pauliord

Rodman, Jesus og Nissen

Legg igjen en kommentar

Det er tid for tro, og det er dessuten få dager igjen til dommedag som jo er spådd 21.desember. Det skjedde ikke mye oppsiktsvekkende 12.12.12 kl. 12.12 annet enn at mange par giftet seg. Så gjenstår det å se om vi overlever 20.12.2012.

Tre nisserDet som er helt sikkert er at dagene blir lysere etter 21.desember (hvis det da ikke blir helsvart)  – det er årets mørkeste dag og da kan det jo passe å se fremover. Det skjedde mye rart for 2012 år siden, blant annet verdens eneste kjente jomfrufødsel (Dersom du er tenåring og ikke har fulgt spesielt godt med i religion, livssyn og etikk på skolen kan du lese deg opp på dette nederst i bloggen).

Og det er tid for julenissen. Når vi snakker om noe som er helt utenkelig, sier vi ofte at det er som å tro på julenissen.  Her er noen juleønsker til «vår mann», litt hulter til bulter fra Norge og utlandet.  Aller først en klassiker som er for god til å bli glemt:

Dear Santa. This has been a turbulent year. I think the Queen of England calls it «Annus Horribilis», which I don’t understand – I thought Annus was written with one «n» only. Anyway, here are my wishes for this Christmas:

1) The NBA season to start.

2) Hair dye, (any colour will do).

3) Electrical bride (the last one turned out to be human, I misunderstood the «Electra»-thing).

4) New glasses (I have had some problems after mistaking a breast for a hand …)

Dennis Rodman

Kjære julenissen! Vi vet at det er mye å  gjøre nå, og vanligvis ville vi ikke bedt om annet enn en internasjonal triumf eller to.  Men i år hadde det faktisk vært fint med litt penger. Norges Basketballforbund

P.S. Vi vil nødig virke kresne; gavekort på Basketballstore er fint, men ikke så veldig nyttig for oss akkurat nå.

Kjære julenissen! Vi har nok mange medlemmer som ikke feirer julen på tradisjonelt vis, men det ville være dumt å gå glipp av nyttige gaver. Og vi er ikke så kravstore at vi ber om triumfer på banen, det får vi klare selv om vi ikke trener så mye nå.  Men et nytt tak til Vulkanhallen hadde vært fint.  Centrum Tigers

Yo! Santa! Wazzup? Mange mener visst at jorden skal gå under allerede før du tar turen hit, men som du vet – Asker Aliens opererer ”out of this world”. Derfor har vi tro på et liv også etter jul og ønsker oss hva som helst i gult. Go yellow,Santa!  Asker Aliens

Kjære julenissen! Hadde det vært mulig å få litt mindre tribuner? Bærum Basket

P.S. Berg og dalbane er morsommere på Tusenfryd enn på banen; kan vi få billetter til laget?

Kjære nisse! Det påstås at tale er sølv, men taushet er gull.  Andre mener at taushet er tull. Jeg er litt forvirret, så hvis det finnes noe litteratur på området, så ønsker jeg meg det.  Pål, Bærum

Kjære julenissen! Ehh…vi har visst ønsket oss dette mange år nå, og er ikke helt sikre på om ønskelisten vår har kommet fram.  Men et NM-gull hadde vært fint. Tromsø Storm

Kjære dommernisse! (oi, det ble nesten en T, sorry!) Vi har alltid fått mye pes for ikke å være konsekvente.  Men som du vet, det er mange gråsoner. Har hørt mye bra om «50 Shades Of Grey», kanskje vi finner noen tips der. Dommerkomiteen

Kedegåri, nissen?!   Går det an å ønske seg noe annet enn ting?  I så fall vil vi gjerne at du titter litt på 3-poengsprosenten til Fredrik. Han skyter ganske mye, skjønner du. Gimle Basket

Santa!  Jeg har et selvbilde jeg gjerne vil henge opp på veggen, men jeg finner ikke plass noe sted. Er det uvanlig å ønske seg større vegg? N.S., California

Kjære julenissen! Takk for NM-tittelen i fjor! Du skal jo være med å varme opp på julavslutningen vår 18.desember. Hvis du tar med en bok om publisering på nettsider og sosiale medier hadde det vært fint! Frøya Basket

Santa! No wishes from me this year.  I’ve been busy finding old pics and mementos from my career – as I try to obtain even more.  I have this stack of books from my years in Bærum Verk and I was wondering if you’d care to buy them?  I’ll give you a good deal..!  Ron

Kjære julenissen! Vi har tapt noen kamper nå, men er ikke SÅ mye dårligere enn Lakers. De mangler egentlig bare Pau Gasol for å vinne – vi ønsker oss Roy tilbake.  Kan du fikse det?  Ammerud Basket

Kjære Julenissen!  GI GASS!  (Jeg ønsker meg ingenting – jeg har Herbalife og bønnespirer til langt ut i 2013)  Arne, Lommedalen

Julen handler jo egentlig om helt andre ting enn det materielle, om julgaver og altfor mye mat.  Den handler mest av alt om tro og minner meg om svært religiøse Steve Alford som spilte for legendariske Bobby Knight.  Jeg aner en aldri så liten kulturkollisjon her (fra boken A Season On The Brink):

Steve! God is not going to provide any leadership on this basketball team. He couldn’t care less if we win or not. He is not going to parachute in through the roof of this building and score when we need points…..let me ask you this. Do you really think that God is going to help a team that I’m coaching?»  Coach Bob Knight  to basketball player Steve Alford before a basketball practice.

Og som jeg lovet innledningsvis – en slags forklaring på hvorfor vi ferier jul (noen av oss i hvert fall) – i en litt moderne språkdrakt og rappet fra nettet:

«Det skjedde i de dager at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine en gruppe: «Vi som vil skrives inn i manntall». Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppa fikk drøyt mange likes. Josef traska fra byen Nasaret i Galilea, opp til Judea, til Davids by Betlehem, for å signe manntallet sammen med Maria, dama hans, som hadde ei bolle i ommen.   Og mens de var der, hevet bolla, for å si det sånn, og Maria leverte varene. Hu pakka kidden inn i noe tøy, og la’n i ei krybbe, for det var ikke plass til dem i herberget. Det var noen gjetere som var ute i natta og passa på sheepsa sine. Med ett var Herrens engler F2F, og Herrens diggbarhet lyste. Gjeterne bare: «OMG!», og engelen bare: «Slapp av, gutta! Jeg kommer med en tweet om glede, en glede for hele folket: #Frelser #Kristus #jomfrufødsel og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne en kid som er innpakka i noe tøy og ligger i ei krybbe.»   Så kom engelens followers, en himmelsk hærskare, som ga masse kudos til Gud og retweeta: #Frelser #Kristus, og #ffnor Gud og fred på Jorden blant mennesker som har Guds velbehag» Da englene hadde tatt kvelden, sa gjeterne til hverandre: «La oss stikke inn til Betlehem for å kolla läget.»   Og der fant de Maria og Josef og den lille kiden som læxan i krybba. Da oppretta de en ny gruppe: «Vi som har sett Jesus Kristus, Guds sønn». Folk bare: «Saklig, LOL». Gruppa fikk ikke så mange likes, for å si det sånn, men det var bare i starten, for seinere i livet fikk Jesus sinnssykt mange followers.   Og Maria bare: «#DenFølelsen» Og gjeterne bare: «Helt konge!!!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s