pauliord

Hysj!! Det er mesterskap

1 kommentar

Nordisk mesterskap i Solna?  Fantastisk morsomt!

Alle som en gang har tatt turen til Solna i mai for å se de aldersbestemt landslagene spille nordisk mesterskap, er skjønt enige:  Det finnes neppe noe morsommere og hyggeligere i norsk basketball.  Følelsen av samhørighet, den uendelige tilfredsstillelsen når norske lag vinner vanskelige kamper og den sosiale rammen i supportergruppen er ganske unik.

Derfor sitter jeg også her foran Mac’en for å finne ut om jeg bør ta turen også i år.  Siden jeg har to spillere på U18-landslaget vet jeg jo at turneringen skal arrangeres.  Men heller ikke mye mer.

Det hadde vært innmari greit å vite når kampene går; hvilke lag som spiller når og hvilke landskamper jeg får med meg om jeg drar for eksempel torsdag til lørdag.  Men jeg finner altså ingenting om mesterskapet.

Kanskje er jeg under gjennomsnittlig utstyrt med kunnskaper om hvordan jeg skal google dette, men programmet finnes ikke på basket.no.  Jeg finner ingenting på Solnas hjemmesider (som er teknisk arangør), og jeg finner bare en liten artikkel på basket.se – men der er bare Sveriges kamper listet opp.

Mesterskapet er altså foreløpig en hemmelighet – som så mye annet i norsk basketball.  Og nettopp informasjon og kommunikasjon har vært en kjepphest for meg i mange år, og derfor har også Bærum Basket tatt initiativ til at NBBFs kommunikasjonsstrategi skal diskuteres på Minitinget senere i mai (for dere som ikke vet hva Minitinget er: Det er et slags årsmøte der man møtes for å diskutere veien videre).

Vi ønsker kort og godt at alle aktører i norsk basketball må bli mer bevisst på hvordan vi informerer om, og kommuniserer idretten vår. Dette er ikke noe som er et menneskes ansvar alene.  Det er vårt ansvar.

Bare i løpet av de siste par ukene har vi fått noen eksempler på hvordan vi IKKE evner å være dyktige nok.

Når det arrangeres U19-NM og U16-NM er det én ting som er helt sikkert. Interessen er STOR – foreldre, foresatte og andre interesserte som ikke har anledning til å være til stede, er ekstremt opptatt av å få resultater.  Så fort som over hodet mulig.  Fra både Eidsvoll og Bergen tok det lang tid før oppdateringene kom den første spilledagen, før det plutselig løsnet litt. Da turneringene var ferdig spilt, var jeg i hvert fall selv svært nysgjerrig på finalekampene og på hvem som ble plukket til All Star-lag og hvem som ble kåret til MVP.  På forbundets sider dukket det ikke opp før utpå kvelden mandag (U19-NM), mens U16-NM fikk noen linjer på basket.no utpå dagen mandagen. Løsningen for meg ble å opprette SMS-kontakt med en av de som så kampene «live», men det er neppe alle som hadde den muligheten.

Fra U16-NM har jeg for øvrig ennå ikke lest noe om det som kanskje er en historisk kuriositet:  En spiller som har tatt NM-gull både i senior (BLNO) og U16 i samme sesong, og med få ukers mellomrom.  Harald Frey fikk gullmedalje med Bærum Basket i BLNO, og også gull med Kjelsås i U16-NM.  Det er om ikke annet verdt å nevne som et journalistisk poeng.  Kanskje har det skjedd før..?  I så fall skjedde det igjen og fortjener et par linjers omtale.

Vi er i det hele tatt ikke flinke til å kommunisere, og jeg håper virkelig en diskusjon på minitinget kan bidra til kollektiv skjerping.  Jeg har registrert ett hederlig og svært kreativt unntak; nemlig TNT som evnet å streame kampene fra regionsmesterskapet for litt siden.

«RM-arrangør TNT (Tønsberg Nøtterøy Tjøme) brukte nettjenesten ustream.tv til å streame alle kamper live fra Eikhallen. Gjennom helga ble det registrert over 700 views og ca 500 brukere.», leser jeg.  Kult! Og noe andre bør kopiere i sesongen som kommer.

Men siden jeg altså i denne omgang har søkt etter informasjon om de norske aldersbestemte landslagene, har det falt naturlig å titte innom forbudets landslagssider, i et forsøk på å bli oppdatert.  Der finner jeg følgende:

På forsiden står det utelukkende om forrige sesongs landslag – med trenere og aktivitetsprogram. Jeg leser at jeg fortsatt er trener for U18-landslaget.  Det er jeg ikke.  Ingenting om årets lag.

Om seniorlandslaget menn står det: «Vårt senior herrelandslag har ingen aktivitet i 2013. Det satses i stedet på et U23-lag som skal delta i Universiaden på sensommeren. Dette laget vil danne hovedgruppen rundt et framtidig seniorlandslag for menn. I 2014 arrangeres Nordisk mesterskap i Danmark.».  Ingenting om mesterskapet – når, hvor og hvem vi skal møte.  Selv om det for lengst er klart.

Om U18-landslaget menn som interesserer meg spesielt, ligger det ute informasjon om reisen til Litauen i mars.  Ingenting om nordisk.  Og i oversikten over resultater gjennom tidene er det siste registrerte resultatet fra nordisk mesterskap – i 2010!!  Nå er det mindre enn en uke til Nordisk 2013 starter…

En tanke om “Hysj!! Det er mesterskap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s