pauliord

Entusiasme-kartet

Legg igjen en kommentar

Å si at pengene renner inn til seniorlandslagene i basketball vil være å overdrive. Alt er relativt, og det dreier seg tros alt om nokså små beløp. For eksempel ville Per Mathias Høgmos etterlønn alene sikret basketball-landslagene i flere år fremover.

Skjermbilde 2017-03-08 kl. 07.49.02Men for alle som har jobbet med å blåse liv i landslagene igjen har det vært utrolig kult og tilfredsstillende å registrere at et konsept tuftet på kollektiv innsats fenger.

Det tok ikke lang tid før «dugnadslandslagene» var et begrep. På nettstedet lifeinnorway.net forsøker man å definere ordet «dugnad»:

«Dugnad is one of those concept type words. You know the ones that cannot be defined by a few sentences on paper because they embody so much more than that. They are words with cultural resonance that represent a way of life or an expectation, which is not easy to translate.»

Det er altså umulig å oversette, og ordet finnes knapt på noe annet språk. Og det finnes neppe noe landslag i noen idrett i noe land som har startet med kronerulling. Nettopp derfor er det så stas når et samlet basket-Norge OG sponsorer tenner på ideen.

En kollektiv innsats, båret frem av entusiasme og optimisme. Når Circle K signerer som hovedsponsor håper de selvfølgelig å få oppmerksomhet igjen for investeringen. Og det skal de få – tro meg!

Men det var dugnadsideen som vekket interessen. Og når COOP, OBOS og Startsiden er med på laget er det lett å se at vi har sammenfallende interesser og verdier.

Kanskje har det aller morsomste vært å titte innom andelskartet på crowdfunding-siden med jevne mellomrom. Vi nærmer oss 100 000 kroner inn på konto, og så kunne man tenke seg at det var eliteklubbene som hadde klasket til med rause bidrag. Men nei.

Her er det deg og meg, og breddeklubber og privatpersoner og skoler og firmaer som har bidratt. Og Ingebrigt Steen Jensen… Noen av oss har deltatt på flere forbundsting, og vi har opplevd diskusjonene der bredde har stått steilt mot elite. En gjenganger har vært at landslagene får for mye, bredden for lite. Den diskusjonen har vært totalt fraværende nå.

Jeg anbefaler alle å gå inn på andelskartet:

https://www.superinvite.no/shares/#/NORGESENIOR

Trykk på de forskjellige andelene og se hvem som skjuler seg bak, og hva de sender som hilsen. Det er faktisk ganske kult, og en dokumentasjon på at vi kan når vi vil. Vi kan faktisk samles om ett felles mål.

Jobben har bare så vidt begynt, og akkurat nå har vi skaffet oss et økonomisk fundament som gir oss seniorlandslag i årene fremover. Gutta skal til Universiaden, jentene får andre utfordringer.

For oss som trives i og med norsk basketball er utfordringen å stå på videre. Sponsorene våre fortjener å se at selv om basketball er en liten idrett er vi ganske store på å kommunisere hvem som er med oss. Det er opp til deg og meg å sørge for at vi ikke skusler bort den oppmerksomheten vi har fått.

Kan vi regne med deg?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s