pauliord

Naboen til Zuckerberg

Legg igjen en kommentar

Menlo College er ikke rare greiene: Bare 750 studenter. Men det er likevel et av de heteste stedene i USA. Folk som bor på dette postnummeret har den høyeste husholdsinntekten i USA; snittet er såvidt over $1 000 000. Rett borti gata for Menlo College ligger kafeen som er favorittstedet til Mark Zuckerberg, du vet han som fant på Facebook.

Og her har altså Anders Nymo funnet seg godt til rette. I hvert fall foreløpig.

– Jeg har vel egentlig ikke rukket å føle på hvor bra jeg har det, sier Anders.

– Foreløpig liker jeg alt og alle, og laget er virkelig en fin gjeng som går godt sammen. Tonen i laget er bra, og forventningene er nok ganske store til denne sesongen med nye coacher.

Anders deler ”dorm” med lagets manager, et rom så lite at det nesten er litt komisk: To senger, to pulter og that’s it.

Her er det ikke rare plassen, men det er i hvert fall aldri tvil om hvor Anders kommer fra.

Her er det ikke rare plassen, men det er i hvert fall aldri tvil om hvor Anders kommer fra.

Men det er ikke der Anders bruker tiden. De fire-fem første ukene har det gått i ett, fra morgen til kveld. Skole, treninger og såvidt litt fritid med laget.

Skoledagene er nok ganske mye mer strukturerte enn hjemme. Coaching staff aksepterer over hodet ikke at spillerne sluntrer unna lekser. Ukentlig er det «study hall» der alle spillerne gjør lekser under oppsyn av coach i to timer på kveldstid. På treningen jeg fikk se i dag løpes det sweet 17s som staraff for spillere som ikke har innfridd på skolen.

Når jeg besøker Anders er det nytteløst å spørre ham hvor vi bør spise. Det vet han egentlig ikke, og har liten peiling på livet og omgivelsene i et av USAs aller rikeste strøk.

Coach Aiona, Anders og meg sjæl – to alt for store menn og en litt mindre kar.

Coach Aiona, Anders og meg sjæl – to alt for store menn og en litt mindre kar.

Men han vet at basketballen blir en ny og spennende utfordring. Coach Kaniel Aiona er i likhet med Anders ny på Menlo. Aiona fikk jobb på Menlo etter assistent-jobb på St. Leo i Florida. Det var der Anders og faren var på «visningstur» tidligere i år. Coach Aiona ønsket seg Anders til California, og han ønsker også å bygge et lag rundt Anders og de verdiene han står for.

Aiona virker som en bra kar – soft spoken uten brautende fakter og meninger. Men jeg har jo sett og møtt amerikanske coacher før: Strålende varme og positive helt til sesongen begynner. Men jeg tror nok denne karen er ekte vare.

Ikke poster boy enn - men det kommer nok.

Ikke poster boy enn – men det kommer nok.

Menlo hadde en bedriten sesong i fjor med et coaching staff som kanskje ikke var helt på høyden om vi forstår folk rett. Det er en NAIA-skole, og altså ikke en del av NCAA-systemet som vi kjenner så godt fra March Madness og Final Four. NAIA er riktignok en liga det snakkes mindre om, men basketballen kan være minst like god som i mer kjente NCAA.

For Anders er foreløpig alt spennende.

– Jeg føler meg slett ikke sikker på en plass på laget eller blant de mest brukte spillerne. Jeg kan nesten ikke regne med noe som helst – bare sørge for å gjøre jobben godt nok.

Jeg tipper det holder…

Ballbehandlingsdriller går aldri av moten...

Ballbehandlingsdriller går aldri av moten…

Norske vaktmestere og norske brukere av idrettshaller har mye å lære av amerikanerne.  Brukbart renhold her.

Norske vaktmestere og norske brukere av idrettshaller har mye å lære av amerikanerne. Brukbart renhold her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s