pauliord

En helt unormal sommer

2 kommentarer

Dette er tiden for avslapning og rekreasjon. Sannsynligvis er det bare ansatte på bryggerier og iskremfabrikker som har nok å gjøre.

Og kanskje Gud: Jeg er litt usikker på hvordan det står til med religiøsitet og tro rundt om, men det er jo ikke utenkelig at noen ber bønner i det stille: Geir Spiten ber kanskje om et mirakel, Frederik Gnatt og Audun Eskeland sender muligens noen ydmyke forespørsler om å få Espen Fjærestad tilbake, mens høyere makter kan tenkes å få henvendelser fra Ammerud om å sende Erik Gilchrese hjem til Groruddalen.

Det er i det hele tatt ikke mye som er normalt med denne sommeren. Sånn omtrent på disse tider pleier vi å irritere oss kraftig over at vi ikke hadde ferie i mai; det var jo da det var fint vær. Men i år er det annerledes: Sola skinner fortsatt, det har ikke kommet mer enn en mikromillimeter nedbør siden tidlig mai, og temperaturene har vært idiotisk høye. Stikker du tærne i sjøen risikerer du forbrenning snarere enn forfrysning.

Det normale er også at alt som har med basketball å gjøre ligger brakk, før man plutselig finner ut at spillerstallen er i tynneste laget, på sensommeren en gang.  Men i år finnes det ingen hvileskjær: Bærum Open var så god som fulltegnet før sommerferien, akkurat nå med 142 påmeldte lag. Og BLNO-nyhetene tikker inn. Jeg er sannelig litt usikker på hvilke nyheter som har vært mest overraskende.

– Er det at seniorlandslagene spiller ball igjen?
– At han derre duden på Malta var 229 centimeter?
– At LeBron ikke gadd mer i Cleveland?
– At Baard Stoller ga seg i Kongsberg? Eller enda mer overraskende, at han blir trener for talenter i Tromsø?  

Da nyheten om Kåre Ingebrigtsens sorti i Rosenborg sprakk i går, tok jeg meg i å tenke at kanskje Baard ble innkalt til et tilsvarende møte i Kongsberg? To trenere med udiskutabel suksess kommer uansett ikke til å lede lagene sine videre.

Hadde jeg ikke visst bedre, kunne jeg ha mistenkt noen for å ha fått solstikk.

Jeg føler meg ganske sikker på at Geir Spiten har hatt noen søvnløse netter.

Jeg kan bare gjette at  det telles både penger og mennesker i Asker i disse dager. Som det ser ut nå, trenger du ikke mer enn en tømmerhoggers hånd for å telle spillere. Her er det meste i det blå. Stian Emil Berg har takket nei til en ny sesong, mens Aksel Bolin og Torgrim Sommerfeldt foreløpig sitter på gjerdet. Der gjør de ikke særlig nytte for seg. Anders Stien har for lengst takket ja til Centrum, Djo kommer kanskje til å fokusere på familie og basketball i Hønefoss, mens Joshua Hart neppe vet helt hva han vil. Lars Gunnar Sønsteby er historie i Aliens, og coacher Kongsberg neste sesong. I verste fall betyr det at Asker må kaste kortene. I beste fall får de til noe jeg ikke helt kan se konturene av nå. Et samarbeid med Ullern som sikler på BLNO-plass? Dette kunne vært veien videre for benkesliterne, men de er enten desillusjonerte eller i militæret.

BLNO uten Asker? Nesten utenkelig.

KONGSBERG MINERS
Ut: Baard Stoller, Øivind Lundestad, Fred Thomas, Henry McCarthy, Mikal Gjerde, Tobias Rotegård.
Blir: Juan Ferrales
Inn: Peter Kutlesic, Aly Hudgins, Max Richardson

Jeg ser at noen mener Kongsberg kommer til å få enda en knallsesong.  Kanskje det, men samtidig er det et faktum at tre av suksessgarantistene er borte: Baard, Øivind og Fred.

ASKER ALIENS:
Ut: Stian Emil Berg til Bærum, Loo Djo Yele til Hønefoss.
Inn: ?
Usikre: Alle

Det eneste som er sikkert er at Asker har dårlig tid om de skal få til noe.

BÆRUM BASKET:
Ut: Aly Hudgins
Inn: Stian Emil Berg
Usikre: Enkelte av de unge som føler at det blir lite spilletid igjen på guardplass.

Stian og Stian sammen på guardplass borger for mye moro, og uansett hvem som blir av de unge er det nok å ta av til å få et mannskap som fortsatt kommer til å spille rask og aggressiv ball.

FRØYA BASKET:
Inn: Marcus Larsson fra Centrum, Ognjen Nisavic og Niko Blatancic fra Fyllingen
Blir: Arne Ingebrigtsen og Edmunds Gabrans. Hvis også Niko Skouen bestemmer seg for å bli, får coach Darko Mihajlovic en bra gjeng å jobbe med.
Ut: Sigurd Lorange til Gimle.

Ny coach har i hvert fall gjort Frøya til et naturlig valg for Ognjen. Frøya er sannsynligvis spent på hvor Niko ender, men uansett ser de langt sterkere ut i år.

GIMLE BBK:
Ut: Magne Fivelstad, Daniel Berg, Mikkel Andersen
Inn: Sigurd Lorange

Det kommer til å merkes at Magne forsvinner, og både daniel og Mikkel har levert gode minutter. Så blir et spennende å se hva Audun kan få til med Sigurd.

FYLLINGEN:
Ut: Ognjen Nisavic, Niko Blatancic
Inn: Magne Fivelstad
Blir: Marius og Vilius Šumskis

Magne veier kanskje opp for Nisavic/Blatancic og vel så det. I Fyllingen tror de på jevnere prestasjoner i sesongen som kommer.

TROMSØ STORM:
Ut: Aslak Smalås
Blir: Kenneth Webb

Det blir interessant å se hva kombinasjonen Kenneth Webb/Baard Stiller kommer til å bety. Blir Tromsø med ett mer attraktive? Blir det lettere å rekruttere elitespillere også?  Hittil har det jo vært mest spennende hvem som dukker opp på Tromsø Lufthavn, fra USA.

CENTRUM TIGERS:
Ut: Marcus Larsson
Inn: Anders Stien, Øivind Lundestad
Blir: Magnus Midtvedt, Mats Selbo, Sander Rivø Aslesen– og enda flere.

Ny coach i Centrum er Gunnar Nesbø som til alt overmål skal ha ansvaret både for Centrums herrelag og Ullerns damelag. Noen mener det er stusselig og et dårlig signal når den nye landslagssatsingen omtales som «dugnadslandslagene». For en utenforstående må det være enda rarere og enda mer stusselig at en og samme mann kan ta seg av to eliteserielag i samme sesong. Selv holder jeg på med en 02-årgang og synes ikke tiden strekker til.  Men for alt jeg vet skal de kanskje trene sammen.. 🙂

NIDAROS JETS:
Ut: Simon Midtvedt, Even Skjellaug
Inn: Jakob Baiden?

Nidaros Jets har klart å stable på beina et troverdig prosjekt med Thor Inge Øvermo som trener (alene denne gangen) og med muligheter til å hente kvalitetsspillere fra NTNUI: Vuk Krivokapic, Simen Rekdal og Anders Engen.

AMMERUD BASKET:
Det er påfallende stille fra den kanten, men de trenger kvalitetsspillere. Om jeg skal tippe noe, må det være at de krysser fingrene for at Erik Gilchrese kommer «hjem».

 

2 tanker om “En helt unormal sommer

  1. Alltid kjekt å lese det du skriver , Paal. Og så fortjener du din del av rosen for å ha fått landslagene opp og gå igjen. Det er trist at dine evner kun strekker med til dine flanelleringer her og et 02 lag. Når en ser på den middelmådigheten som norsk basket styres av ville det være fristende å lansere både deg og Terje Osland og Morten Tøfte inn i neste forbundsstyre.

  2. Jeg har hørt at Lars Rakner skal studere i Trondheim og spille for Nidaros.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s