pauliord

Norge-Sverige 2-0

Legg igjen en kommentar

Det skjer jo ikke SÅ ofte at vi åpner et nordisk mesterskap med seier over Sverige, selv om det har skjedd før.  Og det hører definititivt med til sjeldenhetene at Norge vinner to åpningskamper mot Sverige i et nordisk mesterskap.  Det skjedde i går, og faktisk også for to år siden.

Dagens U18-årgang slo Sverige på overbevisende måte i 2012, den gangen som U16-lag.  Men da var det med spillere som Dragisa Azanjac og Sjur Dyb Berg som de ledende profilene.  I år er Dragisa og Sjur i USA når nordisk spilles. Samme år vant Norges U18-gutter med ett poeng over svenskene.

Årets U16-årgang spiller sitt første nordiske mesterskap, og sørget like godt for å ydmyke svenskene i åpningskampen.

For jentene ble det en vanskeligere første dag i mesterskapet, og både U16 og U18 måtte se seg slått med nokså klare sifre. Men for U16-jentene var det faktisk ikke verre enn at de hadde heng på vei inn i siste periode. De hadde sluppet inn få poeng, men slet også med uttellingen selv til tross for mange forsøk og gode skuddvalg.

Det er selvfølgelig altfor tidlig å mene noe om hva dette betyr. Det ville jo være hyggelig å kunne påstå at vi har tatt noen skritt i riktig retning.  De fire kampene som gjenstår vil gi oss noen svar, og jeg skal være forsiktig med å påstå noe skråsikkert.

Jeg tilstår at jeg i 2012 mente at svenskenes 96-årgang for gutter så overraskende svake ut – uten å ville ta noe av æren fra gutta som slo dem i åpningskampen.  Men de så uferdige og rådville ut mot Norge den gangen. Senere samme året ble Sverige nummer 3 og Norge nummer 20 i B-EM.  De som kjenner svensk basket vet at Sverige med og uten Ludvig Håkanson er to helt forskjellige lag…

Svenskene har i forhåndsomtalene gjort det til et poeng at de tidligere i år ble nummer 5 i Albert Schweitzr-turneringen – et slags uoffisielt VM. Og de har faktisk imponerende resultater fre den turneringen.  Men det betyr vel i så fall at vi er omtrent nr. 4 i verden, gjør det ikke..?  🙂

I går følte jeg ganske sterkt at det var vi som evnet å gjøre Sverige dårlige.  Sveriges store mann, Mattias Markusson på 213  cm,  kunne opplagt ha skapt store problemer for oss og i perioder var det nesten komisk så lett man kommer til returer når man er over 210 og strekker armene i været. Men bortsett fra i korte perioder hadde vi rimelig bra kontroll på ham, og faktisk vant vi også returstatistikken.

Jeg synes ikke det er veldig viktig eller riktig å plukke enkeltspillere fra et kollektiv.  Men det er ekstra spennende at dette laget er en miks av 96 og 97 – og neste års U18-coacher må kunne glede seg stort over at 97-gutta gjør en strålende figur OG at de får viktig matching i år.

Dette er dagen da Norge spiller mot Island, og om du vil henge med på livestats finner du linken på basket.se.

Vi spiller kl. 19.00 i kveld,og jeg VET jo allerede nå at Norge kommer til å dominere på tribunen. Det er blitt en fantastisk fin tradisjon for mange nordmenn å ta turen til Solna Kristi Himmelfartshelgen og det finnes kanskje ikke noe sted du kan se så mye morsom basket på samme sted i løpet av en helg: Fire norske lag i aksjon hver dag – tidlig og sent!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s