pauliord

Schtøgge sko!

4 kommentarer

La oss være enige om én ting først: Dette er IKKE det viktigste å være opptatt av.  Det finnes så mye trist og leit ellers i verden.  Men, det må være lov å reflektere enda litt mer over reglene for hva som er lov å ha på seg, og hva som ikke er tillatt.  På basketballbanen altså.

Foran hver eneste kamp vi spiller denne sesongen observerer jeg dommere i passiar med en og annen spiller.  Det handler oftest om lengden på kompresjons-shortsen eller knestøtten. Og fargen.  Man blir enige om hva som må tildekkes for å få lov til å være på banen.

For noen uker siden skrev jeg litt om denne besynderligheten her, og jeg tillater meg fortsatt å mene at det er rart.

Jan Korshavn kommenterte bloggen min slik – jeg tror det er med en liten dose ironi:

«Det er jo rett og slett uhørt at vi er nødt til å forholde oss til spilleregler som krever at spillerne ser ut som spillere og at det ikke er fritt fram å benytte alle mulige fargerike varianter av «tilleggsplagg».

Shoes

Og da kommer jeg nettopp til poenget mitt denne gangen.  Vi setter altså alle kluter for å få alle til å se like ut på banen.  Drakter og «tilleggsplagg» må se ut som om man spiller på samme lag. Men skoene sies det ingenting om.  Og hvis det virkelig er noe som ødelegger helhetsinntrykket så er det vel nettopp det spillerne har på beina.

Jeg mer enn aner at dette har noe med nokså fete skoavtaler å gjøre.  At både NBA og andre store internasjonale serier sikkert har de samme kleskodene som vi har, men at ingen tør å røre ved det som genererer millioner i inntekter for enkeltspillere som markedsfører sine signatursko.

Et lite blikk på dette tilfeldige utvalget av sko illustrerer forhåpentlig poenget mitt.  Hvorvidt det er pent eller kult skal forbli usagt, men enkelte av disse fargene i kombinasjon med klubbenes draktfarger er kort og godt noe du må være svaksynt for å like.

Jeg har forsøkt å oppdra mine egne spillere, men til ingen nytte.  Verken godmodig eller aggressiv mobbing gir ønsket resultat, og så lenge ikke FIBA sier at gult ikke er kult i kombinasjon med lyseblått taper jeg altså den kampen. Og jeg skjønner at smaken er som baken, og vel så det.

Men så lenge lagene ser ut som vandrende neonskilt er det kanskje ikke superviktig å pese spillerne for å få den hvite kompresjonsstrømpen over kanten på shortsen?

4 tanker om “Schtøgge sko!

  1. In America, when a player goes beyond the rules to wear something «flashy», they usually end up paying a fine. Since these are professional players, the team and league could benefit from advertising money, if a particular company wants to showcase their shoes, compressions shorts, or other items. Even as pros, these players are on a team and in a league. There are rules to be followed and because of the nature of these players to be aggressive, they will push the line and try to get away with things just to be noticed. If they want people to look, then all they need to do is PLAY GREAT. If the item in question is of value safety wise then the league should adopt it. Basketball is a team sport. Trying to look or be different only breeds trouble.

  2. Morsomt innlegg Pål! Godt poeng med at ingen tørr å si noe på skoene, utviklingen er noe lik her som bilene kommer til å se ut om 20 år.

  3. Litt artig at du kritiserer skoene til spillerne, når du selv ser ut som en boms på sidelinjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s