pauliord

Informasjons-vakuum

3 kommentarer

Det faktum at du leser dette betyr vel at du er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i basketball. Og følgelig er du sikkert opptatt av å få med deg så mye som mulig av det som skrives og sies om idretten din.  Jeg tipper at du koser deg litt når basketball en sjelden gang får spalteplass i riksavisene, og du leser nok det meste også i lokalavisene.

Dermed har vi også fastslått at informasjon er viktig. Informasjon genererer interesse.

SiderSiden jeg selv var med på pionértiden med NBBFs nettside basket.no har jeg vært fascinert av oppmerksomheten og rekkevidden på nett.  Den gangen var basketballforbundet tidlig ute, og vi hadde blant idretts-Norges best besøkte nettsider. Også i dag er besøkstallene gode, mens aktørene (klubbene) i norsk baksetball ikke har klart å henge med.

«Å herregud, there he goes again», tenker du kanskje. Ja, jeg har forsøkt å piske norske klubber til disiplin på nettet, og jeg har mast og mast – egentlig uten særlig effekt.  I gårsdagens blogg refererte jeg Inge Kristiansens kritikk av oppfølging på basket.no.  Og i dag har han fått svar fra Kjartan H. Monsen.  Han skriver blant annet:

”Sakene på basket.no varierer litt i fylde og innhold, avhengig av hvor mye info jeg klarer å samle inn ved å ringe rundt og lese hjemmesidene til KL- og BLNO-klubbene..… han kan begynne med å bidra med å ta telefonen eller evt ringe meg tilbake når jeg prøver å ringe han, for å få info om laget hans; For på Ullerns hjemmesider er tilstanden virkelig sørgelig. Lykke til med å finne info om noe som helst som omhandler KL der!”

Det er ikke vanskelig å være enig med Kjartan.  Hvis det skal skrives noe må absolutt alt suges av eget bryst.

Da jeg begynte som sportsjournalist i VG i 1978 husker jeg godt det voldsomme fokuset norsk fotball fikk.  Helsiden i avisen som het ”tverrsnitt av serierunden” var viktig for VG, viktig for leserne og viktig for klubbene.  Der ble alle lag saumfart med siste info om spillere, lagoppstilling, skader osv.  Hver eneste onsdag fikk vi besøk av representanten fra Skeid som satte seg ned i redaksjonen en drøy time for å sludre og informere.

Det er et stykke unna vår hverdag.  Det burde for eksempel være slik at Kjartan eller andre kunne gjøre den grøvste jobben ved å scanne hjemmesider og FB-sider for å finne siste nytt om laget, om enkeltspillere eller kanskje coachens betraktninger før kampene. Slik er det jo ikke.  Her er en liten status hos eleiteklubbene pr i dag:

Ammerud

På hjemmesiden innkalles det til foreldremøte 6. september 2012.  Spillerpresentasjonene er fra september 2010 og Ulf Landström er fortsatt coach for herrelaget. På Facebook-siden jeg fant er det en fin historisk gjennomgang, en sak som opplagt burde ligget på hjemmesiden.  Ellers liten aktivitet å spore, og ingen aktuell info å hente.

Asker

Her infomeres det om julebasketen, først og fremst.  Litt leting på siden gir oss spillerpresentasjonene som ser greie ut.  Ingen info ellers, og vi søker derfor til FB-siden.  Der er Asker flinke til å få yngre lag til å legge ut referater; elitelagenes tilstedeværelse begrenser seg til ”Hurra!” og ”Go yellow!” – ingen informasjon for den som søker facts.

Bærum

Klubben er den eneste som sammen med Tromsø legger ut saker etter hver spilte kamp.  Spillerpresentasjonene er nøkterne og greie (selv om Stian Mjøs mangler på listen).  FB-siden brukes mest som en peker inn i nettsiden, men registrerer i hvert fall resultatet av kampene umiddelbart etter kampslutt.

Centrum

Dette er stusselige greier med siste sak datert 17.oktober.  Ikke et ord om at taket har falt ned i Vulkanhallen, ingen nyheter og spillerpresetnasjonen er gei nok men sannsynligvis fra i fjor. På FB eksisterer flere sider, men på elitelagets sider er det lite action og i hvert fall ikke noe matnyttig.

Frøya

Som regjeredde norgemester skulle man tro de følte et slags ansvar for å gå foran med et godt eksempel, men nei:  Her er det mye info om avreise til sommerens treningsleir og det mest aktuelle jeg finner er at det er Ron som har vakt i hallen i kveld.  Fraværende på Facebook.

Gimle

I Gimle er man forståelig nok stolt av julekalenderen; den er et friskt pust.  Men for den som er på jakt etter info om elitelagene er det lite å hente.  I likhet med Askers FB-side er man på nettsiden til Gimle flinke til å bruke plass på yngre lag. På Gimles FB-side er det mye julekalender, lite annet.

Tromsø

Best i klassen slik de fremstår i dag.  Alltid oppdatert både før og etter kamper, veldig bra spillerpresentasjon og det eneste nettstedet det er mulig å hente nyttig info for den som er spesielt interessert.  FB-siden fungerer bra, og er i hvert fall et godt alternativ til live update når systemet ikke funker.  Vise rat det går an!

Ullern

Sørgelig stell hos Ullern.  Ingenting annet enn om yngre lag på nettsiden bortsett fra to actionbilder fra elitekamper.  Ingenting på Facebook.

Ulriken

Det finnes nettside for Ulriken Elite; den ligger i praksis død med basketskolen i 2011 som siste ”nyhet”.  Det finnes nettside for Ulriken Ung der det er mye aktuelt stoff om yngre lag, men bare treningstider for KL-laget. FB-siden for KL-laget har bilde rog resultater, men ingen informasjon utover dette.

Hvis det er slik at det eneste nøytrale nettstedet vi kan søke til er basket.no så skylder vi oss selv og andre å sørge for så gode forutsetninger som mulig.  Om det er Kjartan som er den eneste som skriver, så burde det være en kurant sak å etablere denne ordningen:

– Senest to dager før kamp sender vi en kjapp mail til ham med ”siste om laget”.

– Senest før midnatt etter kampslutt sender vi ham en sms med noen helt kjappe betraktninger om seier eller tap.

Du treffer ham på kjartan.monsen@adm.basket.no
mens du kan sende ham sms på
920 76 776.

Er vi med på det?

 

 

 

 

 

 

3 tanker om “Informasjons-vakuum

 1. Dette er kult av deg, Pål. Du gjør basketnorge en stor tjeneste!

 2. Hehe, det blir spennende om noen i klubbene begynner med dette.
  Basket.no har forøvrig en ok sak om Ammerud-Bærum i dag. Det er jo positivt. Kanskje klubbene slenger seg på etter kampen (Bærum pleier å skrive litt)…?
  Min evaluering av hjemmesidene ser slik ut:

  Bærum: Denne er ok. Kankskje til og med bra. Det eneste jeg savner (i tillegg til utfyllende spiller- og trenerpresentasjoner) er litt mer juicy stoff fra kamper. Eks: Mathias ble kastet ut av kampen mot Frøya etter fire minutter.. Hvorfor? kalte han dommeren en j…a f…e, eller var det bare en misforståelse? Kall meg barnslig, men slik er gøy.

  Ammerud: Dette er en side som er verdt nøyaktig et tresekundersbesøk.. Inn, ut, hadet.. Det er som å komme inn i et hus der samtlige beboere røyker, spiser fast food og glemmer å gjøre oppvask og/eller annen rengjøring.. Her vil jeg IKKE være.

  Asker: Samme som over, men her prøver en av beboerne å rydde og slutte med røyken.. Det ser akkurat pent nok ut til at jeg gidder å se meg om før jeg stikker igjen.

  Centrum: Kall meg forutinntatt, men jeg forventet ikke akkurat store saker herfra. Centrum har vel aldri, og da mener jeg ALDRI, hatt en god hjemmeside. Det eneste positive er tigeren oppe til venstre. Den fungerer godt som comic relief.. Er det rett og slett en plastikktiger plassert på et bord?

  Frøya: Mellomting mellom Ammerud og Asker.

  Gimle: I og med at jeg trener lag i Gimle er jeg vel nødt til å være snill. Så her er alt på stell. Masse bilder, innbydende lay out med blikkfang, interessante artikler om alle lag og hyppig oppdatert med nye saker hver dag.

  Tromsø: Denne er ganske kul. Den første saken («Storm besøkte barneavdelingen») handler ikke engang om basketball. Jeg gidder ikke lese den, men får meg vertfall til å tro at de tar seg selv alvorlig i nord. Her er det til og med spillerpresentasjoner. Kanskje Storm er best i klassen ( motsetning til BLNO-sluttspillet 08, 09, 10 og 11)? Det som hadde vært skikkelig kult hadde vært om de i spillerpresentasjonene gjorde mer enn å bare skryte av spillerne sine. Eks: Adam Finstad er flink han, men det er kjipt at han aldri dunker..»

  Men men. Dette var bare min ydmyke mening om saken.

 3. Siden til Hop BBK er kanskje verd et besøk?
  Vi har hverken KL el BLNO-lag så «teller» kanskje ikke med, men er stolte av nettsiden og Facebooksiden vår!
  http://hopbasket.no/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s