pauliord

Glad(e) jul

1 kommentar

Det er mye å irritere seg over i norsk basketball. Det er mye å gremmes over. Men det er faktisk mye å glede seg over også, hvis du ikke bare ser stort og langsiktig på det, men er oppmerksom på de små og nære tingene.

La oss for en stakket stund glemme at vi er en idrett som ligger og vaker rundt 10 000 aktive, pluss/minus.  Kanskje mest minus. Ikke tenk for mye på at vi er annerledesidretten som ikke har landslag, men derimot en rar tabell. For meg har det vært mye å finne glede i. Her er noen observasjoner fra 2016:

HYGGELISTEN

– Jeg ante virkelig ingenting om Nicolas Bieber annet enn at han er født i ’99 og sannsynligvis ikke er i slekt med han andre. Men nå har jeg sett ham ved to anledninger for Bærum ganske nylig. Fresk kar, frekk og uredd. Morsomt!

– Det er ikke bare ganske kult, men veldig kult, når spillerne du trener plutselig trekker et eller annet opp av hatten som vi har trent på, men som de aldri har gjort i kamp før. Vips! så hadde de knekket en ny kode.

– Det hører med til sjeldenhetene at dommerne sier hyggelige ting til deg etter kampen, men da Geir Bergerud ga spillerne mine kred for god oppførsel kjente jeg at jeg likte det.

– Jeg har mast lenge og mye om kommunikasjon og informasjon, og akkurat nå har jeg tre gode kandidater til heder og omtale – og gjerne en pris hvis noen skulle inne på å tenke i de baner: Kurvball.no har overtatt den kreative delen av nyhetsformidlingen selv om nettstedet har ligget litt brakk et par uker nå. Dessuten er jeg imponert over Tromsø Storms oppdaterinfer på twitter. De består med glans den viktige testen som handler om å formidle også tap i en nokså nøktern tone. Bra! Og til slutt masse kred til Jon Aadne Aadnesen som følger USA-basketen og «USA-spillerne» tett. Han har gitt oss verdifull og hyggelig nytt på Norsk Basket etter hver spilledag i USA. Takk!

– Men også: Jeg ble gjort oppmerksom på morsomme kampreferater på denne siden – pluss at Skjettens 02-lag har tatt utfordringen og laget sin egen FB-side der de informerer om egen aktivitet.

– Jeg gleder meg stort over Haralds (Frey) suksess i Montana, og har irritert meg nesten like mye over at Johannes (Dolven) ikke har sluppet til for Drake. Men nå er det endelig håp. Drake-coach Giacoletti har takket for seg og plutselig kan situasjonen snu seg til noe veldig mye bedre. Alt du trenger er en coach som stoler på deg!

– Hvert eneste år er det fantastisk morsomt og læreriktg å få være en del av Basketskolen i Tønsberg. Opptur!

– Synes denne lille hverdagshistorien fra Øyvind Haehre på «Norsk Basket» er en liten perle:
«Spillerne har fått beskjed om at de må ta med seg venner slik at de også kan ha det like moro som dem. Dette har en av jentene, la oss kalle henne Anne, tatt på alvor og har tatt med seg Henriette på trening for første gang. I bilen på vei hjem diskuterer de to niåringene opplevelsen og spillets mange aspekter.
Henriette: Men det viktigste med basketball er jo å ha det gøy!?
Anne: Nei, det viktigste med basketball er å være mellom mann og kurv

KJØTT TIL JUL

Jeg har egentlig ingen veldig sterke meninger om dette lenger. Nå er jeg kun en observatør som ser BLNO utenfra. Det er jo ikke uvanlig at nordmenn handler kjøtt i Sverige, men oppunder jul og importfrist for spillere importeres det kjøtt rund baut.

Bærum var jo ikke heldigere enn at to amerikanere ble sendt i retur på rekordtid. Så har det jo gått ganske bra med laget uten importer, og det har faktisk vært ganske kult å se kjapp og inspirert basketball. Men så måtte man altså bare importere enda en kar. Sikkert ikke noe gærn’t med James Weatherspoon, men det var morsommere uten.

Frøya mistet sin mann til andre utfordringer, og har selvfølgelig erstattet ham. Og kanskje til og med Tromsø som jeg har hatt veldig sans for i år.

Kenneth Webb har lenge ytret ønske om å få inn en storvokst amerikansk forward som kan hjelpe det unge Storm-laget videre.

– Jeg har begynt å leke med tanken om å hente inn en eller to spillere der vi starter hele prosessen med papirarbeidet og at vi får spillerlisensen, sier Webb til iTromsø.

Jeg håper virkelig ikke det skjer. Jeg håper de klarer seg. Og jeg håper de tar flere skalper enn den mot Asker sist helg.

JULEKORTENE SOM ALDRI BLE SENDT

Til slutt har jeg gjort et dykk i den sekken med julepost som ble liggende igjen – kortene som aldri ble sendt. Her er noen:

julekort1

En tanke om “Glad(e) jul

  1. Jeg likte den siden til Centrumjentene, creds. Fortsett sånn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s