pauliord

Melding om fisket

Legg igjen en kommentar

Det norske markedet for basketballspillere er ikke stort, og nettopp derfor hører det med til sjeldenhetene at veldig mange spillere bytter beite.  I så fall handler det oftest om spillere som flytter til en annen by, og et nytt studiested.

Men i BLNOs første år var det stor aktivitet på markedet, og jeg husker selv hvor inderlig forbannet jeg ble på David Swan som forsøkte å rappe brdørene Fritzen fra Bærums Verk til Ulriken, FØR sesongen var ferdigspilt.  Jeg mente den gangen, og jeg mener nå, at det var ukollegialt, uproft og særdeles provoserende.

Jeg husker forresten mange år før BLNO at Trygve Hegnar forsøkte å starte BLIKK som skulle være en ny, frisk og uredd dagsavis.  Et av de første oppslagene på sportssidene var at det var masse penger i norsk basketball:  Journalisten hadde sett listen over spillere som byttet klubb og antok som en selvfølge at det var omtrent som i internasjonal fotball det virkelig er snakk om store penger. Det ble liksom litt flaut når 98% av spillerne på NBBFs overgangsliste handlet om spillere i aldersbestemte klasser, og spillere som flyttet på seg geografisk.

I dag må vi nok leve med at klubber forsøker å friste spillere til å nappe, men heldigvis har vi kommet dithen at det eksisterer regler for hvordan dette skal foregå.  I korte trekk handler det om at klubber skal varsles når andre aktører vil snakke med spillere.

Det er ikke mer enn fire år siden jeg skrev «melding om fisket» på bakgrunn av at Tromsø Storm den gangen gikk ut med melding om at de ville ta kontakt med en rekke spillere, ikke navngitte.  Det jeg skrev den gangen avstedkom mange reaksjoner som du kan lese selv, om du følger linken over.

Men når Asker Aliens nå gjentar øvelsen fire år senere virker det hele nokså sprøtt, føler jeg.  Bærum Basket har altså fått brev om at Asker vil ta kontakt med samtlige spillere i stallen med sikte på overgang, og jeg regner med at andre BLNO-klubber har fått samme henvendelse om sine spillere.  Jeg skjønner nok at dette litt patetiske forsøket på provokasjon har sine røtter i gruffet omkring Elias Westerlund i sesongstarten i fjor.

Men ærlig talt, MÅ vi virkelig plages med sånne ting?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s