke bare starte på nytt om igjen og om igjen….!!!»

GEIR SPITEN: «Jeg har alltid hatt et forbilde som trener og det er Per Tøien. Jeg er ikke inne i dette men traff mange opprørte menesker i hallen på fredag.»

MORTEN JAKOBSEN: «Har det kommet noe fra NBBF omkring denne avgjørelsen, etter avskykronikkene? Det er nesten et eventyr som må tas på alvor når nøkkelpersoner i vår idrett reagerer såpass med rettferdig harme og trekker seg.»

TORE ANDRE SOLHEIM: «Helt på trynet å svikte et lag som både har prestert (eller overprestert) og har potensiale til å bli kjernen i et «voksenlag» som kan tillate seg å ha ambisjoner om noen år. Å ofre et lag som har prestert for et som «kanskje kan bli» viser særdeles dårlig vurderingsevne på alle områder – og hvordan skal disse guttene som det plutselig skal «satses» på kunne stole på at om de når de målene som de har blitt enige om ikke i neste omgang blir dolket i ryggen?»

 

En annen kar som er opprørt er iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen. I en kommentar om åpningshelgen i BLNO og KL skriver han blant annet:

«Basketballforbundets arrangementer er i ferd med å gjøre eliteserien i basketball til en gymsalidrett. Da undertegnede ankom hallen, som glatt kunne gått for å vært i en hvilken som helst mellomstor by i en tidligere Sovjet-republikk, en time før kampstart var det kun Storm-gutta som varmet opp.»

Hvis jeg tolker ham rett synes han det er ugreit at det ble spilt kamper i gamle Rykkinnhallen. Han likte ikke at han ikke ble møtt av parkeringsvakter og hornorkester. Arrangøren hadde glemt å sette frem stol og bord, og han fant ikke nettverket i hallen. Han synes Nidaros burde begynt oppvarmingen tidligere. Og han synes det var kleint med tilskuere når et lag fra Trondheim møtte et lag fra Tromsø, i Bærum. Sånn for kuriositetens skyld: Da Bærum spilte semifinale mot Centrum i Final Four i 2013 var det pussig nok ikke en kjeft i Tromsøhallen. De bortimot 2000 som hadde sett Tromsø-Frøya i kampen før var hadde gått hjem. Tenk det!

«Nå har det kommet så langt at dersom basketballen skal tilbake til gamle høyder, bør forbundet sterkt vurdere å legge ned BLNO, finne et annet navn, og lage et konsept både spillere, publikum, sponsorer og media kan finne attraktivt», skriver Robertsen.

Jeg gleder meg til å høre hva han foreslår; han synes å vite mye om det meste.

 

 

2 tanker om “Ikke la det gå i glemmeboka!

  1. Jeg er enig med deg i at dette ikke må bare glemmes i neste uke.
    Imidlertid tror jeg at jeg skjønner poenget til journalisten: Basketligaen mangler den nyhetsverdien og spenningen som noen andre idretter har klart å oppnå. Det er vanskelig å vite hvem det er sin feil og det spiller ikke så stor rolle. Men skal man få inn sponsorkroner og publikum og nyhetsoppslag må man markedsføre sporten på en helt annen måte! Folk må føle spenningen ved å gå på kamp selv om de ikke er basketnerder. Det behøver ikke å være hornmusikk i hallen, men noen forventninger må skapes slik at publikum kommer og bruker penger, avisene må skrive om idrettsheltene og spillerne skal føle kicket ved å være i rampelyset.
    Og her er poenget mitt: Hva annet enn et landslag skaper overskriftene for en liten sport? Et landslag som kan vinne noe og som kan prestere eller slite men som uansett er forbildene for guttene og jentene våre??? Det er utrolig at vi ikke har et voksenlandslag, og nå er det enda mer utrolig at vi ikke skal ha et konkurransedyktig og konkurransesultent u16 og u18 i et par år fremover. Nå, når ting ser lyst ut og talentene står i kø. Du nevner alle tingene som begynner på U og jeg synes forbundets disposisjoner her er Utrolige.
    Det går an å bygge grasrot og elite samtidig og det ene støtter det andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s