pauliord

Derfor vinner de

Legg igjen en kommentar

1-1 i kamper. De siste fem NM-finalene har endt med borteseier.
Derfor vinner Kongsberg:

Fordi Kongsberg har til gode å oppleve flere spillere med en optimal dag i samme kamp. Juan Ferrales spiller mye uten helt å nå opp til toppnivået. Forrige sesong snittet han 21 poeng og 5 assists. I år har han levert 13.3 poeng – like mange assists. Juan kan opplagt bli en joker.
Nico Østbye spiller relativt lite – for lite til å kunne bli en faktor selv om han gikk knallhardt ut i den første finalen: To usevanlig giftige driver langs høyre baseline = 4 poeng på rekordtid. Det må ha irritert Audun Eskeland ganske kraftig.  Men poengsnittet har sunket også for Nico.
Robert Hubbs er en on-/off-type spiller. 8 poeng i den første finalen hører ingen steds hjemme. Den andre finalen, i Bergen, er godkjent. Han MÅ levere igjen om gullet skal bli Kongsberg.
Og, om det ikke er gull alt om glimrer – Petar Kulesic er verken midtpunkt eller flashy. Nettopp derfor kan han være helt avgjørende hvis Gimles defensive fokus rettes mot de tre antatt viktigste. Som for eksempel  Chris Ebou-Ndow som har spilt to strålende finaler. Klarer han enda en?

Derfor vinner Gimle:

Fordi Gimle ikke er avhengige av at én helt sentral spiller har en optimal dag. De ønsker tilsynelatende at kollektivet skal gjøre jobben, og står og faller med det.
Milan Savic scoret fattige fire poeng mot Bærum i Nadderudhallen, men var Gimles viktigste spiller. Eivind Lamo minner mest om Kevin McHale inside (for oss som har levd en stund), men har et mer variert game også. Eivind nuller ut Aly Hudgins og vice versa. Men Eivind har et større register.
Tony Tolovae har stått frem som en strålende skytter i dette sluttspillet, men var mer på normale prosenter i siste kamp. Det er ikke lenge siden han pepret Bærum med 3ere.
Sigurd Lorange? Jeg sitter fortsatt med følelsen av at «hans» kamp ikke har vært der ennå. Et det er et eller annet som vent på å slippe ut.
I Gimles favør også Jørgen Odfjell og Morten Osland. Kanskje var anledningen litt stor for dem i Bergen?

I sum?
Aner ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s