pauliord

Nyheter

7 kommentarer

Av og til er det nesten så man har lyst tli å grine: Noen ganger er vi så grenseløst amatørmessige i idretten vår. Jeg har kjent på kombinasjonen av å være imponert og misunnelig mange ganger – når andre klubblag eller landslag får til ting vi burde klart selv.

For eksempel et yngre lag fra en eller annen klubb som kommer til kamp i splitter ny outfit, det ser smart ut!

Når et motstanderlandslag har et omfattende medisinsk støtteapparat, når de har flere personer i et videoanalyseteam.

Sånne ting.

Det er ikke alltid lett å være best når man er minst; når de økonomiske ressurtsene ikke strekker til. Men på noen områder koster det ikke en krone å være best – eller i det minste god.

Kommunikasjon er et sånt område. Det koster ingenting å klore ned noen linjer, og kommunikasjonsplattformene er etter hvert blitt så almene og lett tilgjengelige at hvem som helst kan klare det. Veien fra begivenhet til Facebook er kort, et bilde på Instagram eller Snapchat er et par tastetrykk unna.

Derfor blir jeg også både skuffet og irritert når jeg ikke finner noe å lese om norske basketballbegivenheter. Basketballforbundet var både kjappe og flinke fra Final Four i Rykkinhallen, og ikke minst fra U19-NM i Kongsberg med strålende streamingtjeneste og gode artikler på nett. Da blir kontrasten til Nordisk Mesterskap ganske grell. Det kommer sikkert noen greier på nett i dag – det er i så fall alt for sent.

Når Nordisk faller sammen med 17.mai er vi ekstra stolte i Solna. Den norske kolonien er ekstra sammensveiset og intens. Og når det i tillegg blir norske seire har vi fått enda en grunn til å feire.

Denne gangen tok det tre dager før det kom et pip fra Sverige – i form av en lang oppsummering av de 12 første kampene for fire lag. Dermed skar man akkurat klar av høydepunktene: U18-guttas seire over henholdsvis Finland og Estland.

Ikke et ord – verken på forbundets nettsider eller FB. Ingen som var stolt av laget som ikke ble funnet verdig å bli sendt til EM. Men kan kunne vel sendt en gratulasjon likevel..?

Jeg regner med at folk som landslagskoordinatoren og presidenten hadde nærvær nok til å sende personlige gratulasjons-SMSer til coaching staff, det skulle bare mangle. Presidenten hadde i hvert fall tid til å taste en hilsen; han var i et basketmøte på Malta som ble 3,5 timer langt i stedet for to døgn… Og hans FB-post var vel faktisk det eneste som kunne ligne noe offisielt denne helgen.

Skjermbilde 2015-05-18 kl. 07.42.02

Forbundets nettsider har sett sånn ut hele helgen. Samme bilde x 3. Som om det ikke var mulig å ta bilde av andre landslag.

Skjermbilde 2015-05-18 kl. 07.35.49

Jeg synes det er ganske kleint.

Er det bare meg?

7 tanker om “Nyheter

 1. Hei,
  Jeg skriver sjeldent tilsvar på dette forumet, men leser hvert ord som skrives. Men denne gangen vil jeg gjerne svare, siden det er så ensidig udiskutabelt at det må beklages!

  Jeg er helt enig i at den løpende dekningen, eller mer korrekt fraværet av den løpende dekningen av den norske innsatsen i Solna, overhodet ikke var god nok. Vi må enkelt og greit legge oss flate for det! Dette er noe som jeg helt klart vil ta opp i våre egne rekker! Kommunikasjon på alle nivåer og i alle former skal og må bli bedre, og kritikken fra Pål Berg er helt på sin plass!

  Vi har blant annet noen sykemeldinger sentralt, og her må noe nok noe ha glippet på sin vei, uten at jeg skal bruke det som unnskyldning.

  Jeg kan imidlertid bekrefte at jeg fulgte med på og frydet meg over U18-lagets superinnspurt gjennom de to siste kampene, og hadde kommunikasjon direkte med så vel coachene som med Harald Eika Frey, som hadde en personlig statistikk som bare er ubegripelig imponerende.

  Her er linken til statistikken hans: http://iof1.idrottonline.se/…/Competitions/Players/…

  Men igjen, det holder ikke å ikke ha løpende dekning av Nordisk Mesterskap. Mer er det ikke å si om det!

  Når det kommer til hilsenen som jeg la ut på min private Facebook-konto, så var det selvsagt ikke ment å være en offisiell hilsen, noe jeg tror også Pål Berg skjønner, men mer ment i et mer privat format med «glimt i øyet». Men jeg reagerer selvsagt på at når flere dager er avsatt til de offisielle møtene, og det er unnagjort på 3 1/2 time, så kan man spørre seg om FIBA Europe burde kunne utnyttet potensialet i møteplassen litt bedre. Men relasjonsbyggingen i seg selv har også en verdi, og kan være en døråpner ved neste korsvei Dette spesielt sett i lys av at samtlige forbund, sammen med presidentene og generalsekretærene i så vel FIBA Europe som FIBA World er samlet på et brett. Da må vi være der, vi også.
  Jeg har for øvrig brukt nærmere 60 døgn bare på reiseaktivitet for NBBF det siste året, på bekostning av egen jobb og familie, og har således nødvendigvis ikke et akutt personlig behov for å reise bare for reisens del, hvis det er det som ble insinuert. Uttrykksikonet wink

  Så atter en gang:
  På vegne av NBBF må det bare beklages at det ikke var løpende dekning av Nordisk Mesterskap gjennom helgen.

  Beste hilsen
  Jan Hendrik Parmann

  • Takk for ryddig svar.
   Og nei, jeg insinuerer ikke noe som helst – og deler betraktningene om møtelengde og utnyttelse av tid. Men samtidig syntes det som om det var tid nok til å sende en SMS. Det koster lite og betyr sannsynligvis mye.

 2. …og da kan jeg berolige med at jeg selvfølgelig prompte sendte meldinger til så vel coachene som den enestående og fantastiske spilleren på U18-laget som vi alle kan navnet på, etter begge seirene, og fikk også hyggelige svar tilbake fra dem alle! 🙂
  Mvh Jan Hendrik

 3. Ser ut til at både landslagskoordinator og presidenten sende de gratulasjoner som bloggeren forventet av dem, før det ble blogget…..

  • Ja, og det skulle jaggu bare mangle. Så gjenstår bare kommunikasjon. For eksempel hadde det vært moro snart å få vite hva som skjedde på Minitinget.

 4. Men det ble gjort, før det ble stilt spørsmål ved om det ble gjort … Jeg har hørt rykter om at minitinget var uten særlig med dramatikk(men som nevnt bare rykter), men det kommer forhåpentligvis referat snart, når de få ansvarlige ved kontoret har fått summet seg etter sitt ukentlige opphold i Sverige.

  • Jeg kommer inn her igjen, jeg, siden jeg var så godt i gang..:

   Minitinget var uten dramatikk, men ble lagt opp litt mere kreativt en i utgangspunktet, etter at jeg på grunn av sykemeldinger plutselig ble stående rimelig alene om finplanleggingen og gjennomføringen. Jeg valgte derfor å legge litt om på opplegget… 90% av møtet bestod av å gå strategien i sømmene i stedet for sedvanlig enveiskommunikasjon fra podiet. Først i temagrupper, så fremførelser av gruppekonklusjoner med debatt i plenum. Det ble gode diskusjoner, og «tonnevis» med gode innspill i den videre prosessen frem mot at revidert strategi skal vedtas på tinget 2016. Det ble så mange gode innspill med i sekken, at jeg ikke har sjans til å gjengi alt her. 🙂
   På grunn av de omtalte forfall, er det en stakkars vikar som tok utfordringen på strak arm og skriver på protokollen, og med den brede og kreative idémyldringen fra alle hold som dette ble til, så blir det nok et ganske så omfattende referat… Men det kommer, dog sent men godt. Det er forøvrig ikke det eneste møtereferatet som skal lages fra denne helgen, så litt tid tar det for den stakkars vikaren.

   Også på slike møter burde vi hatt en slags «livedekning» eller en rapport på basket.no, men dessverre så var det ikke ressurser til det, med paralelle landslagssamlinger og de nevnte sykemeldingene, og igjen kanskje ikke god nok bevissthet på dette fra vår side i så måte… Men her kan og må vi også bli bedre. Det bør jo være ganske enkelt å bli bedre fra «ingenting» på mange områder… Jeg ønsker å la flere bli engasjert ved å gi enklere innsyn i hva som diskuteres på våre møter.

   Jeg har bedt om at vi på den nye web-plattformen som nå skal utvikles må få et «styrets corner» eller lignende, der vi fortløpende kan legge ut aktuelle tema som enten diskuteres eller er under debatt. Der kan også møtereferater etc. publiseres. Gjerne med kommentarfelter som man kan boltre seg på og si sin hjertens mening. Da kan jeg også «blogge» litt underveis om alt som skjer på min front. Som for eksempel hva jeg har gjort akkurat nå, når jeg nå sitter på flyet hjem fra et møte i Særforbundenes Fellesorganisasjon, der vi gikk gjennom forslaget til nytt idrettspolitisk dokument, som er helt avgjørende for mange av rammebetingelsene for basket på mange nivåer. Også rammene for utviklingen av toppidrettssatsingen, som jeg var litt frempå med tidligere i år, legges det grunnlag for i dette dokumentet som skal vedtas på Idrettstinget i Trondheim om noen få uker.

   Jeg har ambisjoner om at vi skal bli veldig mye bedre på kommunikasjon og gode åpne prosesser. Det vil også skape en mye bedre felles forståelse og således også mindre støy, også i de spørsmålene som vi naturligvis blir enige om ikke å være enig i. 🙂
   I min ideelle verden er det nærmest bare personsensitive saker som ikke skal kunne være åpent for alle mht. det vi driver med.

   Men det er så mye i Norsk Basket vi vil ha bedre, og ressursene er knappe. Så vi «skynder og sakte», skritt for skritt uten å gape over for mye, og til slutt er vi nok der vi i dag ønsker oss. I mellomtiden så har vi gode «vaktbikkjer» i form av bl.a. «Pauliord», «Geddibang» og andre, som holder oss i ørene, og gir oss et lite «tupp bak», med sine blogger og kommentarer. Når det kommer til kommunikasjon, så tror jeg ansettelsen av en kommunikasjons- og markedssjef, som vi har vedtatt, vil gi en aldri så liten ketchup-effekt i så måte.

   Der landet flyet mitt på Flesland, så da slutter jeg like greit å skrive… Trolig til glede for dem som har orket å lese denne kommentaren:)

   Jan Hendrik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s