pauliord

(E)nok fra Bergen

Legg igjen en kommentar

Hei til alle dere som titter innom denne bloggen!

Og riktig godt nytt år.

Det er altfor lenge siden jeg rablet ned noen linjer, men egentlig hadde jeg tenkt å gå bittelitt i dvale: Konsentrere meg om mine egne greier uten å mene så altfor mye om andres.

Denne sesongen har jeg tatt et slags syvmils-steg i «feil» retning. Det vil nok i hvert fall de fleste mene når man går fra BLNO og landslag til G13-serien. Men på mange måter er det jo nettopp her utfordringene ligger. De aller yngste er de viktigste og mest spennende for en coach, og også for norsk basketball, tror jeg. Vaner som ikke læres i ung alder er vanskelige å tilegne seg. På samme måte som tidlige uvaner er nesten umulige å bli kvitt.

Det er altså over en måned siden siste post, og jeg var ganske komfortabel med å la bloggen hvile litt. Inntil Geir Bangstad fant ut at han skulle innlede jaktsesongen på meg, på det jeg har skrevet og det jeg står for.

Hvis noen skulle være i tvil om hvem Geir er, og om han har noe å fare med, så har han for sikkerhets skyld lagt ut en liste på bloggen sin over hva som er hans «skills & expertise». Han er blant mye annet «goal oriented», «creative» og har «good communication skills».

Geir er basketballens svar på Enok i Anno; også han fra Bergen og også han en kar som hevder å kunne det aller meste.

Geir har en egen blogg der han har funnet det formålstjenlig å kviste meg. Det lever jeg godt med og har ikke noe behov for å gå inn i en polemikk med en kar som vet og kan så mye.

 

Bare helt kort:

Geir mener at jeg i bloggen min opptrer som en slags verbal IS–kriger – at jeg kapper huet av folk som har alternative meninger. Og at jeg legger et lokk på debatten i Norge fordi ingen tør å fronte egne meninger.

– Jeg synes det er større grunn til bekymring at mange holder kjeft av frykt for represalier fra NBBF.

– Geir etterlyser en arena for debatt. Hvorfor i all verden deltok ikke Geir i debatten om U18-landslagenes EM-deltagelse? Geir som tok nordisk gull med U18-gutta i 2008 vet bedre enn de fleste hva landslagene betyr for gutter og jenter. En del av oss følte det var viktig å si fra. Det følte ikke Geir. Og faktisk var det ikke verre enn dette: Å la et U18-lag få stå løpet og få være med på det de var lovet, og heller la U16-årgangen (som ikke var lovet EM-deltagelse) bli hjemme.

– Geir skriver 9000 tegn om Basketskolen der han på aller kleineste vis etterlater et inntrykk av at Basketskolens markedsføring er på grensen til løgnaktig, at Basketskolen er «yesterdays news». Han passer på å pakke det inn i en passe dose positive ord og vendinger, men det er ikke så innmari vanskelig å forstå hva han egentlig mener. Når han velger å illustrere blogginnlegget sitt med en ordsky av honnørord som «trustworthy, honest, reliable» er neppe for å antyde at Basketskolen og Pauliord er til å stole på.

– Han gjør et poeng ut av at Tom Stien i sin tid stuntet en invitasjon til Michael Jordan der han tilbød 10 000 kroner (av egen lomme) for å få Jordan til å være med. En kuriositet, et kult forsøk som i Geirs virkelighet blir til kritikkverdig markedsføring.

For et år siden skrev jeg at «basketskolen er klassikeren over alle.  I snart 35 år har spillere og trenere satt hverandre stevne på det blide Sørlandet.  Vennskap knyttes, relasjoner bygges, skills læres og inspirasjonen er uvurderlig… Viktigst av alle arrangementer, tradisjoner og institusjoner er Basketskolen. Ingen over, ingen ved siden.» Jeg har, for ordens skyld, ingenting med Basketskolen å gjøre annet enn at jeg har vært invitert coach der flere ganger. Og på bakgrunn av det jeg opplever der mener jeg fortsatt at Basketskolen er viktig. Geir mener det er Hansa Cup som er viktigst. Ham om det, greit nok.

– Jeg er helt sikker på at Elite Basketball Camp er et flott tilbud. Da jeg i sin tid skrev om den første utgaven mente jeg det var dumt og uheldig at de tidsmessig la seg oppå Basketskolen. På samme måte synes jeg et er uforståelig når NBBF legger Talentcamp på samme datoer som Basketskolen.

Verre enn det er det ikke.

Alle som mener at norsk basketball har massevis av gode tilbud til unge spillere og at det er fint at tilbudene kolliderer– rekk opp hånden NÅ! Jeg er tilhenger av mangfold og et bredt tilbud.

– Av og til, eller ganske ofte, blir det litt for tydelig at Geir har personlige interesser i bball.no og Elite Basketball Camp. Det vil ikke være noe sjokk om det snart lanseres et diskusjonsforum der du må logge deg inn gjennom bball.no for å bidra. Aktørene bak denne tjenesten har allerede festet et ganske klamt grep om mye av det som skjer i norsk basket.

Det kommer kanskje mer fra Geir eller andre hvis de finner mer de ikke liker i Pauliord. Jeg tipper det klør litt i fingene til Fredrik Hannestad i hvert fall… Det får man tåle når man som jeg stikker hodet frem, men det hadde vært moro om det var flere som evner å ta bladet fra munnen.

Velkommen skal dere i så fall være. Bloggen min er åpen for alle som måtte ha noe på hjertet.

 

P.S.

Det siste avsnittet i bloggen din, om markedsføringsloven, kunne du med fordel ha spart deg, Geir. Det ser bare dumt ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s