pauliord

En fredag i påsken

Legg igjen en kommentar

Hva gjør du fredagen når påskeferien starter. Når alle drar tidlig fra jobb for å fylle bilen med familie og pikkpakk før de setter seg i sneglekø. Når det er 10 dager til neste trening med spillerne dine som kanskje allerede har satt seg i bilene som skal ut av byen.

Jo, du drar for eksempel til Skjetten der åtte 02-gutter er klare for å høre deg fortelle om hva du synes de bør trene på for å bli bedre basketballspillere. Disse gutta er fremtiden i norsk basketball, og for alt jeg vet kan de komme til å slå mitt lag i regionsmesterskapet etter påske. De spiller i samme serie. Men det føles likevel helt riktig å bruke tid på folk som vil lære.

Dette handler om noe så tidsriktig som å dele.

«Delingsøkonomi» er et moteord. Delingsøkonomi er basert på ideen om å dele tjenester. Modellen utnytter at nettsider og mobilapper gjør det lettere å koble tilbydere og å finne hverandre.

I basketball har vi virkelig behov for å omfavne dette konseptet. Vi er altfor få trenere i Norge. Og, alle trenere kan ikke alt.

Det finnes egentlig ingen fasit i basketball. Det ene kan være like riktig som noe annet. Jeg har trent lag i mange år, og etter hvert har jeg sortert bort ideer og øvelser jeg ikke tror særlig på. Som i hvert fall ikke funker for meg. Så står jeg igjen med mine egne ideer og driller.

Derfor er det ekstra kult både for meg og spillerne mine når andre trenere bruker litt tid sammen med oss. Når Nils Kristoffersen viser oss det han gjør med sine 01-gutter. Når Stian Mjøs kjører skuddtrening med mine 16 spillere. Når Stian Emil Berg gir en amerikansk ”touch” på det hele.

All input er verdifull.

Ved sesongstart i fjor hadde vi besøk av Rob Fodor fra USA. Treningene vi hadde med ham sitter fortsatt godt igjen i et sett av grunnleggende teknikk.

Fortsatt bruker jeg driller jeg lærte på coach clinic med Norm Sloan for 100 år siden, sånn cirka. Jeg har jobbet mye med Johan Salkjelsvik som er en svært kreativ kar. Han har øvelser og ideer om basketball og trening som fortsatt er gangbart for meg.

Jeg har helt sikkert vært altfor sær i mange år. Litt for stolt.

Nå er jeg heldigvis forbi det, og hvis Skjetten spør igjen så kommer jeg.

God påske til alle!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s