pauliord

Logg fra blogg

1 kommentar

Det har vært interessant å skrive blogg om basketball. Jeg begynte så smått for 7 år siden, delvis for å betjene interesserte som mente det ble skrevet for lite om idretten, men også for å kritisere, påpeke urettferdighet, rose, hedre og beundre. Etter hvert er det blitt noe sånt som 270 blogg-innlegg.  Det er ikke mye på 7 år, men jeg skriver stort sett bare når jeg har noe på hjertet – ikke daglige doser om sminke og klær og sånn… Dessuten skriver jeg helst om ting jeg har greie på.

74913059_10220750587095555_1315168021676818432_o.jpg

Ilarion Bonhomme vs Simon Midtvedt (Foto: Maja Stenerud)

Så får man reaksjoner i ny og ne.  Egentlig altfor få, men det hender jo at enkelte mener noe. Når middelaldrende menn får ånden over seg sent fredag kveld ramler ofte ordene ut av tastaturet. Men også ellers har pauliord vært utgangspunkt for interessante debatter.  Som for eksempel oppstusset rundt 97-landslaget i sin tid – laget som ikke fikk dra til EM. Mange husker nok den fiktive FB-profilen «Charles Janson»: Han hadde åpenbart greie på mye, han mente mye, men han sto aldri frem med sin egentlige identitet. Når jeg nå vet hvem han er, skjønner jeg jo hvorfor. Det var uansett morsomme uker der mange mente mye.  

Jeg liker meninger, og i går møtte jeg to som hadde hver sin mening om dette blogginlegget. Posten om «the perfect player» var et svært subjektivt innspill som jeg kanskje håpet ville trigge flere forslag og mange lister. Men nei, det var overraskende nok ganske dødt. Helt til i går.

Da fikk jeg vite at jeg har forbigått Nils Kristoffersen som spilleren med størst inside-register. Det er et kult innspill som har mye for seg.  Men jeg kunne like gjerne valgt Miilah Kombat, Eivind Lamo og Aly Hudgins. Og det finnes flere.

En annen leser hadde latt seg hisse opp av bloggen min, og måtte bare ha ut dette: Hvordan er det mulig å glemme omtrent alle spillere fra Oslo Øst? Hvorfor skriver jeg aldri om andre enn de som kommer fra Bærum og Asker?  Bortsett fra Torgeir Bryn, da… 

Her er en alternativ liste, noen nevnt – svært mange glemt: 

 • Handles: Sigurd Lorange
 • Go to: Christian Hinsch
 • Layup game: Mustafa Mahnin
 • Mid range: Amir Alagic
 • Open Court: Samuel Ahmed Diomande
 • 3pt stroke: Mikkel Kolstad
 • Post move: Miilah Kombat
 • Clutch: Mustafa Mahnin
 • Passing: Ilarion Bonhomme
 • Rebounding: Roy Nwachukwu
 • 1v1 defending: Thomas Vangen
 • 1v1 offense: Ron Timus
 • Hustler: Magnus Midtvedt
 • Strength: Torgeir Bryn (fortsatt)

Og sånn kunne vi holdt på ganske lenge.  Hører gjerne fra dere som har egne lister og egne kandidater, enten de er fra øst, vest, nord eller sør.

I samme slengen fikk jeg også vite at NBBF jubileumsbok var skjemmet av det samme – «skjevt fokus». Mest fra vest, lite fra øst. Selv om vi fire i redaksjonskomiteen følte at vi favnet ganske bredt blir altså boken av enkelte oppfattet som historie fra vest.

Så har du han som titt og ofte påpeker at jeg skriver så mye negativt. «La oss få de positive historiene». Han skjønner ikke hvorfor det er så viktig å påpeke feil, svakheter og mangler. Jeg tror fortsatt vi gjør basketballen en bjørnetjeneste om vi skjønnmaler alt og alle. 

Jeg synes fortsatt det er helt greit å stikke hodet frem. Jeg tror det er viktig å mene noe.  Og jeg er sikker på at vi ikke kommer noen vei hvis alle holder kjeft.

 

En tanke om “Logg fra blogg

 1. Mange 80 og 90- talls kandidater på min liste – ispedd et par yngre karer. De fleste med årelang og velkjent fartstid, men også et par mer ukjente, som bare var innom norsk basket en kort periode.

  Handles: Harald Frey
  Go to: Mark Holmes
  Layup game: M. Sjøtun, A. Bagatskis, Tom Inge Bekkadal, Egil Eide m.fl
  Mid range: Åsmund Berge
  Open Court: Eivind Grønli
  3pt stroke: Stian Mjøs
  Post move: Haakon Austefjord
  Clutch: Mark Digiacomo
  Passing: Arild Beck
  Rebounding: Mikki Jackson
  1v1 defending: Mathias Eckhoff
  1v1 offense: Ainars Bagatskis
  Hustler: Mike Sweeny
  Strength: Torgeir Bryn (alltid)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s