pauliord

Bokgaver som gleder

4 kommentarer

Det er bare en uke igjen til julekvelden, og de fleste av oss håper på en oppmerksomhet. Kanskje til og med en gave. Tidligere har jeg vært innom tynne bøker; bøker som nesten ikke har innhold. Noen er faktisk like aktuelle i dag som for noen år siden:

Pål Berg:
«Et meningsfylt liv uten sarkasmer»
Bøker om selvrealisering er fortsatt populære.

Asker Aliens og Bærum Basket:
«Disse tilskuerne er ikke spillernes foreldre»
En komplett biografi over samtlige BLNO-tilskuere som ikke er i slekt med spillerne.

Anders Stien og Frederik Gnatt:
«Smarte ting vi har sagt til dommere»
Morsom liten trykksak som ikke ser ut til å bli mer omfangsrik med det første. Heldigvis sier Frederik smartere ting på TV-skjermen enn han gjorde til dommerne.

Men i år synes jeg det kan være minst like matnyttig å anbefale litteratur som er relevant og nyttig for mottageren. Her er noen highlights fra bokhyllen:

Winner

No cigar

HOW TO BE A WINNER
Dette må være den perfekte gaven til BLNO-gutta fra Eidsvoll. De har gjort mye riktig, både i sponsorjakt, markedsføring og gimmicks. Men foreløpig har de ikke helt funnet ut av det på banen. Et alternativ er en utgave av ”No cigar”.

Secrets

THE BOOK OF SECRETS
Kanskje det er her vi finner nyheter fra basketball-Norge som aldri finner veien til basket.no. For en som har gått fra elitebasket til å jobbe med yngre spillere har det vært en blanding av irriterende og provoserende at viktig nytt aldri ofres noen linjer.

Norsk

NORSKE SKRIVEREGLER
Gutta i Crossover, nettmagasinet for basketballinteresserte, går til oppgaven med entusiasme, men uten norskkunskaper ­ eller norsk kunnskaper som de ville skrevet. Denne boka kan være nyttig i fortsettelsen hvis de har ambisjoner om å skrive mer.

Skyld

DET VAR IKKE MIN SKYLD
Den perfekte gaven til Jan Hendrik Parmann. Skjønt, han mestrer vel allerede kunsten å plassere skyld. Responstiden er alltid kort, men svaret er alltid det samme: Noen (andre) har ikke gjort jobben sin.

Web pages

CREATING WEB PAGES
basket.no er relansert. Kanskje burde noen ha tatt en titt i denne boka først. Jeg har med vilje tenkt at den nye siden må få tid til å sette seg, og jeg fortjener litt tid til tilvenning. Men jeg har gitt opp. Knappene er bælsvære og tar absolutt all oppmerksomhet fra eventuelle nyheter. Det samme bildet som bokstavelig talt skriker motr deg selv om det må være ganske enkelt å bytte bilder i karusellen. Det er unødvendig kronglete å komme til resultatsider, og selv om det neppe har noe med den nye nettsiden å gjør er det påfallende at live updates sjelden funker.

Tilskuere

SPECTATORS
Tja, akkurat denne boken er ganske tynn men kan likevel være noe å bla i for Asker, Bærum, Gimle og Fyllingen. Oversikten over anttall tilskuere pr kamp er forstemmende lesning – ca. 75 for Asker, Bærum og Fyllingen – 15 (!) for Gimle.

Dommer short guys

Fat guys

Men style

STYLE FOR SHORT GUYS, STYLE FOR FAT GUYS, THE ULTIMATE GUIDE TO MEN’S STYLE:
En godbit for dommere som er ferdig med ”50 shades of grey”. De har endelig fått av seg sølvtøyet de fikk fra Macron, og har nå fått overdeler som faktisk ER 50 nyanser i grått. Noen dommere har mye å hente her: En av årets elitedommere er en ener i klesveien – alltid perfekt i tøyet – men han er dessverre ikke like god med fløyten. Andre sagger, noen gasser og noen snubler i for lange benklær mens de snubler i dårlige calls.

Retire

HOW TO RETIRE HAPPY
Det er mange i basket-Norge som kunne trengt denne; både dommere, spillere, trenere og ledere. Det er i hvert fall noen som burde tenke i de baner. (Jada, jeg skal skaffe meg et eksemplar).

 

4 tanker om “Bokgaver som gleder

  1. 15 tilskuere må være fra Åpningshelgen i Haukelandshallen da det var høstferie i Bergen. Et talentløst opplegg som forhåpentlig forsvinner og som Fyllingen ikke hadde noe med å gjøre.

  2. Snittet for Fyllingen er 97.5 Pål……….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s