pauliord

Gode naboer

Legg igjen en kommentar

Allerede helg 2 kom et av de antatte toppoppgjørene i BLNO: Asker var gjester i Kongsberghallen, og stakk like godt av med seieren i en kamp som var rene berg og dalbanen: Asker opp med 20, jevn kamp på 60-60 før Asker sa takk for følget.

Ikke sjokkerende eller overraskende på noen måte; like lite som det ville vært med Kongsberg-seier. Miners har fortsatt én import å gå på, mens Asker spilte uten Loo Djo Yele som har snakket på seg to kampers utestengelse.

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 09.47.54

Skjermgrab fra basket.no. Foto: Erik Berglund

Statistikken forteller at Kongsberg hadde en dårlig dag på jobben, i hvert fall før pause da så godt som ingenting fant veien til kurven.  Men statistikken forteller også en liten historie om to gode naboer fra Florida:

Mens Stian Emil fikk tre år på Nova, spilte Juan Ferrales noen mil lenger sørover, for Barry.  De spilte i samme liga og møttes flere ganger – både på og utenfor banen. To bra spillere, to bra typer med gjensidig respekt for hverandre.

Og i går var det bare to spillere som aldri fikk hvile. Stian Emil og Juan fikk begge 40 minutter, og ganske like tall forøvrig:

Juan lå på Stian Emil som en klegg og nektet ham å score mer enn 15 poeng på 50% og 50% skyting.  Juan fikk mer spillerom og leverte 24 poeng på 44% og 25%.

Begge hadde en dårlig dag fra straffelinjen: Juan 57%, Stian Emil 60%.

Begge plukket med seg 4 returer, mens Juan var i det rause hjørnet og noterte 8 assists mot Stian Emils 2, Juan kastet bort ballen 5 ganger mot Stian Emils 2.

Begge leverte 13 i efficiency.

Jeg har nevnt det før, men gjør det gjerne igjen: Toppspillere med bakgrunn fra USA kommer ikke nødvendigvis bare fra Div. I-skoler.  Kanskje snarere tvert om. Både Nova og Barry er div II-skoler, og nå er altså Johannes Dolven på plass for å videreføre gode, norske tradisjoner for Barry.  Han har noe å leve opp til: Bouna Ndiaye, Nico Østbye, og Magne Fivelstad er alle eks Barry-spillere.

Blir moro å se hvor det ender. Vi kan jo håpe det blir i BLNO.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s