pauliord

Sceneskifte

Legg igjen en kommentar

Det er et drøyt stykke fra San Marino til Tønsberg. Og det er heldigvis et ganske stort sprang fra seniorlandslag til barn og unge i tidlige tenår. Jeg kommer rett fra C-EM til Basketskolen. Jeg har sett Norges beste spillere på nært hold i to kamper, og nå skal fire dager fylles med glede, optimisme og ambisjoner med Norges neste generasjoner av landslagsspillere.

For det er jo nettopp her, på Basketskolen, de neste toppspillerne får veiledning og inspirasjon. Det er her de aller fleste elitespillerne har vært, gjerne flere ganger. Eller, de har vært på Sommerbasket på Bøler, på Elite Basketball Camp i Bergen eller andre steder. Det er ikke lenge siden U16- og U18-spillerne som nå er i Finland, var en del av treningsgruppene i Tønsberg.

Når Stian Mjøs treffer på det han gjør, er det også fordi han har fått tidlig coaching og utfordringer. Når Bouna Black Ndiaye beveger seg uanstrengt og lekent er det ikke bare gode gener, men også mye trening. Og når Stian Emil får forsvaret til å krysse beina gang på gang, er det blant annet fordi han har lært det tidlig. Om få år er det spillerne på denne Basketskolen som gjør det samme.

Basketball er i vekst, og basketball er i utvikling. Spillerne som bruker feriedager og -uker på å bli bedre, og på å bli bedre kjent med andre, likesinnede, er også spillerne som kommer til å dominere både nasjonalt og internasjonalt i årene som kommer.

I dag ble det delt ut priser på Basketskolen. Noen fikk oppmerksomheter, andre ikke. Men én ting vet jeg helt sikkert – samtlige trenere har fulgt utøverne årvåkent og oppmerksomt i de hektiske dagene de har hatt sammen.

Coachene har plukket en MVP, to All Star-lag, og spillerne med størst fremgang, beste lagspillere, beste forsvarsspillere. I tillegg er det kåret campens beste skytter, for første gang i Basketskolens historie en jente. Malena Thomsen var best av 185 deltagere. Kult!

For meg vil det alltid være noe helt spesielt å være sammen med 200-300 ungdommer som bare har ett må for øyet. Det er lite som slår opplevelsen av kollektiv entusiasme.

Så når Norges seniorlandslagsspillere skal gjennom semifinaler og kanskje finale denne helgen, er det ikke mer enn noen år til utøverne disse dagene i Tønsberg kommer til å lede Norge i internasjonale kamper.

Sånn har det vært siden 1980 da Basketskolen ble gjennomført for første gang i Grimstad. Og sånn kommer det heldigvis til å være i flere år fremover.

God sommer enten du er i San Marino, i Cork, i Finland eller på en utebane et sted i sommer-Norge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s