pauliord

Når Vijay fører stats

1 kommentar

Jeg hadde dessverre ikke anledning til å reise til Bergen denne helgen. Skulle selvfølgelig gjerne vært der for å se Bærum i to tøffe kamper, mot Gimle og Fyllingen, men tenkte vel som så at med streaming og en slags form for live stats skulle det være mulig å henge med.

Norges Basketballforbund har inngått en avtale med Amedia der BNO-kampene streames gjennom det de kaller «Norgessporten». For å få tilgang må du være digitalabonnent på en av de 64 avisene under Amedia-paraplyen. I realiteten er det ikke verre enn å betale 5 kroner for 5 ukers prøveabonnement. Da får du streaming av ymse kvalitet.

Best foreløpig er kanskje Nidaros – bra kameravinkel, bra båndbredde i hallen, helt grei kommentator. Fra Gimlehallen ble det litt slitsomt å høre hvor mange ganger Frederik Gnatt mener at det «er ikke mange i Norge som gjør dette etter Stian Mjøs», men det er jo til å leve med. Verre var det å leve med Fyllingens overføring.  Med kamera på gulvet ble det i overkant mye live action av dommer bakfra.  I tillegg selvfølgelig til at sendingen hakket absolutt hele tiden.  Omtrent som å kjøre med DAB-radio på norske landeveier.

NBA har sitt «League Pass», BLNO har abonnement på Hardanger Folkeblad. Har ikke forsøkt varianten med å hoppe fra ett prøveabonnement til et annet, men det skulle ikke forundre meg om det funker.

Det som derimot ikke funker er live stats og streaming.  De første ukene/kampene med live stats var virkelig en vits. Det ble ført poeng, returer og assist i hytt og pine.  Jeg ble kjempeimponert over Øivind Lundestads debut for Centrum: Han hadde 58 poeng i Vulkanhallen!!  Ganske sterkt.  Her var det spiller med 28 returer i en og samme kamp, mens andre hadde flere turnovers enn spilte minutter.

Altså den komplette komedie.

Litt artig er det jo også at det ikke ligger en mer opplagt link til hvor jeg finner live stats. I høyre marg kan du klikke til en side der du må sortere videre til riktig dato før du må skjønne at du skal trykke på kampnummeret.  Ikke helt intuitivt kanskje?

Hvis jeg skjønner dette rett, har forbundet tatt mange grep i år:

– Vi har begynt med digitalt kampskjema.  Enkelte skjemaførere har knapt en times innføring før de er i gang.
– Det føres ikke statistikk på kampene.
– Video sendes til India for analyse etter kampslutt.
– I India sitter Vijay og tar statistikken rett fra video.
– For alt jeg vet er indere mest interessert i cricket. Er vi sikre på at vår analysegjeng i New Delhi  kjenner regler for hva som er en assist. Hva er en turnover, og hvem føres den på? Hvem skal få stealen? Hvem skyter – ikke alltid lett å se på video. Det deles ut prestasjonspriser i BLNO, og det skal altså basere seg på et analyseteam som vi ikke kjenne. Eller gjør vi det?

Kanskje forbundet har besøkt dem, sjekket credentials, gjort tester?

Kanskje hadde Fyllingen gjort tester med utstyr og bådbredde før kampen søndag?  Ikke det nei…?

Det er en god tanke at det er de samme som gjør statistikken i stedet for at hjemmelaget stiller med stats-førere som i hvert fall kan mistenkes for å være ørlite farget av klubbtilhørighet. Men i India liksom..!?!  Fordi det koster nada? Det er i så fall en helt meningsløs begrunnelse. Er det ikke greiere å tilby samme sum til en gjeng med tilhold i Norge, og som i tillegg har greie på og interesse for basketball?

Og, er det riktig at hele statistikken må tastes  inn på nytt, manuelt, når den kommer fra India?  Seriøst? Snakker ikke systemene med hverandre? Man skulle tro at det i 2018 var mulig å få en feed fra IT-landet India som snakket direkte med Basket Hotel.

Og hva gjør Vijay og Anand og resten av gjengen når de får videoen fra Fyllingen-kampen.  Får de de tre første periodene slik vi så dem hjemme? Hva gjør de hvis/når videoen hopper av et minutt eller to? Da mister vi kanskje statistilkken fra den tiden kamera ikke funker?  Når fotografen ikke henger med i action og «blir igjen» på feil kurv? Når det skjer noe på banen bak dommeren som dekker hele kameravinkelen?

Kanskje ikke  rart da at Jens Grøsland har truffet på 1/1 straffe i en kamp der det ikke ble delt ut T’er og der Jens ikke er notert med en scoring.

Og det finnes mer:

I Frøya-Gimle 3. oktober mangler det fortsatt minutter.

I BLNO kvinner mellom Asker og Sandvika 22.september spilte både Pernille Mellom og Severine Uggen, men er ikke å finne på stats. Kanskje ikke så rart da at Sandvika bare har spilt 134 minutter i den kampen, og at Asker vinner en kamp der de har spilt 202 minutter mot Sandvikas 134.

Dette synes vi altså er greit.

I eliteserier der flere spillere er avhengige av stats for å komme videre i en karriere. Eller inn på et college.

En tanke om “Når Vijay fører stats

  1. Jeg hørte at det var slik du beskriver det, men trodde det ikke før det faktisk blir bekreftet.
    Føler litt at seriøsiteten i BLNO er skikkelig på nedtur nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s