pauliord

Kult med distrikts-Nordisk!

2 kommentarer

2-2 mot Sverige, 0-4 mot Island.  Resultatene lyver ikke, men det var bedre enn det kan se ut.  Dag 2 i Nordisk mesterskap bød på et par neglebitere på guttesiden, og dessverre tap i siste sekund for U16-laget.

Vi var en solid norsk koloni i Solna 2 i går da U16-gutta møtte Island.  Det så lenge bra ut, svært bra. Komfortabelt i tet, og det så lekende lett ut da Norge gikk opp i en tilsynelatende trygg ledelse.  Men islendinger er seg selv like.  De gir seg ikke på tørre møkka, og kommer tilbake igjen og igjen.  Denne gangen i kraft av blant annet et sonepress der Norge var i det gavmilde hjørnet og ga bort ballen.

Dermed kokte det ned til de siste minuttene, og ikke minst sekundene, av kampen. Avgjørelsen falt sannsynligvis etter at signalet hadde gått.  Det mente i hvert fall 100% av de med norsk pass i hallen, det mente den kvinnelige dommeren som viste tegnet for å annullere Islands siste scoring og mannen som styrte videokameraet for arrangørene viste også tegn til at tiden var ute.

Men dommerne ville det annerledes. Når tre dommere møtes for konferanse skjønner vi alle at de i hvert fall ikke er sikre på hva som er riktig.  Og da de valgte å godkjenne scoringen som ga islandsk seier var det uten å konferere med tidtageren; han som bare har én oppgave – nemlig å passe på sekunder og minutter.

Sånt er surt, og vi skulle så gjerne sett et norsk lag i ledelsen i et Nordisk mesterskap etter dag 2.

Men midt i skuffelsen fant i hvert fall jeg glede i noe som sannsynligvis aldri har forekommet tidligere i norsk basketball.  Nemlig fem spillere på banen i de avgjørende minuttene som kom fra alle andre steder enn Oslo: Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen og Stavanger:

Lars Fredrik fra Gimle; en teknisk begavelse i en spinkel pakke som håndterte en vanskelig kamp med autoritet og tøffe valg.

Aron fra Griffen: Beklager å måtte si det, Adam, men broren din er bedre enn du var på samme alder.  Mye bedre.

Christian fra Sverresborg: Enda en kar som kan ha godt av å få noen kilo på kroppen etter hvert, men også en spiller som holder seg til basic skills – uten å forsøke seg på flashy moves og dårlige valg.

Audun fra Tromsø: Sterk kar, tøff i trynet, masse pondus i alt han gjør.

Ken-Babou fra Stavanger: Enkelte hårete moves og jeg er usikker på om det er flaks eller skills når det går oppi.  Men en av få med muilghet til å stå imot mostandere med size.

Med Peder fra Sandvika til å komplettere det hele leverte de en innsats det står respekt av.  Og de var altså et tidels sekund fra å få kampen til ekstraomgang.

U18-gutta kom også til kort mot Island i går, og også det i en kamp som var innen rekkevidde.  Men islendingene var heite, vi var det ikke.  Vi fikk faktisk fire forsøk i løpet av det siste halve minuttet til å kutte ledelsen til 1 poeng.  Men typisk nojk ville altså ingenting i kurven.

Slik lagene og turneringen ser ut kan det gå alle veier.  Estland har for eksempel til gode å vinne, men kan fortsatt vinne mesterskapet.  Så jevnt er det.

Følg oss gjerne på live stats på basket.se

 

 

2 tanker om “Kult med distrikts-Nordisk!

  1. «Distrikts-Nordisk» eller «Øst-Lands-Lag»?

    F.eks er U16m – regjerende Norgesmestre, ikke representert.
    Skal glasstaket fram til nordisk nivå i basketball brytes – må der aksepteres «skarrende R» og Nord-Norsk temprament.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s