pauliord

Aldri så galt…

1 kommentar

Jeg tillater meg å sitere fra kollega Halvor Hegtuns «7 veier tilbake til normalen»:
«Bud 1 for å komme ut av koronatiden: Slutt å si «i disse koronatider». Prøv å starte setninger med noe annet».
Gjerne det, men det er vanskelig.  

Hvor var du da Brå brakk staven, spør man. Aner ikke er svaret mitt. Og dere som spiller basketball aktivt i dag vet uansett ikke hvem Oddvar Brå var, langt mindre at det skulle være dramatisk å brekke en stav.

Men jeg vet eksakt hvor jeg var 12. mars. Jeg var på vei til trening i Nadderudhallen med påfølgende møte med hele laget. Vi skulle legge planer for  neste sesong. Asker-spillerne var på vei til Kongsberg, og arrangørstaben i Kongsberghallen gjorde klart til en av de mest imøtesette kampene i BLNO på lenge.

Så satte regjeringenes pressekonferanse en brutal stopp for livet slik vi kjenner det.  Og selv om våre ønsker og aktiviteter blir for en parantes å regne i den store sammenhengen, har det vært kjipt. 

Alt stoppet opp.
– Regionsserier som var nesten i mål, ble kansellert.
– RM-sluttspillet gikk i dass, sammen med NM for aldersbestemte lag.
– Samme veien gikk det med BLNO-sluttspillet som i hvert fall hadde klart å skape en viss spenning i innspurten.
– All landslagsvirksomhet ble skrinlagt.
– Norske lag hadde pakket, og var klare for avreise til Scania Cup. Et plaster på såret for noen var det kanskje at det heller ikke ble skiturer på fjellet. 🙂

Alt har altså gått den veien høna sparker.  Norske idrettsutøvere har vært lojale, men også kreative og flinke. Det siste jeg har sett var triathlon-utøveren Gustav Iden som trener i naboens badestamp! Også basketballutøvere har vært kreative og aktive, og kanskje er det aldri så galt at det ikke er godt for noe.

På vei inn i et sommeropphold etterspørres det hvert år tips til sommertrening.  I år: Jeg har aldri tidligere sett så mange forskjellige tips til trening alene og i små grupper; det ene proffere enn det andre. Det legges ut på Facebook, på Instagram og på Snapchat.  Det deles villig vekk.  Vi heier på hverandre.

Skjermbilde 2020-05-06 kl. 14.36.29Vi har sett alt fra Christine Gjerdings strålende oppfølging av 8-åringer i Bønes til øvelser som tilsynelatende krever at du har  et par flasker protein-shake stående i forgrunnen. Jeg har sett kule TikToks og akrobatiske ballbehandlingsvideoer.

Jeg har sett små grupper av unge utøvere trene på utekurver, og ikke bare når solen titter frem.  I 5 grader pluss og duskregn jobbes det fortsatt med  formskudd og finter. Det har ikke vært snakk om 3 mot 3 i tøff clinch, men snarere skills-trening med tillatt avstand mellom spillerne. Vi har vært flinke, og vi trener oss flinkere!

For egen del: Jeg har hatt stor glede og nytte av timelange sessions med egne spillere. Vi har gjennomført mange økter der fokus utelukkende har vært på detaljer. Jeg er ganske sikker på at vi ikke hadde lagt like mye vekt på finpuss om vi ikke var blitt tvunget ut.

Sånt gjør meg glad, og gjør meg sikker på at veldig mange stiller mye bedre forberedt til sesongstart MED korona som bakteppe enn UTEN.

Og som en bonus:

Vi har lært å vaske hendene, vi har lært å holde avstand, og vi har avstått fra all unødvendig nærkontakt.

Når vi etter hvert vender tilbake til verden slik den var før, er jeg sikker på at vi tar med oss gode vaner inn i en ny hverdag.

Vi sees til sesongstart. Mer motiverte enn noen sinne!

 

En tanke om “Aldri så galt…

  1. Hei Pål,
    Flott skrevet. En liten korrigering. Christine Gjerding er trener for 8-åringer, jenter født i 2012. Kan også nevne at Bønes har over 100 spillere som er 10år og yngre.

    Baskethilsen fra Johan Inge Fauske

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s