pauliord

Reality check og andre observasjoner

Legg igjen en kommentar

Det har vært taust på bloggen noen dager nå.  Det beklager jeg, samtidig som jeg ser at kommentarer til for eksempel festforstillingen i Harstad etterlyses fra flere hold.  Der har jeg virkelig ikke mye å bidra med, annet enn at jeg gjerne skulle vært til stede.  Jeg har bestilt reise og opphold til Final Four i Tromsø – ukuelig optimistisk på Bærums vegne, men også for å se de øvrige lagene i aksjon.

Om fredagskvelden i Harstad tenker jeg dette:

– Jeg skulle virkelig ønsket at Ken Rune Berg var en del av apparatet rundt Bærum.

– Jeg hadde hatt godt av en liten porsjon av Ken Runes optimisme, positivitet og pågangsmot.

– Jeg har all mulig respekt for det faktum at man klarte å lokke/true/invitere 901 sjeler inn i Harstadhallen. (True!?!  Tja, jeg fikk vel inntrykk av at Anja Helen Fagerli ikke var helt frivillig: «Ken Rune maste og maste, å til slutt sa jeg bare ja..») Litt pussig forresten med en artist som ikke tåler lyd.

– På den annen side synes jeg det er litt ille når vi kollektivt jubler for en publikumsrekord på 901 tilskuere.  Det er virkelig skandaløst dårlig om vi tenker norsk basketball som helhet – men fantastisk om vi ser Harstad isolert.

– Jeg registrerer også at kvelden forløp i fordragelighet og forbrødringens tegn: Alle klemte visst på alle, og mange var lei seg for at de ikke fikk klemt på nok venner og bekjente.

Jeg ser at da jeg tippet resten av kampene i årets BLNO tok jeg helt feil.  I hele 9 kamper.  Men samtidig har jeg tippet riktig vinner i 11 av kampene, og mine tips for Challenge Round og Final Four står seg likevel godt.  Tror jeg.

Før kveldens oppgjør Bærum-Centrum har hjemmelaget et behagelig utagangspunkt for resten av seriespillet; Bærum trenger bare en seier for å klare den gjeve 3.plassen i serien.  Men et behagelig utgangspunkt kan fort bli litt kleint og klamt med tap i kveld:  For jeg er ikke sikker på hvor kult det blir å MÅTTE slå Ammerud søndag.  Det burde snarere bli en transportetappe der de yngste Bærum-spillerne får minutter igjen for det som har vært mye trening og lite spilletid hittil.

Når Tromsø nå har tatt et suverent seriegull med 6 eller 8 poengs margin til Centrum regner jeg med at de er klar over hvor dette bærer:  Lukt inn i forventningspress, prestasjonsangst og neglebiting.  De har vært der før, og har slett ikke klart seg så bra.  Samtidig har de Gary Wallace som synes å  være dne beste, viktigste og mest fornuftige spillrerne i BLNO ved månedsskiftet februar/mars.  Jeg har sjelden sett en spiller som så elegant veksler mellom å være en kollektiv og samlende figur for et lag bestående av mange unge talenter, til å være den som scorer de viktige poengene når det er behov.  Hans evne til å være av og på er kort og godt imponerende.

Det nærmer seg serieslutt og sluttspill, og dermed også kåringer.  BLNO-coachene skal avgi stemme i ymse kategorier, mens dommerne har invitert til å stemme på hvem som skal motta Shut Up&Play-utmerkelsene.  Dommerkomiteen har til det kjedsommelige skrevet og twitret at de håper mottagerne vil sette pris på utmerkelsen – de ble nok litt snurte over Kelvin Woods som forsøkte å sette navn på at dette er en pris coacher burde betakke seg for å få.  Hans poeng var nok først og fremst at det bør ligge i coache-gjerningens natur å leve ut hele registeret av følelser, noe som ikke alltid faller i god jord hos dommerkollegiet.

Nåvel, av kandidatene som er nominert i BLNO i år mener jeg ubeskjedent nok at det ville være en skandale on ikke Stian Mjøs fikk med seg den prisen før han er frdig som spiller. Gjerne i år.  Og jeg har oppholdt meg nok i området rundt sekretariat og lagbenker til å vite hvem av de to nominerte coachene som ikke bør få prisen.

Her er forresten tipsene mine for en stund siden (rødt der jeg tok feil, grønt der jeg hadde rett)

 

Tromsø

v Asker (h)

t Ammerud (b)

v Bærum (b)

t Frøya (h)

v Frøya (h)

 

Centrum

v Asker (h)

t Asker (h)

v Ammerud (b)

t Bærum (b)

 

Bærum

t Tromsø (h)

v Centrum (h)

v Ammerud (h)

 

Frøya

v Gimle (h)

v Tromsø (b)

t Tromsø (b)

v Asker (h)

 

Gimle

t Frøya (b)

v Asker (h)

 

Asker

v Ammerud (b)

t Tromsø (b)

t Centrum (b)

v Centrum (b)

t Frøya (b)

t Gimle (b)

 

Ammerud

t Asker (H)

v Tromsø (H)

v Centrum (H)

t Bærum (B)

 

Og dere som har stemt på Final Four-favoritter har sendt disse fire lagene til sluttspillet i Tromsø:

Tromsø  23 %

Bærum  19 %

Centrum 18%

Frøya 17%

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s