pauliord

På ryktebørsen

2 kommentarer

Så sitter vi her og lurer, alle vi som har en finger med i et eller annet BLNO-lag.  Hvordan blir denne utgaven av den norske eliteserien?  Blir den bra nok til å forsvare ordet «elite» foran «serie»?  Hvem spiller hvor, hvorfor tappes alltid NM-vinnerne for spillere, når kommer USA-studentene hjem, vil publikum se dette når det blåses i gang? Og, dukker det opp dommere på kampene?

Sånne ting lurer vi på.

Dette er først og fremst tiden for rykter, men etter hvert som oktober ubønnhørlig rykker nærmere, må folk hoppe ned fra gjerdet og velge side.  Omtrent som i Stortingsvalget.  Heller ikke i BLNO teller sofavelgerne, og heldigvis er det ikke så mange aktive spillere som går over i de inaktives rekker.

På ryktebørsen har jeg hørt følgende:

At både Thomas Mjøs og Martin Elgmork velger gult foran lyseblått.  Martin har vendt hjem fra Gimle, sammen med Anders Stien, og han som var opphavsmannen til Blue Zone har altså trukket i gult…

Jeg har vel også hørt at Asker har hentet to svensker, angivelig uten at balansen i BLNO forrykkes vesentlig av den grunn.

Hva som skjer i Centrum aner jeg faktisk ikke, annet enn at de fortsatt sliter med Vulkanhallen. Skammelig!

Men om det er ett lag i BLNO jeg virkelig lurer på må det være Centrum.  Den aller ivrigste og mest lovende, Marko Lepovic, forsvinner til USA, og såvidt jeg vet er Frank Nyborg uaktuell.  Det høres kort og godt tynt ut.

Ammerud var maksimalt uheldige i treningsstarten; Gerald January skal ha klart å ryke achillesscenen på første trening!  Det er jo ikke akkurat det man ønsker seg, og jeg vet lite om hvordan Ammerud søker å erstatte ham.

Om vi beveger oss vestover har jeg hørt at Gimle har fått en ny primus motor på trenersiden, en serber som skal satse ungt.  Alle yngre guarder i Gimle (og det er ganske mange…,) gleder seg naturlig nok, men så får vi se hva det blir til når alvoret starter. Litt for ofte har det vist seg å sprike litt mellom liv og lære. På listen over registrerte overgangssøknader hos NBBF ser jeg at Karl Otabor blir Gimle-spiller neste år, sammen med Anders Fjærestad (fra Bærum).

I Frøya blir Edmunds Gabrans spillende trener etter at Ron Billingslea forsvant til Trondheim. Etter flere sesonger der fokus ser ut til å ha vært vinne for envher pris hadde det vært hyggelig om noen av de loake, unge fikk sjansen igjen.  Men kanskje er det for sent å finne tilbake til kollektivet som sendte Frøya fra 1. divisjon til toppserien?

Da jeg snakket med Ron Billingslea i sommer bedyret han at han slett ikke skulle ha noe med BLNO-laget tli Sverrsborg å gjøre.  Om jeg skal være helt ærlig vet jeg altfor lite om Sverresborg, annet enn at det er veldig hyggelig å få med bartebyen igjen.  Jeg har sett ett og annet bilde på FB-siden og skimter Adam Finstad (Tromsø) med treningstøy og joggesko, men utover det må jeg nok smøre meg med tålmodighet.

Helt i nord snakkes det allerede om en av de beste importene – ever! Mike St. John skal være en sånn en, i hvert fall hvis vi skal tro Kenneth Webb.  Når Tromsø snakker om «den beste» er det all mulig grunn til ikke å lytte, men Gary Wallace borger jo uansett for kvalitet.  Det er litt vanskelig å skjønne hvorfor de alltid snakker opp forventningene så voldsomt.  Nedturene har vært litt for mange til at det nødvendigvis er lurt.

Etter at klubben også har hentet bulgareren Kiril Raykov er det foreløpig slik at Galin Mihaylov ikke kan brukes sammen med Raykov hvis kvoten av norske spillere skal opprettholdes.  Tromsø-avisene forteller at klubben har fått avslag på søknaden om å betrakte Mihaylov som nordmann i BLNO.

Jeg vet naturlig nok mest om Bærum, og som interesserte vil ha sett, forsvinner mange av forrige sesongs norgesmestere. Men allerede denne uken kommer Lukas Roesch til Norge.  Han er Bærum første virkelige signering denne sesongen.  Lukas kan du lese mer om på denne siden senere denne uken.

Ryktene forteller forøvrig at dommerne og NBBF har problemer med å bli enige om vilkårene for kommende elitesesong. Slik krangler har en tendens til å løse seg i minnelighet når det nærmer seg sesongstart, men jeg registrerer i hvert fall at forbundet strammer til i et forsøk på å få økonomien på rett kjøl.

Om en måned vet vi det meste.  Første kamp går i Rykkinnhallen 4. oktober!

2 tanker om “På ryktebørsen

  1. Har ikke bærum signert fler?

  2. Det går vel noen rykter om at det kommer flere…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s