pauliord

Fugl Føniks fra Melkeplassen

2 kommentarer

Hvem skulle trodd det?  At Frøya skulle komme bakfra en slags basketballens Fugl Føniks. Det desiderte formlaget i BLNO. At de skulle kunne knipe den siste plassen i Final Four etter 6 strake seire. At Tromsø er bare ett tap unna å måtte stå utenfor sluttspillet? Noe sånt var det vanskelig å tro på for bare noen uker siden. 

Selv om det denne sesonen har vist seg umulig å være sikker på noe som helst, må det være lov å anta at Sverresborg ikke klarer å slå noen av topplagene.  Asker har pr i dag en sikker sluttspillplass, og kan falle utenfor bare hvis de selv taper for Sverresborg og Tromsø slår Gimle.  Men jeg tror altså ikke Asker går på noe feilskjær mot trønderne og i så fall er de sikkert med i Final Four.

Derimot kommer temperaturen til å være rimelig høy i Tromsøhallen kommende søndag. Med Gimle-seier er Tromsø ute av sluttspillet.  Men dersom Tromsø slår seriemesteren vil de snike seg foran på bedre målforskjell i en innbyrdes serie mellom Asker, Tromsø og Frøya.  I den serien står de nemlig slik:

– Asker er best med pluss 22 i målforskjell

– Tromsø blir stående med minus 7

– Frøya ligger dårligst an med minus 15.

Dermed har vi virkelig fått beviset for at dette har vært tidenes jevneste BLNO, og det kan være mange tilfeldigheter som vil avgjøre hvem som blir med Final Four-helgen:

– Kenneth Webb blir ikke å se på benken for Tromsø i den avgjørende kampen mot Gimle.  Han må sone en dom for trusler mot en dommer i en 2.divisjonskamp.

– Gimle kan tenkes å ville gi hyggelige minutter til yngre spillere i en kamp som for dem ikke betyr noe som helst annet enn enn stolthet.

– På den annen side: Dersom Gimle taper søndag blir det nettopp Tromsø som blir semifinalemotstander i Final Four fordi Storm sniker seg med på 4. plass.

Uansett utfall kommende helg fortjener Frøya all mulig kred for måten de har avsluttet serien på.  Mot alle odds har de gjort mye av jobben selv, men må likevel ha hjelp for å nå målet.  Hvorvidt det er Chris-Ebou Ndows inntreden eller Calix Black Ndiaye på benken som har gjort susen er vanskelig å si.  Litt av begge, får vi tro.

Og om Frøya går til sluttspill lever de andre lagene farlig.  Frøya har for eksempel slått Gimle to ganger denne sesongen.  Frøya matcher også Askers Loo Djo Yele på utmerket vis med Peter Bullock. Hvis Tromsø er med mangler de power inside. Michael St. John har fysikk til å stå imot det meste, men han har vist at han liker seg bedre fra distanse enn inside.

Når BLNO-innspurten skal avgjøres i Tromsøhallen søndag kommer vi helt sikkert til å oppleve arrangement og stemning i en klasse som forklarer hvorfor Tromsø også følte seg forbigått da basketballforbundet nylig kunngjorde arrangører for neste sesongs begivenheter.

Når Tromsø til helgen ganske sikkert får utmerkelsen som «Årets arrangør» i BLNO enda en gang, høres det unektelig ganske tåkete ut at Tromsø Storm ikke fikk noe som helst neste sesong. Ikke åpningshelgen, ikke Final Four og heller ikke sluttspillet i U19-NM. For å være ærlig har jeg stor forståelse for frustrasjonen.

Forrige sesongs Final Four var et arrangement helt utenom den vanlige i norsk basketball, og noen bedre søknad om å få lov en gang til kan vanskelig tenkes.

– Tromsø gjennomfører gode arrangementer, det viste de i fjor. Men økonomien var avgjørende nå. Det koster mer å sende flere lag og dommere oppover til Tromsø. Forskjellen er nok 100.000 kroner rundt et Final Four-sluttspill, og enda mer med de andre arrangementene, sa Eivind Jensen til Nordlys.

Det har han selvfølgelig rett i, men avgjørelsen blir vel ikke riktigere av den grunn.

For egen del hadde jeg gjerne sett U19-sluttspillet i Tromsø, og jeg føler meg overbevist om at deltagende lag ville funnet penger og anledning til å reise.

Langt større sans har jeg nok for at forbundet nå har utestengt Kenneth Webb fra all aktivitet i en uke. Det er mange underlige poenger i denne saken. For eksempel at det normalt tildeles match-straff og ikke tidsbestemt straff.  Men når Tromsø på aller behendigste vis evnet å omberamme en 2. divisjonskamp for minimere skaden, ble det for dumt. Provoserende dumt. Jeg hadde sikkert kunnet finne på å gjøre det samme selv i tilsvarende situasjon, men dumt er det lell.

Sånn sett har de bare seg selv å takke for at de må spille uten Kenneth Webb på benken søndag.

2 tanker om “Fugl Føniks fra Melkeplassen

 1. Konklusjonen er vel korrekt, men logikken feil hvis Storm slår Frøya.
  Asker, Frøya og Tromsø kommer da alle på 26 poeng.
  Da settes det opp en tabell med innbyrdes oppgjør og den viser da at Asker er 4/2, Storm er 3/3 og Frøya er 2/4. Målforskjell (eller strengt tatt poengkoeffisient) teller hvis lagene står likt i poeng.
  Alt dette er da hvis Storm og Asker vinner.

  Hvis Storm vinner og Asker taper så er Asker ute.

  • Hehe – du har helt rett; nesten i hvert fall (Storm skal spille mot Gimle, ikke Frøya). Jeg har sett meg helt blind på alle andre teoretiske konstellasjoner der alt har endt i «uavgjort» i innbyrdes 3-veis serier. Stygg glipp, men som du helt riktig påpeker – resultatet blir det samme, og jeg får vel la bloggen ligge urørt, til spott og spe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s