pauliord

7 minutter og 50 sekunder

Legg igjen en kommentar

En ren Bergens-finale i BLNO!?!  Det hadde jeg virkelig ikke sett for meg, og du skal være temmelig sprelsk for å tippe noe sånt. Jeg tippet 3-2 til henholdsvis Gimle og Kongsberg, men bommet altså på begge. 

Denne semifinaleserien har inneholdt så mange situasjoner og overraskelser at det er vanskelig å plukke de viktigste.  Men for meg er nok nesten 8 minutter i den siste og avgjørende kampen mellom Bærum og Gimle det mest bemerkelsesverdige. For selv om Gimle syntes å ha et lite overtak etter pause, føltes det aldri helt trygt.  På et tidspunkt mot slutten av 3. periode presterte lagene å bomme på 7 skudd i løpet av to minutter – ingen nettkjenning for noen av lagene. 

Så kom Milovan Savic inn, og roen senket seg over Gimle. I løpet av to minutter senket han 7 poeng, og ble tatt ut av kampen igjen. Audun Eskeland hadde sikkert ikke hatt noe imot å gi ham flere minutter, men tok ingen sjanser med en kaptein som sliter med menisk. Totalt spilte Savic snaut 8 minutter, men statistikken forteller at han noterte seg for 12 poeng, 3 returer og 1 steal. Med Savic på banen blir Gimle noe et helt annet enn guarder som løper av screener for å finne åpne skudd. Med Savic på banen i 7 minutter og 50 sekunder vant Gimle 25-9!

Så skal han kanskje måles mot Ognjen Nisavic? Og i hvert fall må det være lov å mene at Frøya-suksess i stor grad står og faller med ham.  Mot Kongsberg i den siste kampen sendte han av gårde 19 (!) trepoengere. Det er uhørt mange. Han traff på 9 av dem, og det holdt – såvidt. Og om Savic og Nisavic er spillere å måtte stole på hos Gimle og Frøya, velger jeg nok det trygge, forutsigbare og fornuftige med Savic fremfor en mitraljøse som øser på.

Av andre poenger i denne serien:

Det er relevant, men uinteressant, å påpeke at verken Bærum eller Kongsberg fikk muligheten til å spille med fullt lag. Juan Ferrales ville gjort en forskjell for Kongsberg. En skadefri Marin Mornar likeså. For ikke å snakke om at det er smart å treffe på minst én av tre straffer når tiden i praksis er ute: Xavier Green kommer til å huske 0 av 3 lenge. Dette kunne og burde blitt en femte og avgjørende kamp. 

Bærum har hatt maks uflaks med sine importer. Raivis Scerbinskis har vært mer skadet enn spilleklar. Steffon Mitchell burde sannsynligvis holdt sengen gjennom semifinalerunden, men spilte i redusert utgave. I den første semifinalen i Bergen  spilte han bemerkelsesverdig svakt i første periode, men kom til hektene etter hvert.

Men selv om Kongsberg og Bærum har vært plaget av skader og sykdom, så skal det også nevnes at Gimle har spilt seg gjennom semifinalene med Savic mest på sidelinjen.

For Bærum hjalp det heller ikke at halve laget var i Scania Cup da de viktigste treningene før torsdagens kamp ble gjennomført.

Mikkel Kolstad er for mange en poenggarantist. Da han spilte for NSU i fort Lauderdale var han jo faktisk den beste skytteren i USA i en lang periode. Men Mikkel er så mye mer. For eksempel en usannsynlig irriterende klegg som ikke tillot Stian Mjøs å komme til gode muligheter. 

Dante Thompson var Gimles beste returtager i semifinaleserien med 37 returer på fire kamper.  Men like bak – Lars Espe med 35!!

Det blir en kul finaleserie! Jeg har sluttet å tippe…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s