pauliord

De som ikke var der…

4 kommentarer

Det er nok ikke riktig alle som hadde tippet denne tabellen etter åpningshelgen:  Med Ammerud og Gimle på topp har mange av oss  fått noe å tenke på. Litt mer forutsigbart er det at Centrum og Sverrsborg måtte slite seg gjennom tre kamper hver, men det så slett ikke håpløst ut.

Det mest interessante var faktisk ikke hvem som var flinke for de åtte lagene, men snarere hvem som ikke var der:

Torgrim Sommerfeldt (Asker), Loo Djo Yele (Asker), Frank Nyborg (Frøya), Peter Bullock (Frøya), Miilah Kombat (Centrum), Evan Matteson (Gimle), Kiril Raykov (Tromsø).  Litt småskader her, en karantene der, en barnefødsel og en utenlandstur + en trener som får sparken.  Det er sånne saker som forrykker balansen.

Med disse spillerne på parketten hadde vi også sett andre resultater, skjønt Peter Bullock hadde neppe endret noe; Frøya tapte den ene kampen han rakk å spille denne helgen, men vant uten mot Sverresborg og Tromsø.

Derfor skal vi også ta helgen for det den er, de første nølende skrittene inn i en ny sesong.

Sverresborg ble som ventet en slags prügelknabe denne helgen.  Uten erfaring, uten den sentrale spilleren som kan løs noen av de mange flokene, nen opplagt med en god porsjon selvinnsikt og pågangsmot.  For de andre lagene er Sverrsvorg foreløpig en kjærkommen anledning til å dele ut hyggelige minutter til egne talenter, men putselig har nok også trønderne funnet plass til en import.

Centrum venter på Miilah Kombat, og så vidt jeg skjønner er en litt kilen overgangssak i ferd med å få en løsning. Med ham på laget kan de virkelig stelle i stand ugang for flere av de antatte topplagene.  Det er nemlig en uredd gjeng unge karer, totalt blottet for respekt, som går løs på 2013/14. På sitt beste er de smarte, fikse og kjappe – i de svakeste øyeblikkene stuper de inn i håpløse turnovers.

Det er mye lyd i Asker i år, og det er liten tvil om at der mye gul vilje.  På guardplass står kvalitetsspillere i kø, og skuddene som eventuelt ikke ble tatt i helgen skal nok Torgrim Sommerfeldt ta seg av når karantene er ferdig sonet i dag.

Men det er jo først og fremst size som er viktig for Asker nå. Helgen som kommer kan det bli livlig i Tromsøhallen når to lag som gikk 1-2 i åpningshelgen skal rette opp inntrykket.

Tromsø er jo fortsatt flinke til å fremsnakke seg selv før sesongstart. Kenneth Webb har fortsatt kullsviertro på Mike St. John, men trenger definitivt at også Kiril Raykov leverer varene når han er skadefri.  De unge Tromsø-talentene er fortsatt i utvikling, men det er for mye forlangt at de skal ta betydelig ansvar i tunge kamper.  Personlig likte jeg Henrik Lange denne helgen.

Frøya presterte kunststykket å tape en kamp (mot Bærum) der Peter Bullock dominerte, for så å slå Tromsø på overraskende og imponerende vis så snart Peter hadde forlatt riksanlegget.  Forstå det den som kan.  Når Frank Nyborg er med, og Peter tilbake under kurven skal det bli tungt å møte Frøya. Edmunds Gabrans tok seg selv ut av kampen mot Sverresborg, og var kanskje litt tammere og litt mindre giftig enn vi er vant med i det i kampene han spilte. Det er for øvrig ingenting å si på skuddlysten til Arne Ingebrigtsen; 22 forsøk fra 3-poengslinjen er ganske heftig.

Bærum er fortstt norgesmester inntil noen vipper dem av tronen.  Og skal vi dømme etter helgens kamper skal de få særdeles tøff kamp om tittelen.  Det er neppe noen overraskelse at Stian Mjøs kommer til å bli fotfulgt av motstanderene i samtlige 4×10 minutter i kampene som kommer, og han hadde da også nærkontakt med mange denne helgen. Det betyr at andre må ta ansvar og på guardplass er det svenske Joe Leguia som representerer rutinen mens Anders Nymo, Harald Frey og Magnus Elgmork kan få mange morsomme utfordringer. Austin Steed er ganske sikkert fornøyd med 7 blokker mot Centrum, men det er nok andre kvaliteter som må til for å vinne kamper.

Ammerud mistet Gerald January på første trening, men har kvalitetsspillere igjen så det holder.  Det holdt faktisk til overbevisende seire i samtlige tre kamper, og de er fortsatt på jakt etter et supplement fra utlandet. Ron Timus var i det riktig sprelske hjørnet denne helgen, og det har opplagt vært fornuftig av ham å spille ball gjennom hele sommeren.  Ammerud hevder å være mest opptatt av å ha det moro, og skulle ikke by på problemer om de fortsetter i samme spor.

Audun Eskeland er tilbake for Gimle – det utgjør nødvendigvis en stor forskjell.  – Vi spiller uten amerikanere, sier han til ba.no som om det skulle være nok til å gi dem flinkis-stempel. Han unnlater betimelig å nevne at de to serbiske importene er helt dominerende og helt avgjørende. At coach Ninoslav Minic forsvant ser ut til å kunne bli surt for de unge gutta i stallen.  Jeg skulle gjerne ha sett Mikkel Kolstads, Nick Seach og Simon Egaas mer på gulvet – men det er sikkert bare meg…

 

Også ellers er det litt småtteri å ta med seg fra helgen:

– Bærum arrangerte igjen uten vesentlige mangler eller glipper. Vi skulle nok gjerne hatt mer orden på noen av detaljene; som for eksempel løpende kampfakta på videoskjermen.  Det hadde også vært fint om Rykkinnhallen snart kunne finne en løsning som gjør det mulig å lese hva som står på skjermvisningen; kamplyset er kort og godt så kraftig at det forstyrrer inntrykkene.

– Det hadde vært flott om vi kan unngå høstferien som arrangementsdato for denne turneringen. Med så mange kamper spres publikum tynt, men det hadde hjulpet å arrangere dette en helg der folk fortsatt er hjemme.

– Sølvtøy er noe man gjerne får i dåpsgave, men nå har også samtlige dommere fått utdelt en trøye i noe som ligner sølvlamé.  Er litt usikker på hvor stilig det er, men for minst en av dommerne fulgte det røntgensyn med det nye tøyet; i hvert fall om jeg skal tro et par av avgjørelsene hans.  Det er i så all en fin bonus.

– Jeg registrerer at flere av de tilreisende lagene og enkelte dommere kastet inn håndkleet i helgen: Jeg plukket opp et 20-talls hvite frottéhåndklær fra garderobene, og de minnet mistenkelig om noe Thon ville være interessert i å få tilbake.  Derfor kjørte vi ens ærend til Sandvika for å returnere.  Her er topp 10-listen over hva folk tar med seg fra hotellerommet, skal vi tro hotellsjefers egen statistikk:

1. Håndklær

2. Kosmetikk (såpe, sjampo og balsam)

3. Penner

4. Bestikk og middagsservise.

5. Slippers

6. Badekåper

7. Fjernkontroller

8. Puter, tepper og madrasser

9. Aviser og magasiner

10. Kleshengere

4 tanker om “De som ikke var der…

 1. Pål, veldig bra gjennomført åpningshelg. Tror og håper at denne sesongen kan by på mange spennende og intense oppgjør slik vi fikk se i helgen.
  Et lite punkt som også kanskje bør vurderes er å få skikkelige kurver i gamle hallen også slik at vi slipper å se at en spiller for teknisk feil for å dunke i stykker kurven. Har sett noen kamper i løpet av årene , men aldri sett at en spiller for en teknisk feil pga at uystyret i hallen i er godt nok. Leste på basket.no at dommerne stod forfjamset og viste ikke hva de skulle gjøre når kurven hang som en slapp løvetann. En av de var ikke mere forfjamset enn at han blåste en T for en solid hard dunk. Ja ja, god forståelse for spillets gang og utvikling.
  Men helgen sett under ett så var dette en god start for sesongen.

 2. Det er selvfølgelig håpløst at kurvene i riksanlegget ikke er på stell. Notert! (På den annen side er det i hvert fall tak over Rykkinnhallen…)

 3. Tak er viktig å ha Pål….men for enkelte av de som er med under gjennomføringen av kampen, så er det ikke stor nok tak høyde i noen av de norske hallene 😉

 4. Vet ikke om de leser bloggen din Pål. Hvis ikke, må du gi ros til alle de hyggelige og hjelpsomme personene som var i kiosk, inngang, sekretariat, og litt her og der. Jeg blir optimistisk på vegne av en klubb som har både godt voksne og umyndige som med glede rydder plastkopper og fyller vanndunker.

  Tillater meg også litt pirk og bloggkverulering på vegne av mitt lag, Sverresborg. For oss var det en meget tøff, men inspirerende velkomst til ligaen. De fleste beskrivelser jeg har lest og hørt er absolutt edruelige, og til tider litt i overkant snille. Til tross for at det var beleilig for Gimle og Frøya å hvile en stjerne hver mot oss, ser jeg ikke helt poenget med at unge talenter fikk slippe til spesielt mye. Spørs hva du mener med «ung» og talent, og de hyggelige minuttene var isåfall ikke spesielt avgjørende. Hvis alder og talent skulle være et poeng i kampene mot oss bør i så fall alder og talentnivået vårt tas i betrakting. Både Tromsø, Gimle, og Frøya hadde høyere gjennomsnittsalder på starting og enda høyere snittalder hvis du ser på spillere som spilte mer enn 15 minutter. Hos Tromsø snakker vi betydelig høyere snittalder. I tillegg har vi en såvidt 16-åring som snittet 23 minutter og 9 poeng på 3 kamper. Men antar at disse hyggelige minuttene gjør at vi ser en Mjøs, Skåra, Roesch, Steed, og Leguia på 20 minutter hver i Munkvollhallen om 13 dager.
  Prügelknabe brukes vel vanligvis der noen laverestående pryles på vegne av en annen høyereståeende. og har et betydelig element av straff i seg. Følte aldri at vi ble direkte straffet, forutsetningene tatt i betraktnig.

  Frode.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s