pauliord

Hva i huleste tror de at de er?

1 kommentar

 

Er du en av de godt over 300 som har likt FB-siden EB85 02 2020? I så fall – takk for at du følger oss!  Det hører nok med til sjeldenhetene at et lag av 14-åringer har en åpen FB-side der de deler det meste av det som foregår internt i laget.  Og om jeg skal være helt ærlig, så er det min skyld.

Ingen av spillerne på EBs 02-lag har noe stort eksponeringsbehov. Den norske Janteloven dikterer jo at «du skal ikke tro du er noe».  Og det tror de virkelig ikke.

Hadde det vært opp til spillerne, hadde vi nok holdt på som de fleste andre norske basketballag: I en egen lukket FB-gruppe der vi surrer med vårt bak lukkede dører.  Det skulle tatt seg ut om noen fikk vite hva vi driver med..!

Og det er vel akkurat dette jeg har sett meg så grundig lei på.  Mangelen på informasjon og kommunikasjon i norsk basketball.

basket.no er ikke rare greiene.  Der står det i realiteten ingenting utover det helt nødvendige.  Og knapt nok det. Denne bloggen føres i pennen mandag kveld, og det er ennå ikke lagt ut noe fra helgens kamper i BLNO.  En helg der Kongsberg Miners tapte sin første kamp!  Ei heller fra Scania Cup-kvalifiseringene som forbundet selv har tatt initiativet til.  Kvalifisering i BIP i Bærum der alle impliserte roser arrangementet.  Og kampene.  Det samme i Leikvollhallen: 02-årgangen spilte intense og jevne kamper mot lag som nesten ikke har sett hverandre før. Det er over et døgn siden alt var ferdigspilt.  Sånn tar man livet av interessen for en idrett. (Asker vant forresten…)

BLNO-lagene varierer i prestasjoner, både på banen og på nett. Kongsberg er blant de ledende på sosiale medier, men etter helgen i Bergen der de fikk sitt første tap er det helt tyst.  Akkurat det er ganske klassisk; det er kult så lenge det går bra men helt stille når det butter litt. Og kampen mot Gimle der Kongsberg ble servert seieren etter ekstraomgang hadde virkelig fortjent noen linjer. BLNOs to beste lag?

Tromsø er flinke, og består den virkelige testen: De skriver også om tap.  Det har aldri vært morsomt å skrive om tapte kamper, men det er nyhetsformidling det også. Cred til Tromsø!

Crossover Online startet bra med nettmagasin, og kurvball.no er virkelig et friskt pust: Morsomt med en tjeneste som følger med, og som gjør journalistikk av en liten idrett.  Bra!

Men altså: Jeg har irritert meg lenge over udugelighet som dette, og bestemte meg for å ta med 02-laget mitt på en kommunikasjonsreise.  De har måttet finne seg i å spille hovedrollene i et eksperiment: Er det mulig å være best på kommunikasjon i norsk basketball, selv som 14-åringer.  Går det an å få folk til å følge en FB-side som handler om ting du i utgangspunktet ikke er interessert i?

Og svaret er ja!

Vi har gjort det til et poeng å legge ut det meste.  Vi forteller om seire, og vi skriver så fort vi kan når vi taper.

Vi har gjort det til et poeng å informere.  Vi forsøker å være litt lite selvhøytidelige, og jeg synes virkelig disse gutta innfrir.  De byr på seg selv, og de legger ingen begrensninger på hva jeg får lov til å skrive om.

Mange synes det er ganske morsomt.  Ta en titt på siden og se om du kan finne videoer, billedalbum eller artikler som kan gi deg et lite kick.  Vi ber ikke om mer, men synes det er innmari fint om du liker siden vår!  Kanskje klarer vi 500 likes før jul? Lik oss, da vel! Vær med på et statement!

Poenget har snarere vært å vise at det er mulig å bedrive journalistikk og formidling om det meste.  At det burde gå an for de mest «profesjonelle» lagene og klubbene i Norge å skrive mer enn nitriste referater uten andre poenger enn hvem som har scoret hvor mye.

At det burde å an for et forbund å være i front på nyhetsformidling.  Ingenting av dette er på stell nå.  Uten kurvball.no og sider som EB85 02 2020 ville det vært ganske grått.

Så kan du selvfølgelig innbille deg at vi tror vi er noe.  Det er helt feil.  Vi forsøker å vise vei.  At det er mulig å sette seg til tastaturet og lire av seg noen linjer.  Det er mange de ute som synes det er kult å lese om basketball.  Men de finner altså ingenting.  Enten er det selvfølgeligheter, eller så befinner det seg bak en lukket FB-side.

Idioti!

Prøv selv, da vel! Skriv – og del!

 

 

En tanke om “Hva i huleste tror de at de er?

  1. Enig. Følger EB85 som blodfan og er farmor til en spiller som ikke behøver å være i fokus for at jeg skal glede meg. Hurra for dere som står bak og hos et supergjeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s