pauliord

Lekestue

Legg igjen en kommentar

Jeg leser at Tromsø Storm har et godt grep om serieledelsen i BLNO. Tja, det er virkelig en sannhet med modifikasjoner selv om det er helt riktig at Tromsø pr. i dag er serieleder. I BLNO nytter det ikke å lese tabellen ovenfra og ned; du må snarere se på antall spilte kamper og antall tap. Og gjør du det, ser du at det er tre lag som så langt har tapt fire kamper.

De fire topplagene er alle i posisjon til å stikke av med seriegullet. Inntil nylig kunne det se ut som Tromsø hadde en fodel av å ha igjen to kamper mot Centrum. Men så våknet plutselig Tigers fra dvalen. Centrum har virkelig hatt en tøff første sesonghalvdel, etter nyttår er de faktisk ubeseiret. Særlig seieren over Gimle var imponerende.

Centrum kan neppe blande seg inn i kampen om de fire første plassene, men de kan legge ut snubletråder for noen hver på oppløpet. Og plutselig er vi tilbake der vi liker å ha BLNO: Alle kan slå alle, alle kamper er åpne, ingen resultater er egentlig overraskende.

Likevel er det sannsynlig at de fire sluttspillagene allerede er klare selv om rekkefølgen er helt åpen. Jeg har skrevet det før, og gjentar det gjerne: Aller helst ser jeg en finale der Bærum møter enten Tromsø eller Asker. Og i så fall vil enkelte tidligere perioder, kamper og mesterskap sitte i bakhodet på finalelagene.

– Tromsø blir stadig minnet på at det er 18 år siden sist de tok NM-gull, og vil huske det igjen.

– Hvis de møter Bærum i en finale vil de bli minnet på finalen mot Bærum for to år siden: Den gangen tapte Tromsø 3.periode 16-37 og NM-finalen 65-81. Bærum lekte i stykker motstanderen.

– Hvis Asker og Bærum møtes i en finale vil serieoppgjøret før jul huskes av de fleste: Kampen var åpen og jevn helt til siste periode. Det var da Bærums lekestue åpnet og Asker ble blåst av banen med 33-5 i løpet av de siste 10 minuttene og 95-67 totalt.

Jeg har ikke sett Tromsøs nyervervelse, men det er tydelig at Kenneth Webb har skaffet seg redskapene som skal til for å vinne en tittel. Som om han ikke har hatt det tidligere. Men han skal ha seg frabedt at noen roter i verktøykassen hans:

iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen tillot seg for litt siden å skrive en kommentar der han blant annet hadde meninger om forrige sesongs disposisjoner:

«Forrige sesong mente jeg at Kenneth Webb var altfor lite kritisk i sin bruk av den daværende importspilleren Mike St. John. I deler av kamper der han ikke virket helt på nett, burde han vært benket. I stedet ødela han for laget med svake involveringer og unødvendige feil. Dersom Webb fortsetter å våge å benke stjernespillerne når de trenger å få hodet på rett plass i noen minutter, kommer dette til å være en suksessfaktor som tar laget helt til topps.»

Kommentaren fikk Webb til å tenne på alle pluggene, og mente underforstått at om ikke journalisten var til stede på alle treningene kunne han heller ikke tillate seg å mene noe. Seriøst!?! Jeg er faktisk helt enig med Robertsen, og selv om jeg ikke rakk å være på alle Tromsø-treningene fulgte jeg såpass godt med at det føles riktig å kunne mene noe.

Webb sier også at ligacoachene er takknemlige for oppgjøret med iTromsøs sportleder:

– Jeg har fått telefoner fra nesten hver eneste trener i ligaen som takket meg for det, sier Webb.

Jeg tillater meg å tvile på det, men er i hvert fall skråsikker på at Tromsø igjen er i posisjon. De har virkelig fortjent det, og jeg synes selv Kenneth Webb har vært flink tli å involvere hele laget i prosjektet sitt.

Men jeg håper altså fortsatt at de blir lekt i stykker av Bærum i Final Four.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s