pauliord

Det er lov å være blid!

2 kommentarer

Gærne Else Kåss Furuseth herjer på TV-skjermen med feel good-programmet «Det er lov å være blid!». Samtidig herjer basket-entusiastene på sosiale medier der det for noen er viktigere å bortforklare suksess snarere enn å unne seg et øyeblikks kollektiv glede.

Derfor en gladblogg i dag, sånn at vi sammen kan minnes og glede oss over fremganger. Arnstein Friling skriver:

«Det som en gang kanskje skal gjøre at vi kommer lenger enn vi har gjort hittil i norsk basket (for det vil vi vel?) er at vi har konkurrert utenlands, fått gode opplevelser, lært av dem og pluteslig en dag har vi fått fram 8-9 virkelig gode spillere samtidig, og plutselig gjør de de bra i turneringer og plutselig vil noen sende det på TV og skrive om det, og så er ballen i gang. Hurra for alle som lager gode lag og gjør det bra i turneringer, enten de lagene er sammensatt eller ikke.»

Nettopp! Og derfor, et lite knippe gode prestasjoner:

HURRA FOR NORGE U18 I EM
Norges beste plassering i et ungdoms-EM. 10.plass. Turneringens beste returtager i Johannes Dolven.   Harald Frey bare én middelmådig kamp unna å bli turneringens toppscorer.

HURRA FOR MATZ STOCKMAN
Nordmann på Lousville Cardinals. Seriøst!?! Go Matz! – selv om det ikke ble mange minutter i år.

HURRA FOR ULLERN I LUNDASPELEN!
7 seire, ingen tap for Ullerns G16-lag. Turneringens best kledde coach. Ny suksess i Scania Cup.

HURRA FOR BÆRUM I SCANIA CUP
Gikk ubeseiret gjennom turneringen med gladbasket – men også med et forsvar som viste seg å være nøkkelen til suksess. Det er 8 år siden Sandvika klarte det samme i 2007.

HURRA FOR KJELSÅS U19 I NM
Kjelsås tapte semifinalen mot Bærum for et år siden i U19-NM. Eller rettere sagt: Bærum stjal seieren etter at Kjelsås kanskje var det beste laget i akkurat den kampen. Derfor ingen grunn til altfor sure miner i år. Kjelsås har stått løpet i mange sesonger og har sågar et år igjen som juniorer, med ett unntak. Et herlig kollektiv!

HURRA FOR HOP U19 I NM
Finalen var tapt ved pause, men jentene ga seg ikke på tørre møkka og snudde kampen. Grattis!

HURRA FOR JOHANNES OG KARAMO
Johanens Dolven begynte sent med basketball, men han begynte godt. Johannes har virkelig alle forutsetninger for å bli den neste norske suksessen i USA. Karamo Jawara ble en hit i North Carolina; blir det Matz eller Johannes – eller begge?

HURRA FOR ULLERN OG TINA
Ullern igjen! Kult og fortjent… Men også masse kred til Tina Moen som er en fryd å se på. Flink dame!

Hvem har DU lyst til å hedre med noen godord? Kom igjen!

2 tanker om “Det er lov å være blid!

 1. Hurra for rekruttering!
  Flott med alle klubber som nå jobber hardt med rekrutteringen blant de yngste spillene slik at vi kan øke medlemsmassen blant basketspillere i Norge.

  Hurra for ildsjelene!
  Det er så gøy å være på kamper og treninger og se foreldre som filmer og hjelper trenere og klubber til å bli enda bedre. Det finns så mange der ute som gjør en tung, stor og viktig jobb uten å få noen direkte penga kompensasjon 🙂

  Hurra for diskusjoner og erfaringsutbytte!
  Det er gøy å diskutere taktikk og basket generelt. Det er viktige at vi fortsetter med dette slik at vi alle kan lære og bli bedre! Alle har noe å lære og alle har noe å dele!

 2. Hurra for Veteran NM ! Som har vist seg å være en arena som får gamle spillere og ledere interessert i basket igjen. Flere eksmepler på at «gamle» spillere igjen har engasjert seg i enten gammel klubb eller sitt nærmiljø som trenere/ressurspersoner !

  Hurra for Ulriken BK som har tatt rekruttering på alvor og igjen er klubben med flest medlemmer i region vest, det er mange år siden sist ! Det viser at aktiv rekruttering nytter !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s