pauliord

Hektisk intervju med yr gjeng

Legg igjen en kommentar

IMG_3610

Bra gjeng, bare trenere – den eneste gangen de klarte å holde munn: 2 x Herman, Thomas, Vegard, Fredrik, Nicolai, Tage, Alexander og Morten.  Og selvfølgelig verdens beste trener, Stian Emil (bak til venstre) og verdens kuleste trener Mats.

Her er et seriøst forsøk på å skrive en blogg i intervjuform fra Basketskolen 2016. Dag 2 skal vise seg å være vrien.

Jeg gjør et hederlig forsøk på å presentere et lite tverrsnitt av deltagerne på Basketskolen. Fra de aller yngste til de eldste. I første periode har jeg 175 å velge mellom, og dag 2 har jeg sett meg ut 9 yre karer fra EB85. Det blir blir en krevende, men underholdende, øvelse:

Det er en opprømt gjeng av 03 og 04-gutter som har reist sammen til Tønsberg. Uten voksent følge: Og akkurat det synes å være populært: De er røde i kinnene og heite i toppen. Og alle 9 har diaré etter to dager. Munndiaré…

Om de har lært noe på Basketskolen?

– Ja, masse! Vi har lært forsvar og skudd!

– Vi har lært om screen og om å finne rom. Spacing heter det visst.

– Vi har lært alt som er bra med basketball, oppsummerer tredjemann

Jeg får vite at den som lærer bort alt er en dritgod trener, den beste skjønner jeg. Stian Emil får bra skussmål av 9er-banden som gjør intervjuet litt utfordrende ettersom de stadig forsvinner ut i kafeteraien for å finne mer mat. Til slutt vet jeg egentlig ikke hvem jeg snakker med, men praten går kontinuerlig likevel. Som en slags stafett.

– Neste sesong skal vi spille serie for første gang, får jeg vite. To serier til og med.

Dette er en blanding av 03 og 04 gutter og de deltar i begge serier. Og de trenes av foreldre: Jon Halvor og Svein har delt treneransvaret denne sesongen, og tilbudet har vært populært. Så vellykket at laget har holdt det gående med sommertreninger helt frem til avreise til Tønsberg.

Morten er den ferskeste og har spilt basketball i bare noen uker. Men på Basketskolen skulle han. Fredrik er “veteranen” i laget, allerede med fire år som aktiv utøver. Og det er selvfølgleig ikke bare basketball: Tage trener fotball opp til 5 ganger i uken i tillegg til basketballen. Men han digger basket også.

Intervjuet burde vært lenger og mer meningsfullt. Men de har ikke tid: De må av gårde for å sjekke inn på klasserommene før de skal tilbake og se oppvisningskamp med elitegruppene.

Det er hektisk på Basketskole. Det er mye å gjøre. Og det er litt deilig når mamma og pappa ikke er med…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s