pauliord

Gymsal-ligaen?

Legg igjen en kommentar

Rune Robertsen er sportsleder i avisen iTromsø. I en kommentar etter den første kvartfinalen mot Kongsberg beklager han seg i spaltene over mangelen på utlendinger på årets Tromsø-lag, mangelen på tilskuere og mangelen på profesjonalitet i BLNO. Han mener Tromsø er på vei til å bli et fullverdig medlem av det han kaller «gymsal-ligaen».

«Gleden over å se unge lokale spillere utvikle seg på nasjonalt nivå appellerer ikke til den jevne tromsøværingen. I hvert fall ikke når det kommer til Tromsø Storm», skriver Robertsen.

Kanskje det. Personlig synes jeg det står respekt av valgene Tromsø har gjort denne sesongen. Det er ikke mange år siden Harstad Vikings gikk på over ende etter flere sesonger med høy sigarføring og dyre utlendinger. Tromsø-ledelsen så faresignalene og tok dem på alvor.

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg elsker det når talenter kryper ut av skyggen for å skinne. Så får det heller være at den jevne tromsøværing ikke vet å verdsette jobben som gjøres.

Noen mener kanskje det er bærekraftig satsing å jobbe ræva av seg for å få økonomi til å hente forgjengelig utenlandsk arbeidskraft. Noen mener kanskje det er viktigere å fylle tribunene med tilskuere dropper godstolen til fordel for en dunk eller to i Tromsøhallen enn å jobbe målrettet med talenter.

Robertsen fnyser av det han kaller gymsal-ligaen. Jeg er litt usikker på hva kriteriene er for å få den merkelappen, men jeg tipper at handler om tilskuertall under 200, arrangementer uten fest og fyrverkeri, dårlig bredbåndtilgang for journalister, dårlig speakertjeneste, manglende program. Altså alle de tingene som er helt uvesentlige for en klubbs sportslige fremganger.

For meg har Tromsø vært en klubb som
– har tatt et tøft valg som likevel har gitt dem slutspillplass.
– har engasjert seg lokalt og sosialt.
– som satte den arrangementsmessige prikke over i’en med Vipps-skuddet som ga 14 000 kroner til 9 år gamle Linus.
– som kanskje kommer tilbake med en utlending neste sesong – hva vet jeg. I så fall kommer han til et lag som har vokst betydelig på en sesong uten importhjelp.

Skjermgrabene under avslører vel at man skal ta all mulig statistikk med en klype salt. Asker har gått fra over en million besøkende til fattige 7 tilskuere.. 🙂   Bak mange av tallene skjuler det seg nok mangelfull rapportering.

 

Skjermbilde 2017-03-14 kl. 07.32.07Skjermbilde 2017-03-14 kl. 07.31.35

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s