pauliord

Hva vi vet

2 kommentarer

Før sesongen vet vi ingenting.  Etter åpningshelgen mener vi å vite litt mer.  Men etter 22 spilte kamper i BLNO må det være lov å mene noe med krav på å bli tatt på alvor.

For egen del tror jeg at jeg mener dette:

Tromsø blir ikke mester i år heller. De første fem er solide, mens lokale talenter har utviklet deg til å bli habile «vedlikeholdssspillere», men heller ikke mer.  De er fortsatt ikke i stand til å holde liv i tette kamper. Og dem blir det mange av utover.

Uten flere forsterkninger kommer Centrum til å vinne 4 kamper; tre mot Sverresborg, pluss en overraskelse – aner ikke mot hvem og det kan godt bli mot Bærum. Det kommer til å bli skrevet mye om Milah Kombats atletiske dunker, men de gir stadig vekk bare to poeng og et kort øyeblikks orgastisk lykkerus på Centrum-benken.

Sverresborg kommer kanskje til å innfri målet om ikke å supplere laget med utlendinger. Josh Garlepp kommer i mål denne sesongen blant topp 5 på scoringslisten, men har egentlig ikke skills nok til at han bør være der. Med litt mer fornuft og rutine på guardplass kan det bli stadig hyggeligere for trønderne.  Men ikke hyggelig nok er jeg redd.

Ammerud er et helt sikkert Final Four-lag. Marco Sanders er kanskje den aller viktigste signeringen noe lag har gjort i år. I mine øyene er han uten sammenligning den smarteste inside-spilleren i ligaen; i hvert fall om han ikke har mistet touchen helt siden han var innpå for Centrum.  Og når Ron Timus i år har trent og spilt gjennom sommeren i stedet for å «hang out» har det gitt resultater; han er stadig vekk et fyrverkeri av mer eller mindre smarte avslutninger.

Frøyas unge guarder kommer til å ha godt av Edmunds Gabrans’ skadefravær, nen det er ikke sikkert at Frøyas tabellposisjon har godt av det. Det er ikke lett å være Peter Bullock når ballen sjelden kommer dit han er, og han er dessuten ikke så skarp som han har vært tidligere.

Asker er en homogen og fin gruppe, men noen kommer etter hvert til å irritere seg stadig mer over at andre står for veldig mange avslutninger. Det er et interessant knippe spillere og egoer i Midtvedt (x3), Mjøs, Elgmork, Sommerfeldt og Stien (x2).  Når det klikker vinner Asker mot hvem-som-helst, men når NOEN klikker blir det verre.

Bærum skulle så gjerne hatt minst ett power house. En svale gjør ingen sommer er det noe som heter, og Austin Steed har definitivt behov for hjelp inside. Bærum er foreløpig et svært ustabilt lag som spiller alt fra den beste basketen i ligaen til noe i nærheten av den andre enden på skalaen.

Gimle blir en lei nøtt å knekke når med BLNOs største lineup inside, en av de kvikkeste pointene outside og med noen av BLNOs beste og mest talentfulle skyttere. Gimles nye coach har fortsatt ikke fått vist seg frem for andre enn egne spillere. Det skal bli spennende å se hva serbisk coache-stil gjør med norsk humør. Tapet for Frøya var overraskende og bittelitt illevarslende.

Nåvel, vi skriver 5.november, og klubbene har godt over en måned til å gå på shopping hvis de ønsker.  Endelige og gode svar får vi neppe før 16.desember.

I mellomtiden foreslår jeg at Gimle går til innkjøp av kurver som passer i festene, at riksanlegget i Rykkinnhallen ser seg tjent med å ha to like kurver på hovedbanen og at Bærum Idrettspark som kostet bortimot en halv milliard kroner, tar seg råd til nett som ikke fliser opp etter få uker.

2 tanker om “Hva vi vet

 1. Pål Berg,

  Alltid interessant å lese dine blogg har jeg lært. Dine teser om lagene og deres styrker lar jeg ligge. Dog på vegne av Gimle vil jeg benytte anledningen til beklage at kurven i nord knakk og at vi i Gimle ikke klarte å få montert en ny på 10 minutter, som vi har lært i ettertid er kravet (int å se hvem som klarer det kravet)! Jeg kan forsikre deg at det var i Gimle sin interesse å spille kampen etter den tøffe kampen dere hadde med dere i bagasjen fra dagen i forveien. En fotnote i uhellet (jeg velger å kalle det ett uhell) var det en tidligere Bærum spiller som var den skyldige i uhellet. Men vi tar det pent. Vi har dog i ettertid lært at uansett hvilken magi og tilegnete dugnads kunnskaper vi måtte besitte ville det vært umulig å fått på plass en ny kurv uten å skifte noen helt vesentlige deler på baksiden av akkurat dette stativet. Det henger sammen med hvordan hele oppheng kontruksjonen er laget. Hadde uhellet skjedd på andre siden av banen hadde vi ikke mindre enn 4 kurver vi kunne velge av å få montert på stedet og de ville passet. Om vi hadde klart det på 10 minutter tviler jeg.
  Vi har da lært fra NBBF og mange andre bedre vitere som i ettertid av hendelsen har latt seg forundre over at Gimle ikke har fast implementert regulert øvelse med dedikert personale på det å skifte en kurv i kampens hete, ja og det betyr at dere må ha 2 ekstra kurver tilgjengelig, og at det hele skal være over på 10 minutter. Så til de andre klubbene og Gimle er det bare å legge seg i trening og oppdatere HMS manualen.

  Tilbudet stod ved lag å flytte kampen til annen arena, men det takket Bærum høflig nei til av hensyn til flytider og oppvarming samt forberedelser. Det respekterer vi i Gimle fullt ut. Men akkurat det med flytider er vel heller en syltynn grunn. Ifjor hadde vi vel 3 eller 4 ekstra omganger i tilsvarende kamp friskt i minne! Hadde det blitt en gjenganger ville vel flytider måtte vike.

  Imellomtiden kan jeg forsikre at vi nå har 2 stk (1 i reserve) nye kurver levert tilpasset det spesielle oppheng og at arbeid på oppheng er ferdig. Velkommen tilbake and «may the best team win».

  Gunnar Gran
  Gimle BBK

 2. Gunnar!
  Jeg vet nok bedre enn de fleste at det ikke er enkelt å snu seg på hælen når sånt skjer. Uansett var det sikkert greit å få fastslått at dere må ha nye kurver for senere hendelser. Så får vi forsøke beskikke vårt eget bo, og få kurver og nett ship shape til senere kamper i Rykkinnhallen. Forøvrig kan det godt hende at både kampen og flyavgangen ville gått i orden, men samtidig mente jeg nok der og da at dette ville bli en nokså tilfeldig sammenrasket affære: Gimle ville neppe likt å tape på bortehjemmebane, mens vi, med tap, hadde irritert oss over ikke å velge omkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s