pauliord

Fordel Gimle

Legg igjen en kommentar

Det eneste som er sikkert, er at ingenting er sikkert. Når Kongsberg tar imot Gimle til den første NM-finalen torsdag, er det ene tipset like godt som det andre. Ingen blir overrasket om Gimle vinner, og det vil ikke være noe sjokk om Kongsberg stikker av med Kongepokalen.

Skjønt, blant forståsegpåere og insidere er dommen relativt klar: Gimle vinner.  Jeg har foretatt en uhøytidelig sjekk blant et 60-talls aktører: Spillere, coacher, ledere, journalister – og dommere (som klokelig avstår fra å mene noe). Stemningen går foreløpig klart i Gimles favør, med noen hederlige unntak. Her er noen meninger fra «panelet»:

«Kongsberg har mer/bedre bredde når alle er skadefrie, mer erfaring og god balanse i laget/posisjoner. Gimle sin store styrke er den kollektive lojaliteten/disiplinen gjennom hele matcher. Greier Kongsberg å matche dem på det (det har hatt en tendens til å bli for mye individuelt i perioder hvor ting ikke går på skinner), så vinner Kongsberg 2-0.»


«Gimle vinner 2-1. Mest et tips med hjertet, men Gimle er mer LAG enn Kongsberg. Dessuten må man bare bli sjarmert av Auduns vilje til å satse ungt.»


«Gimle vinner 2-1. Bedre LAG, større ro, bedre kampledelse…»


«Støtter rosen av Eskeland for å satse ungt og (overveiende) lokalt.»


«Tror det blir veldig jevnt. Miners slet med Frøya i semifinalene. Gimle tok de to første ligakampene og Miners den siste. Miners stilte ikke med fullt lag i noen av dem. Jeg må håpe på ny kongepokal til Miners. Blir BKs tredje i så fall. Tipper hjemmebanefordel avgjør hvis Kongsberg-folk gidder å gå på kamp. 2-1 til Miners.»


«Gimle vinner 2-0. Fremstår som en mer solid og sammensveiset lagmaskin enn Kongsberg har gjort.»


«2-1 Gimle. Et godt Gimle-lag som spiller veldig bra sammen, blir for tøft for Kongsberg.»


«Dersom Gimle stopper Kongsberg fra å løpe, vinner de. Det klarer de i to kamper. Gimle 2-1.»


«Hvis Gimle får execute blir de tøffe å slå, til tross for Kongsbergs firepower offensivt. Lener mot Gimle 2-1.»

Som man skjønner, delte meninger – og vanskelig å være uenig i noen av dem.  Også statistikken forteller om en spennende finaleserie.

På benken: Lars Gunnar Sønsteby og Stein Erik Rotegård mot Audun Eskeland. Rutinert gjeng. 2-1 til Kongsberg, men Audun klarer seg nok helt greit alene.

Kongsberg har spilleren som er mest på banen: Robert Hubbs spiller over 35 minutter pr.kamp. For Gimle er Eivind Lamo på banen mest og oftest: 32 minutter.

Kongsbergs Aly Hudgins skyter 64% fra 2 p, Eivind Lamo skyter 63% fra samme distanse. Det betyr bare at begge herjer inside.  Men også: Aly Hudgins er den med flest fouls i snitt på Kongsberg; han ser ofte de siste minuttene fra benken. Eivind Lamo takler på sin side ikke motgang veldig godt.

Chris-Ebou Ndow er Kongsbergs mest treffsikre 3p-skytter med 39.2%, Sigurd Lorange skyter 41,8%.

Juan Ferrales er Kongsbergs beste pasningslegger med 5.8 assists. Sigurd Lorange, sist sett i passiar med Valparaisos talent scout Todd Townsend, er ikke langt bak med 4.9. 

Eivind Lamo scorer høyest med efficiency på 25.5. Robert Hubbs topper med 22.7 for Kongsberg.

Kongsberg tapte bare 3 kamper i grunnserien. Men to av dem for Gimle.  Verre var 66-92 tapet for Bærum tidlig i februar. Den var stygg. Gimle har på sin side tapt 5 kamper på vei inn i sluttspillet, men har hatt en strålende vårsesong.

For meg handler ikke dette så mye om tall, men heller dette:
Kongsberg ledet med 20 poeng i den siste kampen mot Frøya, men tillot Frøya å komme tilbake. En nesten-ulykke.  Nesten uforståelig. Gimle fikk på sin side 19-6 i trynet av Bærum fra start i den siste kampen. Så gikk de 14-0 for å komme a jour. Ganske likt,men med motsatt fortegn.

Mens Kongsberg leverte ujevnt i sin semifinaleserie mot Frøya, var det vanskelig å få øye på opplagte svakheter hos Gimle. Det er umulig å se om Bærum hadde to dårlige dager, eller om det var Gimle som plukket dem fra hverandre. Jeg heller litt til det siste, og tror det er nøkkelen. Gimle synes å være et lag som er så godt forberedt på det de møter at Kongsbergs storscorere skal måtte slite for poengene.

Jeg har ingen personlige favoritter, men føler meg ganske sikker på at ingen av lagene stikker av med dette. Det blir jevnt!

Enjoy!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s