pauliord

Fritt fram for Firi

Legg igjen en kommentar

Man får mene hva man vil om navnet på eliteseriene i norsk basketball.  Jeg jobber fortsatt med å få Firi-ligaen til å bli en del av dagligtale; det blir litt kryptisk for meg. Stort bedre blir det ikke når jeg vet at Firi handler med krypto. Personlig har jeg akkurat forlatt sedler og gått over til kortbetaling.

Mange mente også mye om «bl.no» da ligaen ble presentert for over 20 år siden, men etter hvert satt navnet godt hos de fleste. Og ikke minst, det var såre enkelt å taste inn URL’en. Litt verre er det i dag ettersom andre aktører har kjøpt domenenavnene «fl.no» og «firiligaen.no». Dermed må vi ta omveien om basket.no og videre derfra. (Tips: firiliga1.no er ledig, så omgår dere domenehaier).

Det ble en ny verden fra oss basketentusiaster da Direktesport ga oss muligheten til å se basketball streamet rett inn på skjermene hjemme. Kvaliteten var ofte så som så, problemene var mange – som for eksempel nettløsninger i hallene, tidvis litt amatørmessig filming og også kommentatorer som trengte litt tid på å gå seg til. Resultatet var uansett til å leve med fordi vi aldri har vært bortskjemt med TV-avtaler. 

Så er vi altså over i en ny hverdag med nytt navn på eliteseriene, ny samarbeidspartner på streaming og en instagram-konto som i realiteten er statistikk med kakepynt (terningkast 6 for stil, 1 for innhold). Vi er blitt vant til å kunne se basketball på TV-skjermen hjemme, og vi er på grensen til å bli blaserte og kritiske: Vi forventer kvalitet, og vi betaler for det.

Etter hvert er tanken at det skal installeres en ny type kameraer i samtlige arenaer.  Utstyret skal gjøre det mulig å strømme direkte fra idrett uten kameramann og dyrt utstyr.  Kameraene har sensorer som følger ballen og spillet automatisk – signalene distribueres fra TV2 sentralt. Så får det være en kuriositet at det gikk skeis med en av testene: Kameraet klarte ikke å se forskjell på ballen og en skallet dommer, og fulgte dommeren i stedet for ballen. Løsningen kan være obligatirisk hodeplagg for alle dommere (i samme farge naturligvis – samme regler som for spillere).

Men inntil videre styres dette manuelt, og av glade amatører som etter hvert gjør en stadig bedre jobb. Litt for ofte har teknikken sviktet, og mange har stilt inkvisitoriske spørøsmål: Hvorfor klarer man ikke å streame bilder fra en idrettshall på Vestlandet når vi klarer å kjøre bil på Mars…?

Her har du muligheten til å si din hjertens mening om sendingene fra Firi-ligaen. Tilbakemeldinger er nyttige når en tjeneste skal evalueres – særlig om feedback er konstruktiv og ikke av det destruktive slaget. Her er pollen (som kanskje har noen håpløse navn- og orddelinger, men du finner nok ut av det. Det kan funke bedre om du henter opp denne linken: https://nppaberg.survey.fm/streaming-firi-ligaen )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s