pauliord

Followers

6 kommentarer

Normalt vil det være hyggelig når folk følger med på det du gjør – eller skriver.  Men jeg har vel ikke vært helt klar over rekkevidden av 2012-versjonen av kommunikasjonsteknologi.

Skjermbilde 2012-12-09 kl. 04.16.26I ny og ne hender det et noen slenger seg med som ”followers” på twitter-kontoen min.  Der skjer det ikke mye spennende; gullkornene lar vente på seg (beklager det, men jeg er blitt litt mer knegen på sarkasmene) , men det er en salgs automatikk at mine blogg-innlegg blir varslet på twitter.  Så da det kom melding til meg om at damen på bildet til høyre hadde bestemt seg for å følge meg på twitter, var det både litt overraskende og hyggelig – inntil jeg kom i skade for å trykke på linken som fulgte meldingen.

Der kom det for en dag at en eller annen søkfunksjon hadde fanget opp tittelen på mitt forrige blogginnlegg og kroppsdelen det var snakk om er jo nokså internasjonalt lett å forstå. Hun hadde mye alternativt å tilby viste det seg.

Derfor skal jeg vokte meg vel for å gjenta a-ordet, og heldigvis viste det seg ganske enkelt å utelukke damen fra å henge seg på. Jeg tror jeg klarer meg godt uten henne.

Men resten av bloggleserne setter jeg pris på, og teknikken vil det jo slik at det er mulig å følge med på om det er noen som gidder å titte innom.  Det er naturlig at denne bloggen leses både i Norge og USA – litt forundret er jeg derimot  over at noen følger med i Serbia, Tsjekkia, Egypt, Kenya og Australia.  Gad vite hvem dere er.

Dette er jo i realiteten skriblerier etter innfallsmetoden der noe av hensikten har vært å rette fokus mot andre deler av norsk basketball enn den som foregår i Norge.  Men det er også et forsøk på av og til å bringe til torgs temaer som fortjener omtale og ikke minst diskusjon og meningsutveksling.  Jeg trodde aldri jeg skulle savne debattforumet på sol.no fra noen år tilbake, og jeg trodde vel heller aldri jeg skulle skrive om Fredrik Gnatt. Men altså:

I bestrebelsene etter å få idretten vår opp og stå igjen trenger vi vettige synspunkter fra meningsbærere det er grunn til å lytte til.  Men forumet for dette eksisterer ikke, og jeg registrerer at reaksjonene på min blogg er nesten forsvinnende få – annet enn at jeg er latterlig overrepresentert på dommernes sitat-side.

Derfor, ære være folk som for eksempel Fredrik Gnatt – mannen jeg elsket å hate for noen år siden – men som jeg nå har lært å kjenne på en helt annen måte.

I mangel på et sentralt debattforum foregår det fleste diskusjonene nå på Facebook, gjemt bort i statusoppdateringer med mye lall og LOL og smilefjes. Men det er også der noen av de interessante meningene finnes.  Som for eksempel Fredriks siste par på FB – litt uvant lav profil i forhold til dommerne, kanskje..?:

”Det jeg ikke skjønner er alle dere som ikke forstår at det er sånn dommerne har lagt listen denne sesongen. Hva tjener man på å snakke til/med dommerne? Nå skal det til gjengjeld også sies at jeg har fått to tekniske i år UTEN at jeg har sagt ett ORD til dommerne. Men det får man bare også ta. Mange gode calls de gjør også, hører aldri noen snakke om de!”

Når han senere skriver

”La oss spille uten å vise engasjement, glede, sinne, frustrasjon og andre følelser. Det er tross alt ikke derfor vi spiller basket”

så holder det mål som sarkasme, men er også interessant å debattere.

Etter Mathias Eckhoffs sorti etter fire minutter i kampen mot Frøya i helgen er det jo grunn til å spørre seg om den stramme linjen for oppførsel kanskje er blitt litt vel tight?

Inge Kristiansen skrev for litt siden:

”Blir flau på NBBF og basket-Norge sine vegne når jeg leser om helgens kamper. Det finnes knapt et snev av kampinformasjon! Ingenting om skader, hvordan det står mellom lagene på innbyrdes oppgjør etc. Teksten minner om en av mine skolestiler fra ungdomsskolen når jeg ikke skjønte oppgaven.”

Det finnes sikkert mange meninger om dette, men kanskje er det verre at det ikke er mulig å lese seg til hvodan kampene gikk i helgen som var.  Når jeg skriver dette er klokken snart 18.00, og det ligger ingenting ute på noen hjemmesider, for eksempel fra det som må ha vært en strålende kamp – Asker-Centrum.  Ikke på Asker side, ikke på Centrums, ikke på basket.no. I en sesong der de jevne oppgjørene har vært mange fortjener vi vel bedre?

Det hadde vært moro å kunne bringe til torgs meninger, og om det er noen som har lyst å sende meg noen linjer om det de brenner for så skal jeg sørge for å få dem ut til leserne.  Jeg har foreløpig ikke helt forstått hvordan jeg får kommentarer til å ligge åpne på bloggen, men jeg fanger uansett opp det som blir sendt. Er det ikke litt slapt om vi alle blir «followers»; bør ikke noen ha meninger og meningers mot?

Velkommen, hvis du har noe på hjertet!  Du kan også sende noen linjer til pal.berg.bb@gmail.com

6 tanker om “Followers

 1. Vanskelig å skrive noe interessant når man er enig i alt, Pål. Men hvem er det egentlig som skriver på basket.no, og hvilken type informasjonshenting driver de egentlig med?
  Når det gjelder dommere så kan det kanskje være en idé å sette seg inn i dommerens situasjon før mat går til angrep, samt det å se seg i speilet angående egen dedikasjon før man klager over hvor utrolig dårlige norske dommere er. Kanskje dommerne er like gode som spillerne…? Det er jo ikke et forferdelig imponerende treningsnivå i BLNO om dagen, såvidt jeg vet.. Og hvorfor skal vi da forvente så mye annet av dommerne enn av oss selv? Jeg mener at det blir rimelig drøyt å trene maks tre ganger, men samtidig forvente at at resultatene blir gode, at folk gidder å se kamper og sist men ikke minst, at dommerne skal holde et langt høyere nivå i sin»idrett» enn det spillerne gjør i sin..
  Men når det er sagt så er det kjedelig å se kamper der dommere er de dominerende aktørene.. De sjeldne gangene jeg ser BLNO-kamper, som sist søndag da jeg så Gimle-Bærum, blir jeg ofte overrasket over hvor lite de bevarer en ideel kampflyt. Men igjen, så mener jeg at argumentene over også kan gjelde. Norske spillere har ofte dårlig fundamentals og i dårlig form (hvis man skal sammenligne med toppidrettsutøvere andre steder)… Mangel på disse to ferdighetene fører ofte til de mest irriterende callsene i basketkamper: skrittfeil (fotarbeid) og touchfeil (dårlig til å slide kanskje).. Gidder ikke skrive mer.
  Fin blogg Pål. Kanskje jeg skal tørke støv av min egen..

 2. Hei, Pål. Vanskelig å ikke kommentere nå… Jeg er selvfølgelig fan av bloggen din. Det har jeg nevnt tidligere, og jeg pleier å dele dine innlegg på Facebook- siden vår når jeg ser dem.

  I det siste har jeg sett at basket.no, er blitt nevnt et par ganger. Den første gangen, i ”tynne bøker” lo jeg høyt og ble i godt humør, så på det som en slags ære egentlig.. Den andre gangen hvor du påstår at jeg tror at Espen Stien spiller på Gimle synes jeg var en litt unødvendig kommentar. Regner med at du forstår at det var en ”forsnakkelse”/skrivefeil, og at du ofret sannheten for å forsterke ditt eget poeng. Greit nok, mistet ikke mye nattesøvn på grunn av den, eller den ”prøver å bli den nye Ibsen”-kommentaren din.
  Når du i innlegget fra i går sier at det er uholdbart at det ikke har kommet referat fra helgens kamper på mandag har du selvfølgelig helt rett. Selvfølgelig er det det! De pleier, og skal være klare senest før lunsj på mandag, helst før.(unnskyldning følger)

  Inge Kristiansens kommentar ”jeg blir flau på vegne av NBBF……” stakk litt mer med en gang. Jeg tar det som skrives om basket.no personlig, på godt og vondt, siden jeg skriver det meste som publiseres på siden. Det må også nevnes at de positive tilbakemeldingene er i klart flertall i tiden jeg har skrevet på basket.no.

  Når det ikke ble publisert referater fra helgens kamper i går hadde det sin naturlige forklaring. Derfor skulle jeg ønske at du kunne brukt den nye teknologien du undrer deg over, til å sende meg en melding og spørre i stedet for å bruke plass på bloggen din til slike spørsmål. Du er en av norsk baskets mest profilerte og respekterte personer, folk leser det du skriver og tar det til seg. Hvis du fortsetter å blåse opp bagateller jeg har gjort feil på bloggen din, skrivefeil etc, smitter dette raskt over på folk som leser basket.no, og du vil bare bidra til å svekke interessen for norsk basket. Vær så god!

  Skulle ønske vi kunne prøve å hjelpe hverandre til å øke oppmerksomheten til norsk basket i stedet. Kall meg gjerne naiv/sutrete, men hvis du med din tyngde, kompetanse og respekt i miljøet, hadde brukt energi på å en eller annen måte backe opp basket.no, hadde det hatt en bedre effekt, uten tvil.

  Alle har rett til å mene hva de vil om basket.no, men hvis jeg prøver å være objektiv, kan jeg i hvert fall fastslå at det ikke står veldig mye tilbake for det andre som blir skrevet om norsk basket(din blogging er litt på siden). Bildene på basket.no er av god kvalitet og har vært med på å øke interessen, spesielt blant barn og unge. Bildeseriene har generert oppslutningstall(prosentvis) på Facebook få andre sider kan vise til. Sakene på basket.no varierer litt i fylde og innhold, avhengig av hvor mye info jeg klarer å samle inn ved å ringe rundt og lese hjemmesidene til KL- og BLNO-klubbene.

  Jeg kan bli og kunne vært mye flinkere og det er trist hvis Inge Kristiansen sier han blir flau over det han mener minner om misforståtte skoleoppgaver på basket.no. Men han kan begynne med å bidra med å ta telefonen eller evt ringe meg tilbake når jeg prøver å ringe han, for å få info om laget hans; For på Ullerns hjemmesider er tilstanden virkelig sørgelig. Lykke til med å finne info om noe som helst som omhandler KL der!

  Til den ”Semi-profesjonelle” basketballspilleren Audun: Kjartan Herje Monsen skriver på basket.no. Det står på forfatterlinjen… fint hvis du vil blogge om basket. Men vær så snill og finne et annet tema enn dommerkritikk, og annen smålig syting, det har vi nok av eksperter på fra før.

  Kjartan H Monsen

 3. Hei spesielt interesserte lesere!

  Kjartan( som jeg forøvrig ikke har noe personlig imot.) Jeg vet ikke hvor mye av meningsutvekslingen på FB wallen min du har fått med deg. Men etter det jeg kan lese her så lukter det nok en gang litt svak research? Om du ikke har fått det med deg så kopierer jeg og limer inn under:

  » Det ble mange som mente noe her, så bra!! Pål: Jeg tenkte jo at i ditt «fravær» så måtte jo noen trå til. Selv om jeg på ingen måte kan fylle din galle, eller skostørrelse. Jeg vil bare understreke at jeg kan godt leve med en mer fargerik form på artikler som dette, det er bare gøy som Nico påpeker. MEN, for meg så blir det helt feil når det mangler informasjon om kampene… Jeg vet ikke om skribentene for NBBF får noen penger, og om de ikke får det; all ære! Beklager, noe er bedre en ingenting. Men om det er 400 NOK per innlegg som jeg har hørt rykter om tidligere så syntes jeg det blir litt tynt uten resarch. En sms til lagenes coacher med spm «noe nytt». Så hadde man kommet langt tror jeg. I forhold til oss nå for eksempel, så kunne man påpekt at det blir interessant å se hvordan Ullern omstiller seg med toppscoreren sin ute med skade på ubestemt tid. Jeg er enig med Fredrik, jeg tror ikke det er så veldig mye som skal til. »

  Og her må jeg jo ta selvkritikk med en gang om du har prøvd å ringe telefonen min rød. Men prøv heller sms om jeg ikke tar den, så skal jeg garantert svare deg. Jeg legger deg forøvrig til på FB også nå, så du kan gå tilbake og se meningsutvekslingen samt følge spent med videre.

  Hva angår Ullern sin hjemmeside så er jeg enig i at det er skralt. Men jeg er engasjert i Ullern som trener, ikke skribent…

  Pål: Gleder meg til neste gang

  Audun: Fortsett å skriv, begynn å spill!

 4. Inge,

  Jeg hadde ikke mulighet til å se aktiviteten på FB-veggen din før du svarte på venneforespørsel i går. Etter å ha lest den, ville jeg kanskje svart litt annerledes, men kan fortsatt stå for mesteparten av innholdet i kommentaren min ovenfor. KL-dekningen på http://www.basket.no holder ikke mål pr. i dag. Men her må klubber og forbund gjøre noe sammen. Vi kan ta fatt(ikke tafatt, som det er nå), i det små, og håpe på at vi sammen kan bidra til at klubbene i BLNO og KL blir mer synlig for nye og gamle interesserte. Ingen av oss har særlig med ressurser, så vi må hjelpe hverandre. Det første vi må gjøre er å bedre kommunikasjonen oss i mellom, så vi slipper ting som denne litt unødvendige disputten. Det hadde vært fint hvis vi kunne få noe positivt ut av dette.

  Spesielt synes jeg spillerne( og trenere) fortjener mer oppmerksomhet både fra klubber, forbund, media og fans. Med det hadde sannsynlig vis viljen til å bli bedre økt, og med tiden nivået blitt større.

  Diskusjoner og temperatur er bra for oss. Med mer info og interesse rundt norsk basket kan vi heve debattnivået opp fra «spillerne er late og dommerne suger», som det ofte går i om nå om dagen, til mer nyanserte debatter, som var tendensen på blant annet SOL-forumet, som var ganske så aktivt for noen år tilbake.

  Ikke noen hard fellings fra min side i hvert fall, heller en liten vekker som kan virke skjerpende. Som det skrives i kommentarfeltet på veggen din er det ikke sikkert det er så mye som skal til…

 5. Hr. Monsen: Korriger meg hvis jeg har misforstått, men må jeg søke om løyve til å skrive om basketball? Og skrev ikke jeg den mest dommervennlige kommentaren noen menneske noensinne har gjort? Igjen, hvis jeg nå misforstod det du skrev så betyr ikke denne kommentaren så mye..

 6. haha, nei. Du må ikke søke om det, heldig vis. Du burde var ikke meningen å høres så sur ut, men det kokte litt akkurat den dagen 🙂 Begynn med bloggen, det hadde vært veldig kult!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s