pauliord

And Then There Were Four…

Legg igjen en kommentar

Agatha Christie skrev et enestående stykke krimlitteratur i 1939: «Ten Little Niggers» er bedre kjent som «And Then There Were None». Om Agatha Christies bestselger fra 1939 har noe relevans til sluttspillet i BLNO 2017?  Neppe, og i så fall er det en søkt parallell. Men tittelen er jo god… 🙂

I boka er det åtte gjester som blir invitert til en utilgjengelig øy – og en etter en blir de tatt av dage. Litt som i kvartfinaler og semifinaler i BLNO altså selv om omstendighetene ikke er fullt så dramatiske på basketballbanen. Seks lag skal etter hvert elimineres, og i skrivende stund står vi igjen med de fire beste som kjemper om to finaleplasser.

Og foreløpig ingen overraskelser. Alt forløp som forventet.

2-0 til Kongsberg over Tromsø måtte nesten bli sånn, men tromsøværingene har fått med seg masse godord på veien ut av sluttspillet. «Heroisk innsats» og «ga aldri opp» går igjen. Jeg fikk ikke sett noen av kampene i den serien men et par twittermeldinger antyder at Kongsberg ikke akkurat leverte årsbeste. Så kanskje har de funnet toppformen for tidlig?

Centrums første kamp mot Frøya var en maktdemonstrasjon, men jeg mente etter å ha sett kvartfinalen i Vulkanhallen at Frøya neppe ville levere en så slett innsats i to kamper på rad.  Og ganske riktig: Frøya kom sterkt tilbake, tok over initiativet i kampen midtveis og hadde faktisk fortjent en seier. At det ble Torgrim Sommerfelst som tok det avgjørende skuddet to sekunder før slutt var neppe overraskende, og kanskje sviktet Frøyas defensive plan på det verst tenkelige tidspunktet?

At Bærum klarte 2-0 mot Nidaros er neppe noe å ofre mange linjene på, men det er i hvert fall verdt å registrere at trønderne bet godt fra seg i den avgjørende kampen. De beviste at nesten alt er mulig selv om det til syvende og sist viste seg umulig å stå imot et aggressivt Bærum-forsvar.

Etter helt å ha mistet initiativet hjemme i Asker skulle det mye til å tukte Gimle på bortebane.  Og når Aliens måtte reise til Bergen uten Loo Djo Yele ble det i realiteten håpløst.  Gimle ser bra ut, og de ser ikke minst ganske komplette og kollektive ut, men kanskje har kvartfinalerunden vært for lett for dem?

Matchupene er uansett spennende og uforutsigbare, og det er ingen overraskelse om det blir tre kamper i begge serier.

KONGSBERG-CENTRUM
Thomas Mjøs sitter uansett ute med karantene i den første kampen, og det er mannskapet som vant mot Frøya som må klare dette enda en gang.  Centrums femmer med Anders Stien, Torgrim Sommerfeldt, Aksel Bolin, Milah Kombat og Magnus Midtvedt er sterk så det holder; i hvert fall mot de fleste motstanderne.  Men de har bare 25 fouls å bruke totalt, og bare 15-20 til disposisjon før det blir en vanskelig kamp.  Da bør færrest mulig av dem være T’er.

Mye handler om Juan Ferrales for Kongsberg, en strålende spiller som både er effektiv, dritgod og smart.  En treffsikker Øivind Lundestad vil hjelpe godt og så blir det ekstra spennende å se om Mikal Gjerde får tillit når det virkelig er viktig og vanskelig.

 

BÆRUM-GIMLE
Gimle-coach Audund Eskeland har fått litt å tenke på etter at Kongsberg så effektivt plukket bort Stian Mjøs og JD Weatherspoon med et triangel-og-to defense.  Skal de forsøke det samme eller holde på det som har vært en suksess for dem – et forsinkende og svært effektiv press som maler motstanderen i stykker over tid.  Gimle må ha i bakhodet at Bærum har blant ligaens smarteste og mest rutinerte spillere – pluss en bøling unge og urutinerte, men samtidig må de erkjenne at duoen Mjøs/Weatherspoon ALLTID er toppscorere.

Mange snakker naturlig nok om matchupen Espe/Gilcrese. Hvis Lars håndterer point-rollen uten problemer mot BLNOs kjappeste hender og føtter, er Gimle over et betydelig hinder. Gimle har size som holder godt mot Bærum, og kanskje blir dette en kamp som for Bærum må vinnes av lagets yngste.

Helt på tampen et godt tips til lagene som ble sendt ut av sluttspillet tidligere enn de hadde håpet: Les Agatha Christies «And Then There Were None» i ledige stunder!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s