pauliord

Se, de snakker!

Legg igjen en kommentar

Ettersom denne bloggen har vært arena for meningsutveksling om den jobben dommerne gjør i våre eliteserier, er det ikke mer enn rett og riktig at jeg også er med på å avrunde debatten, i hvert fall foreløpig.  For det er vel liten tvil om at coacher, spillere og dommere kommer til å ha ulikt syn på situasjoner også i tiden som kommer.

 Men det kan kanskje være lov til å håpe at møtet mellom dommerkomiteen og noen av coachene tirsdag vil være med på å skape litt større forståelse begge veier. Jeg var dessverre ikke invitert som referent, men møtet slik det er beskrevet på basketballdommer.com, synes å ha vært en blanding av saklig, befriende og delvis oppklarende.

Det mest matnyttige og fornuftige fra møtet er slik jeg ser det at det skal etableres et nytt samarbeidsforum i forbindelse med åpningshelgen i BLNO og KL, og om jeg leser referatet rett, med fokus på samarbeid og kommunikasjon coach/dommer.

Dommerkomiteen presiserer nok en gang at det er FIBA som setter alle premisser i hvordan reglene skal anvendes, og at DK arbeider lojalt med dommerutvikling etter samme modell som det internasjonale forbundet. Inntil FIBA kunngjør at det er forbudt å bruke huet og fornuft, regner vi med at det er lov også for norske dommere.

Så er det å håpe at Kelvin har gjenfunnet lysten til å lede laget i de siste kampene denne sesongen, og at både coacher og dommere evner å besinne seg i situasjoner der temperaturen er høyere enn ønskelig.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s