pauliord

Er løpet kjørt?

Legg igjen en kommentar

Baard Stoller ga seg selv og laget 9,5 av 10 mulige poeng etter den første NM-finalen. Det tror jeg er en helt korrekt dom over egen innsats.  Akkurat i går var det ikke lett å se mange svakheter hos bortelaget.

Jeg skrev før kampen at når Askers seks mest brukte spillere «klikker» samtidig, er det ingen som slår dem. Jeg glemte å skrive at når ingen klikker samtidig, blir det ganske tungt – for ikke å si umulig. Asker har fått litt å tenke på før de stikker til Kongsberg lørdag.

Noen inntrykk:

– Asker hentet ned 26 returer. Isolert sett helt OK, men Kongsberg tok 53!

– Den eneste statistikk-kategorien Asker vant, var uttelling på straffer, 78% mot 67%. De «vant» forresten også kategorien «flest nøkkelspillere med 5 fouls».

– Brian Voelkel leverte en nesten uhørt god statistikkrekke: 7 offensive returer, 12 defensive, 12 assists, 9 poeng.

– Kongsberg evnet å plukke bort de fleste av Askers offensive våpen; Stian Emils Bergs peneteringer, Aksel Bolins returer, Askers  potensielle inside game. Den lille resten som var igjen, var skudd fra distanse. 

– Og apropos skudd, Tobias Rotegård er virkelig ikke skuddredd, du verden..!

– Hvis du heter Anders Stien får du faktisk ingenting av dommerne annet enn mistanker. Zip, nada, nothing.

– Fascineres litt av Carl Kevin Brunæs, en flott og lojal fyr som får sine tilmålte minutter på slutten. Og som nesten alltid leverer prikkfritt.

– Den mye omtalte trommen fra Kongsberg funket aldeles utmerket. Bortepublikummet var ikke til sjenanse for noen, snarere tvert om.

– Det er vanskelig ikke å sjarmeres av Robert McCarthy. Jøss, for en sabla fin klovn.

– Jeg liker dårlig når dommere i et 3-dommersystem dømmer i hverandres jurisdiksjon. Jeg liker dårlig dommere som ikke evner å levere noe annet enn «smug smiles». Derimot synes jeg Sturla Sand er blitt en svært god dommer, både faktiske calls og opptreden på banen.

– Hvis Kongsberg vinner på hjemmebane kan ingen si det ikke er fortjent. Hvis Asker vinner på Kongsberg er det svært imponerende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s