pauliord

Book of Hormones, tekst og ball

Legg igjen en kommentar

I 1978 fikk jeg min første ordentlige jobb, som sommervikar i VG-sporten. 42 år senere er jeg ferdig i Schibsted-systemet, og har plutselig tid til overs. Noen har spurt om jeg nå bare skal mate fuglene i Frognerparken, men jeg har nok litt større ambisjoner. 

Hvis jeg sier at jeg endelig har fått anledning til å drive litt med det jeg virkelig brenner for, er det i beste fall en hvit løgn: Jeg har virkelig hatt muligheter i løpet av disse årene. Basketball har vært en altoppslukende fritidsinteresse, og jeg har ikke minst hatt mye moro ved tastaturet. 

Når jeg nå har gått inn i en ny hverdag, på hjemmekontor, handler det om enkeltmannsforetaket BERG TEKST & BALL. Navnet forteller vel det meste: Jeg skal fortsette å skrive, og jeg skal fortsatt være en del av basketballmiljøet. Det første håndfaste resultatet av en måned uten fast jobb er boken «Book of Hormones» – med undertittelen «Alt er ikke kviser og kriser». Den ble sendt til trykkeriet denne uken, og skal foreligge i salg tidlig i desember – tidsnok til jul for dere som ikke aner hva dere skal finne på av julegaver. 

Det er blitt en bok som er vanskelig å plassere i én kategori. Snarere er det en blitt en slags miks av biografi, novellesamling og lærebok om pubertet og tenåringer. Gjennom historier og møter fra virkeligheten gjør jeg et forsøk på å forklare hva tenåringer tenker og mener, hvordan de reagerer, hva de hater og hva de digger. Jeg innbiller meg at det er mye å hente for spillere, trenere, foreldre og andre som omgås ungdom i det daglige. Navn blir nevnt og uansett vil nok mange kunne kjenne seg igjen…

Når jeg ikke skriver, ønsker jeg å jobbe med basketball. Ikke bare som trener, men kanskje har jeg kunnskaper og erfaring på andre områder som kan være nyttige for deg eller din klubb. Jeg har gjort det meste, og innbiller meg at jeg kan bidra med ett og annet på disse feltene:

  • Som PT for enkeltspillere eller små grupper
  • Som gjestetrener for lag eller grupper.
  • Foredrag om teambulding.
  • Design: ny logo, nye drakter, T-shirts osv.
  • Trenger du teksthjelp?
  • Arrangere turer for lag eller klubber (hvis korona tillater det en gang i fremtiden).
  • Rådgivning for en mulig collegekarriere.

Det største problemet blir kanskje å prise enkelte av disse tjenestene.  Basketball er jo pr. definisjon dugnad, men når en hel årsinntekt er borte er det sannsynligvis en dårlig forretningsmodell å gjøre alt gratis. Hvis noe av dette høres interessant ut – send meg noe ord til pal.berg@outlook.com

Det eneste jeg er sikker på er at «Book of Hormones» skal koste 225 kroner i utsalg. Opplaget er ikke enormt, det er vanskelig å vite hvor mange som kan tenke seg å kjøpe bok. Derfor åpner jeg for forhåndsbestilling for interesserte som vil sikre seg en bok når den foreligger.  Klubber eller lag som ønsker å kjøpe flere bøker samlet får en klubbrabatt, avhengig av antall.

Du kan bestille her! Eller send en mail til pal.berg@outlook.com for å forhåndsbestille. Husk antall og leveringsadresse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s