pauliord

Nye lag – nye muligheter

1 kommentar

Når siste seriehalvdel i BLNO er i gang, er det nesten så man må gni seg litt i øynene: Lagene som møter til kampstart nå minner lite om det vi så i åpningshelgen, og det er så jeg er litt usikker på om serie- og sluttspillsystemet i år er særlig smart, eller fornuftig.

Joda, det er kult og spennende at alle får være med – sågar 1. divisjonslag kan gå helt til topps i kampen om Kongepokalen.  Men det er samtidig litt underlig at grunnserien tilsynelatende er noe nær en litt overflødig transportetappe.

Asker har på tre måneder gått fra å være et gjennomsnittlig U20-lag til å bli en seriøs utfordrer med spilleklar svenske, robust afrikaner og hjemvendt sønn.  Askers største nedtur etter nyttår kan vise seg å være at de ikke har flere hjemmekamper igjen – nå som de begynner å få publikumstekke også.

Frøya har børstet støvet av gamle helter, og jobber febrilsk med å pusse bort rustskader, mens Gimle plutselig er blitt ett topplag med spillere som måler 2xHackman.

Centrum er virkelig inne i en vanskelig periode, ikke minst fordi de mangler treningsfasiliteter.  Og om det stemmer at veteranene i Centrum har søkt deg dit blant annet for å  kunne trene litt mindre, hadde de kanskje ikke tenkt seg at det skulle bli så lite som det er nå..?

Når Bærum tar turen til Tromsø i helgen er det uten toppscorer Keith Thompson og Thomas Mjøs, men med nye spillere i svenske Ramme Haag og amerikanske Lionel Green.  Ingen vet hvor bra dette kan bli, aller minst coach Mathias Eckhoff som har funnet det for godt å bruke mesteparten av tiden i Jämtland i stedet for i Rykkinnhallen.

For første gang opplever jeg å tro litt på Tromsø, og selv om jeg både håper og tror på Bærum-seier i helgen kan jeg ikke fri meg fra å mene at Tromsø i år fremstår som mer komplett, og med større kontinuitet, enn de fleste. Det bør kunne gi resultater – og om Tromsø skulle tape i helgen har de likevel et strålende utgangspunkt foran serieavslutningen, og etter hvert Final Four.

I en snodig liga registrerer jeg at Asker og Tromsø ser bra ut, at Mathias Eckhoff og Ron Billingslea opplagt har planer om å ødelegge for de andre og at Brent Hackman ser muligheten til fortjent suksess. Ammerud er detg eneste laget som synes akterutseilt, men bli ikke sjokkert om de stiller til sluttspill med forsterkninger.  Da er det plutselig 7 lag som kan gå hele veien – i tillegg til Bergkameratene som en kuriøs outsider.

 

 

 

 

 

En tanke om “Nye lag – nye muligheter

  1. Reagerte selv på måten sluttspillet er lagt opp. På en måte føles det feil at lag fra 1.divisjon skal få muligheten til å gå hele veien(uten at jeg tror dette skjer). På en annen side så har BLNO såpass få lag at dette kanskje er greit. Det jeg reagerte mer på er at det ikke finnes(eller er i såfall tilnærmet umulig) informasjon om hvordan sluttspillet skal avvikles på forbundets hjemmesider. Inntil jeg selv sendte mail til forbundet og spurte, hadde jeg forhørt meg med flere i basketmiljøet, da også leder av klubber, som selv ikke visste hvordan sluttspillet var lagt opp, og dette var lenge etter at serien var i gang. Dette virker uprofesjonelt, og viser kanskje litt hvilken lang vei BasketNorge har å gå for å bli en ordentlig god og profesjonell liga.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s