pauliord

Kule karer, kult sted

3 kommentarer

IMG_3596

Tre kule karer fra vest – og en fra øst: Sebastian, Kristoffer og Jonas har tatt turen fra Svelgen til Tønsberg – Torgrim Sommerfeldt hadde behagelig kort reisevei fra Drammen.

Når de skal spille seriekamper setter de seg i 7-seteren, mamma eller pappa kjører de 4 timene det tar på dårlige veier før de er i Bergen der motstanderne venter. Men 02-spillerne fra Svelgen klager ikke. De er vant til lange avstander, men trøster seg med at de bor på den kuleste plassen i Norge. Det sier i hvert fall Sebastian Hatleset.

Han er en av tre spillere fra Svelgen på Basketskolen i Tønsberg. Skjønt, Jonas Hovden bor i Florø men kjører så ofte han kan timen det tar til treninger i Svelgen. Det er nemlig ikke noe tilbud på hjemstedet.

Jonas er på Basketskolen for første gang, Kristoffer Sætren har vært her en gang tidligere mens Sebastian Hatleset er «veteran» med sitt fjerde besøk. Og i år blir basketskolen arrangert for 37.gang! Større enn noen sinne. Flere deltagere enn noen sinne. Og flere dedikerte trener enn noen gang tidligere.

– Det er kjekt. Det er gøy, er de tre enige om.

Og de er enige om at det er basketball som gjelder. Når du kommer fra en bygd med 1500 innbyggere og bare 60 elever på ungdomsskoen er ikke tilbudene så mange. Sebastian skater på si, mens Kristoffer er innom både fotball og volleyball. For Jonas er det bare basketball som gjelder.

I Tønsberg får de mer basketball på få dager enn på flere uker hjemme. De har ingen å spille mot lokalt og må altså kjøre de fire timene det tar til Bergen når de skal spille seriekamper. Og så kommer Bergenslagene på sine bortekamper i Svelgen.

To av gutta har gått hele veien på Basketskolen og er en del av elitegruppen Wang Team. Det betyr flere treninger og bedre motstand. Og det er jo nettopp derfor de har resit fra SVelgen til Tønsberg. For å møte likesinnede. For å prøve ferdigheter og utvikle ferdigheter.

I likhet med over 300 andre talenter fra hele Norge.

13501630_10153725912040983_5043224629782550131_n

Til samme bøttevis av erfaring blant trenerne på Basketskolen.

13507044_10153725912435983_6072760290782211979_n

 

 

3 tanker om “Kule karer, kult sted

  1. Har stor respekt for klubben i Svelgen.Flott hva de får til.

  2. Imponerende av de som står på i Svelgen! Ser at det er en klubb som heter Eikefjord IL som også har basket. Det er kanskje i Florø? Da har de i alle fall en nabo. Det er bra i så fall.

  3. Tilbaketråkk: Første steg: førstesteget | pauliord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s